Bøhmen for livsnydere

9 dage med det bedste af Bøhmen

Bøhmen er det historiske navn på den vestlige del af Tjekkiet. Udover metropolen Prag bydes der på nationalparker, spa-byer og masser af historiske byer og slotte. Mange vil også mene at Bøhmen er centrum for Europas ølkultur. Dette kør-selv-forslag er bevidst lagt udenom Prag, da rigtig mange danskere er godt bekendt med byen i forvejen. Men da vi skræddersyr turen lige til dig, kan vi sagtens tilpasse rute, indhold og længde efter dine ønsker.

Fra 4.490 kr.
Pris pr. person ved 2 voksne på 4-5 stjernede hoteller

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler marts - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
9 dage/8 nætter

Turens længde:
1.700 km fra Rostock
2.100 km fra Flensburg

Klimapåvirkning:
337 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier


 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Danmark - Dresden (426 km)

Fra Danmark kan I tage færgen fra Gedser direkte til Rostock, hvorfra der er 425 km til Dresen. Forvent at køreturen fra København til Dresden tager 8 timer inklusiv færge men uden andre stop.

For jyderne vil det være 625 km fra Flensburg til Dresden. Det giver en lang dagsetape første dag, men det er også den længste køreetape på hele turen.

Dresden er en af de flotteste kulturbyer i Tyskland. Semper Operaen og slottet dominerer bykernen, som er nænsomt genopbygget og restaureret efter 2. Verdenskrig.

Overnatning i Dresden.

Dresden - Liberec (138 km)

Tager I den hurtigste vej fra Dresden til Liberec, er I fremme på 2 timer og 15 minutter. Vil I have lidt unik natur med på vejen, så foreslår vi, at I kører ad vej 172 fra Dresden mod den tjekkiske grænse. Her kommer I forbi en nationalpark som strækker sig over begge lande. I Tyskland under navnet  Sachisk Schweiz og i Tjekkiet undre navnet Bøhmisk Schweiz. Gør eventuelt et stop og tag en kort vandretur til den naturlige kalkstensbro på  den tjekkiske side. Omvejen betyder knap en halv time længere køretid, men skal I se kalkstensbroen, skal I lægge yderligere et par timer til.

Vælger I at køre direkte til Liberec, er der også naturoplevelser i vente. Check in på hotellet og tag køreturen eller gondolbanen op til det ikoniske bjerg Jested lige i udkanten af byen.

Overnatning i Liberec.

Liberec - Kutna Hora - Jihlava (168 km)

Fra Liberec går turen sydover mod byen Jihlava. Køreturen tager blot 2½ time, men vi anbefaler, at I bruger en god del af dagen på at udforske området omkring kulturbyen Kutna Hora. Byen var i flere hundrede år i konkurrence med Prag om at være den kulturelle, økonomiske og religiøse magt i Bøhmen, og byen har et velbevaret centrum og og flere imponerende bygningsværker.

Besøg evnetuelt også Benkapellet i Sedlec, som ligger i udkanten af Kutna Hora. Er I interesseret i heste og/eller kongelige, er et besøg på stutteriet i Kladudry nad Labem at anbefale. Besøg på stutteriet kræver blot en 20 minutter omvej gennem den  tjekkiske landsby.

Både stutteriet, Kutna Hora og benkapellet står på UNESCOs verdensarvsliste. Jihlava er hovedstad i Vysocina regionen og har med sine 50.000 indbyggere et godt udvalg af restauranter - mange med rustikt tjekkisk køkken. Et godt eksempel er Radnicni Restaurace a Pivovar.

Overnatning i Jihlava.

Jihlava - Ceske Budejovice (135 km)

Køreturen fra Jihlava til Ceske Budejovice i Sydbøhmen er ca 1,5 time. Vi foreslår dog, at I kører en omvej på 20 minutter via den UNESCO- beskyttede handelsby Telc. Vil I have to UNESCO-byer på en dag, kan I også inkludere byen Trebic på dagens rute. Køretiden mellem Trebic, Telc og Ceske Budejovice er 2,5 time. En time ekstra køretid, som giver nogle rigtig gode oplevelser undervejs.

Ceske Budejovice, hvis tyske navn er Budweiser, har et kompakt historisk centrum med lave, godt vedligeholdte byhuse. Som bynavnet indikerer rummer byen stolte øltraditioner.

Overnatning i Ceske Budejovice.

