Byen Goslar

Få et glimt af fordums storhed i kejserbyen

Denne velbevarede by med kunstfærdige bindingsværkshuse er UNESCO-beskyttet og glimter stadig af fordums storhed. Byen har gjort tjeneste som residens for de tysk-romerske kejsere og senere som velhavende handelsby, hvor den nærliggende mine, der stadig kan besøges, forsynede byen med dyrebart sølv, bly og kobber. Når du går en tur gennem de gamle, smalle gader i Goslar, ligger de skønne bindingsværkshuse som perler på en snor og giver dig en duft af fortidens rigdom, som specielt kommer til udtryk i Schreiberstrasse, hvor huse fra forskellige tidsaldre, romantikken, barokken, renæssancen og gotikken, står side om side i samme gade, .

Inspiration

Nyd den dejlige atmosfære i Goslar

På torvet ligger også rådhuset, Hotel Kaiserworth samt restauranter og caféer, hvor du kan sidde og nyde byens eventyrlige atmosfære. Bag rådhuset finder du Marktkirche, der skiller sig ud med to helt forskellige tårne. Når du rejser til Goslar i Harzen, skal du også slå et smut forbi kejserslottet Kaiserpfalz, der blev bygget for næsten 1.000 år siden. Det storslåede monument er med på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Sølvminen Rammelsberg gjorde i sin tid Goslar til en rig by i Harzen. I dag kan du besøge minemuseet og minen, der var i drift i mere end 1.000 år. Her bliver du udstyret med en hjelm og ført rundt i minegangene til fods eller med det lille minetog. Husk noget varmt tøj.

Kort

Vis på kort

Oplev Harzen - skab din egen historie