Familieferie ved Rhinen

8 dages pragtfuldt sommertilbud til Rhinen

Tag på en herlig familieferie, hvor I får 5 dejlige dage ved Rhinens bredder, hvor vinrankerne står på lige rækker på de smukke bjergskråninger, og hvor slotte og borge knejser på hver en bakketop. Her venter spændende oplevelser i det smukke vinland, og med udgangspunkt i det dejlige Hotel Zwei Mohren i Assmannshausen ligger det hele for jeres fødder.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse til Rhinens vidunderlige verden.

Fra 3.340 kr.
pr. person for 7 nætter i familieværelse til 2 voksne og 2 børn u/15 år inkl. program

Rejseperiode: 
April - oktober

Startdag:
Alle dage

Varighed:
8 dage/7 nætter

Turens længde:
1.475 km fra Flensborg
1.445 km fra Puttgarden

Klimapåvirkning:
264 kg CO2 samlet for 4 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • evt. type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

Dagsprogram

Danmark - Lüneburger Heide (260 km/245 km)

Afstand: 260 km fra Flensburg/245 km fra Puttgarden.

Fra Danmark er der flere ruter at vælge mellem, når I skal til Lüneburger Heide, men de tyske motorveje er et godt bud på den hurtigste tur. Kommer I fra Jylland kører I forbi Neumünster, hvor det store designer outlet ligger, og her har I mulighed for at købe lækre mærkevarer til tilbudspriser. Fra Puttgarden går turen forbi Lübeck, den charmerende, gamle havneby ved Østersøen. Nær Hamburg mødes vejene, og herfra går det videre sydpå til I rammer Soltau. Her ligger Heide Park, som er oplagt at besøge, når I har børn med på turen til Tyskland. 

Når I har prøvet det ønskede antal forlystelser og er klar til at køre videre, er der heldigvis ikke langt til hotellet. Det ligger på Lüneburger Heide - blot 30 km fra Heide Park.

Overnatning ved Lüneburger Heide

Lüneburger Heide - Assmannshausen (460 km)

Fra Lüneburger Heide kører I via Celle ud ud på motorvej A7, hvor I passerer Hannover, Kassel og Frankfurt, hvorefter I drejer fra mod Wiesbaden, og herfra kan I følge Rhinen frem til Rüdesheim og Assmannshausen.  

Velkommen til Assmannshausen, der ligger lige ned til “Vater Rhein“. Byen imponerer med sine gamle, snoede gader, de frodige vinterrasser og den smukke Rhinpromenade, hvor Hotel Zwei Mohren ligger i første parket til Rhinen.

Her i Assmannshausen begynder Rhindalen med sine stejle bjergskråninger, utallige borge og slotte. På skråningerne vokser vin så langt øjet rækker, og langs flodbredderne i de små, pittoreske byer tilbydes vinsmagning og -salg i charmerende bindingsværkshuse. Og som mange andre byer ved Rhinen ligger Assmannshausen, og dermed hotellet, klemt inde mellem floden og jernbanen, hvilket kan være til gene for enkelte.

Om aftenen kan I lade jer forkæle af hotellets ambitiøse chefkok, Torsten Schamback, der glæder sig til at servere en lækker 3-retters Rheingauer Menu for jer. 

Overnatning på Hotel Zwei Mohren, Assmannshausen

Assmannshausen, Niederwald & Rüdesheim

Efter at have nydt hotellets dejlige morgenbuffet kan I tage stoleliften fra Assmannshausen op til Jagdschloss og vandre gennem skoven Niederwald til monumentet  Niederwald Denkmal. Herfra tager I kabineliften ned over vinmarkerne til Rüdesheim. 

Rüdesheim er en af de mest berømte byer langs Rhinen, og forlystelsesgaden Drosselgasse lokker med de mange vinstuer. Byen kan dog også friste med et besøg på Siegfried's Mechanisches Musikkabinett eller museet for legebørn i alle aldre: Spielzeug- und Eisenbahnmuseum, hvor der er legetøj fra de seneste 100 år.

Herefter tager I skibet fra Bingen-Rüdesheim tilbage til Assmannshausen, hvor en herlig 3-retters menu runder dagen af.

Overnatning på Hotel Zwei Mohren, Assmannshausen
 

Assmannshausen og besøg ved Loreley

I dag er det tid til en kort køretur til Loreley-klippen, bare 20 km fra Assmannshausen.

Undervejs passerer I små hyggelige og fortryllende byer omgivet af vinmarker og nogle af de gamle borge og ruiner, der gemmer på mange hundrede års eventyr. Besøg Loreley-statuen, der står neden for selve klippen, og kør også en tur op og nyd udsigten. Og så er det blevet tid til alle skal prøve den sjove 'Sommerrodelbahn', en sommer bobslædebane.