Ceske Budejovice og omegn (0 km)

Sydbøhmen har masser af historie og smuk arkitektur at byde på, og med udgangspunkt i Ceske Budejovice er I tæt på det hele. 25 minutter mod syd finder I slotsbyen Cesky Krumlov, som med sin smukke placering ved Vlatava-floden byder på et stort slots- og fæsningskompleks, som står på UNESCOs verdenarvliste. Byen og slottet er blandt de mest besøgte i Tjekkiet.

15 minutter vest for Ceske Budejovice finder I et andet UNESCO-beskyttet bymiljø - dog i en meget mere ydmyg størrelse - nemlig den historiske landsby Holasovice.

Kører I 15 minutter mod nord, kommer I til det nygotiske slot Hluboka, som også er blandt de bedst besøgte slotte i Tjekkiet. 

Har du svært ved at vælge, så besøg alle tre seværdigheder på én dag. Start ved Hluboka, fortsæt med Holasovice og afslut med Cesky Krumlov. Sidsnævnte sted er der også en række gode restauranter hvor aftensmaden med fordel kan indtages. 

Overnatning i Ceske Budejovice eller alternativt Cesky Krumlov.

Ceske Budejovice - Karlovy Vary (216 km)

Køreturen fra Ceske Budejovice til spa-byen Karlovy Vary er 3 timer. Vi har lagt ind et stop i Plzen på vejen og har inkluderet en guidet tur på Pilsner Urquell- bryggeriet i fra-prisen (kan fravælges). Kombinér eventuelt den guidede tur med en frokost i bryggeriets restaurant.

Karlovy Vary, på tysk Karlsbad, er blandt de mest kendte spa-byer i Europa. Det bakkede landskab gennemskæres af floder og er fyldt med flotte spa-hoteller. 

Overnatning i Karlovy Vary.

Karlovy Vary og omegn (0 km)

Brug dagen på at tage i spa-bad eller gå en tur i byen. Et andet alternativ er en vandre- eller cykeltur langs Ohre-floden til de ikoniske Svatos-klipper lige udenfor Karlovy Vary. 

Vil I ud på en lille køretur, kan vi anbefale en tur til spa-byen Marianske Lazne, Marienbad på tysk, som ligger 45 minutter med bil fra Karlvoy Vary. Den mindre spa-byen er fyldt med palæer, spa-hoteller, parkanlæg og flot arkitektur.

En anden spændende udflugt er til Jackymov og bjergene omkring, som er på UNESCOs verdensarvliste for dets lange og omfattende minehistorie.

Overnatning i Karlovy Vary.

Karlovy Vary - Potsdam (358 km)

Køreturen til Potsdam tager 4 timer, så der er tid til et stop eller to undervejs. Et par anbefalinger fra vores side er byen Halle, med sit kompakte bycentrum fyldt med stormagasiner og lækre spisesteder. Er man arkitekturinteresseret, kan et besøg på Bauhaus Museet i Dessau klart anbefales. 

Vi anbefaler overnatning i Potsdam fremfor Berlin, da Postdam er en smuk, historisk by, som ligger tæt på motorvejen. Mange vil måske vælge at køre hele vejen hjem, men vi i FDM travel har den holdning, at hele rejsen skal være en oplevelse - og at det vil være synd at ødelægge denne sidste del af rejsen med et ræs nordover på Autobahn. Men det er kun vores mening...

Overnatning i Potsdam.

Potsdam - Danmark (228 km)

Det er på tide at tage mod Danmark igen. Har I tid, kan et besøg på slotet Sanscouci i Potsdam anbefales. Det samme kan slottet i Güstrow længere mod nord.

Til Rostock er der  235 km., mens der tll Flensburg er 430 km. på gode, tyske motorveje.

 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 4.490 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 8 overnatninger i dobbeltværelse på 4 eller 5 stjernede hoteller
 • Guidet tur på Pilsner Urquell Bryggeriet i Plzen
   

Prisen inkluderer ikke

 • Færge, parkering og brændstof
 • Udflugter og entrébilletter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

 • 1 overnatning i Dresden
 • 1 overnatning i Liberec
 • 1 overnatning i Jihlava
 • 2 overnatninger i Ceske Budejovice
 • 2 overnatninger i Karlovy Vary
 • 1 overnatning i Potsdam

 

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten modsat vej, forlænge opholdet med nogle dage i Prag eller nogle af de andre byer I passerer. Vil I opleve endnu mere af Tjekkiet anbefaler vi forslaget Det bedste af Tjekkiet.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011