Herefter tilbage på hotellet, hvor der venter en dejlig middag.    

 Overnatning på Hotel Zwei Mohren, Assmannahausen

Assmannshausen og Riesling-ruten

Efter dagens store morgenbuffet er der mulighed for at hoppe ombord på et skib og sejle en ganske kort tur på 5-10 min til Burg Rheinstein, der ligger på den anden side af Rhinen. I kan evt. besøge slottet, der i al sin pomp og pragt knejser over Rhinen, inden I returnerer til Assmannshausen. 

Eftermiddagen kan I bruge på en køretur ad Rheingauer-Riesling-Ruten, der strækker sig hele vejen til Wiesbaden. Her ligger vinbyerne som perler på en snor, og I vil få rig mulighed for at smage den lækre, gyldne drik på vinslotte og -klostre, der pynter i det kuperede landskab (pga. Covid-19 kan nogle steder være lukket eller have begrænset åbningstid). Besøg smukke Eberbach Kloster og charmerende middelalderbyer som Mittelheim og Hallgarten. Sagn, legender og spændende historie giver en ekstra dimension, og uanset, hvor I kommer hen, emmer der af dejlig, lokal atmosfære. 

I kan også vælge at nyde eftermiddagen i den lille hyggelige by, hvor I bor. Om aftenen venter endnu en dejlig middag på hotellet.

Overnatning på Hotel Zwei Mohren, Assmannshausen

Assmannshausen

Dagen er til oplevelser på egen hånd. Tag fx en tur til Rüdesheim og nyde formiddagen ved friluftsbadet, hvor éntebilletten er inkl. i rejses pris.

Om eftermiddagen lokkes I måske af en ekstra sejltur på Rhinen, en vandretur i vinmarkerne eller en køretur til Koblenz og Deutsches Eck, hvor Mosel løber ud i Rhinen. 

Der er mange muligheder.  

Nyd den sidste aften ved Rhinen. Måske skal I smage den tyske rødvin, der fremstilles her i Assmannshausen.  

 

Assmannshausen - Kassel (300 km)

Det er blevet til til at tage afsked med Rhinen, med mindre I ønsker at forlænge opholdet med et par dage. I kan også fortsætte ud på nye oplevelser med et af vores mange andre kør-selv-forslag, fx turen ad Den tyske eventyrvej, der er fyldt med prinsesser og andre figurer fra Brødrene Grimms eventyr.       

Vælger I at vende næsen hjemad, så kan I naturligvis køre samme vej hjem igen, men vi foreslår I vælger en anden rute og får lidt andre oplevelser. Fra Assmannshausen tager I den smukke tur langs Rhinen til Koblenz, hvor I drejer fra og kører via Limburg og Marburg til Baunatal i udkanten af Kassel, hvor en overnatning venter. 

Netop i Kassel kan I blive klogere på, hvad de berømte brødre Wilhelm og Jacob Grimm betyder for Tyskland og for hele verden.

Overnatning i udkanten af Kassel 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 3.340 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 1 overnatning på udrejsen på Lüneburger Heide
 • 5 x overnatning i Assmannshausen i standardværelse (3 stjernet hotel)
 • 5 x overdådig morgenbuffet
 • 4 x tre-retters aftenmenu
 • 1 x Niederwald-tur: Svævetur med stolelift fra Assmannshausen til Jagdschloss. Vandretur gennem Niederwald til momumentet Niederwald Denkmal. Derfra med kabinelift til Rüdesheim. Ophold i Rüdesheim med bl.a. Drosselgasse og herefter sejltur tilbage til Assmannshausen*.
 • 1 x Kør-selv tur til Lorelei-klippen med fantastisk udsigt over Rhinen inkl. 1 tur til alle personer på den seje "Sommerrodelbahn'.
 • 1 x Besøg i friluftsbad i Rüdesheim*.
 • 1 overnatning på hjemrejsen i udkanten af Kassel

*) Billetter til aktiviteterne ved Rhinen udleveres ved ankomst til hotellet.

Prisen inkluderer ikke

 • Færge, parkering og brændstof
 • Udflugter og entrebilletter (ud over nævnte) 
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

På hotellet i Assmannshausen findes også:

 • Familieværelse til 3 personer
 • Familieværelse til 5 personer


Kontakt os for en pris.

Opgrader fra standard til komfortværelse og få Rhinudsigt:
Pris 1.440 kr. pr. værelse.

 

Ekstra oplevelser

Ønsker I at forlænge opholdet i Assmannshausen med en eller flere nætter, hjælper vi gerne med at bestille det.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011