9 historiske byer i Niedersachsen

7 dages kør-selv forslag til Historiske, moderne og unikke byer

I Braunschweig, Celle, Göttingen, Goslar, Hameln, Hannover, Hildesheim, Lüneburg og Wolfenbüttel er UNESCO verdensarvsteder, historiske bindingsværkshuse, idylliske markedspladser, prægtige slotte, parker og haver blandt de spændende tilbud til de besøgende. Moderne indkøbsgallerier går hånd i hånd med historiske "Altstadt" og giver lyst til at shoppe og slappe af, og i de idylliske Biergarten og på de utallige hyggelige restauranter kan I nyde lækker gastronomi eller en forfriskning.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Tysklands fantastiske natur og spændende byer.

Fra 2.850 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 6 nætter på gode velbeliggende hoteller

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
7 dage/6 nætter

Turens længde:
1.225 km fra Flensborg
1.195 km fra Puttgarden

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Danmark - Lüneburg (215 km / 200 km)

Afstand: 215 km fra Flensburg/200 km fra Puttgarden.

Fra Danmark vil den hurtigste rute til Lüneburg være de tyske motorveje. Kommer I fra Jylland kører I forbi Neumünster, hvor det store designer outlet ligger og I har mulighed for at købe lækre mærkevarer til tilbudspriser. Fra Puttgarden går turen forbi den populære havneby Lübeck, der er kendt for de mange fine gamle huse og den skønne marcipan. Nær Hamburg mødes vejene og et stop i den gamle Hansesby ved Elben er en oplagt mulighed, hvad enten det er for et par timer eller en overnatning. 

Velkommen til Lüneburg, der er kilden til saltet, og her starter den Gamle Saltrute. Skønne Lüneburg ligger smukt i det bohemeagtige lilla lynglandskab på Lüneburger Heide. Byen væltede sig i sin tid i stor rigdom på grund af saltet, populært kaldet det ”hvide guld”.  

I dag byder Lüneburg på en levende kulturscene og den største koncentration af værtshuse i Europa. Saltvandet sprudler stadigvæk i „SaLü“, termalbadet i Lüneburg, og bag byens ærværdige gamle mure, finder man moderne butikker samt hyggelige barer og restauranter. 

Overnatning i Lüneburg

Lüneburg - Celle - Hannover (145 km)

Fra Lüneburg går turen sydover til den fortryllende købstad Celle, hvor der er bindingsværksidyl og god dansk historie. Sæt gerne et par timer af til besøget.  

Herefter fortsætter I mod Hannover og fremme i Niedersachsens hovedstad bliver I mødt af en bred vifte af oplevelser. Byens centrum imponerer med sin storby-flair og et bredt udvalgt af shoppingmuligheder, og i den gamle bydel kan I slentre gennem middelaldergader og slappe af i en af ​​restauranterne på bredden af ​​floden Leine. I kan følge 'Den røde tråd' og opleve 36 af byens bedste seværdigheder eller besøg Herrenhäusen Gärten, der er en af ​​de smukkeste barok-haver i Europa. Måske I også skal en lille tur forbi Tordenskioldstrasse? 

Overnatning i Hannover

Hannover samt besøg i Hameln og Hildesheim (140 km)

I dag kan I opleve lidt mere af Hannover og/eller køre en tur til Hameln, hvor I bliver lokket til byen af lyden fra den samme lumske rottefænger, der i 1284 ifølge sagnet lokkede byens børn afsted med sit fortryllende fløjtespil, hvorefter de forsvandt. Lad byens små rotter guide jer til de forskellige seværdigheder.  

Fra Hameln fortsætter I til Hildesheim og se det 1.000-årige rosentræ, der vokser ved domkirkens apsis, inden I igen sætter kursen mod Hannover. 

Overnatning i Hannover

Hannover - Autostadt i Wolfsburg - Braunschweig (135 km)

På vej til Braunschweig er det oplagt at tage en afstikker til Autostadt i Wolfsburg. Autostadt er en af ​​de mest populære turistattraktioner i Tyskland. Her kan I opleve emnet mobilitet i alle dets facetter. Autostadts nabo er Designer Outlet Wolfsburg, så her kan I svinge kreditkortet og købe mærkevarer på tilbud.

Om eftermiddagen fortsætter I til Braunschweig, hvor I bør nyde aftensmaden i en af de smukke restauranter i Magniviertel.

Overnatning i Braunschweig

Braunschweig og besøg i Wolfenbüttel (25 km)

Gå på opdagelse i Braunschweig, der blev grundlagt af Heinrich der Löwe i middelalderen. I de krogede gader i Magniviertel med små bindingsværkshuse eller på Burgplatz med dens imponerende bygninger vil I opleve, at det er som om tiden har stået stille lige siden. 

Tag gerne en udflugt formiddag eller eftermiddag til den romantiske bindingsværksby Wolfenbüttel med den verdensberømte likør. En smuttur på ca. 25 km frem og tilbage.

Overnatning i Brauschweig

Göttingen - Danmark (425 km / 410 km)

Afstand: 425 km til Flensburg / 410 km til Puttgarden.

De 9 historiske byer - og lidt til - er nu besøgt, og det er blevet tid til at vende næsen hjemad. I sætter kursen mod nord og passerer Hamburg, hvor der lokker med lidt mere storby, kultur og shopping, så hvorfor ikke tage en nat eller to der. I kan jo også vælge at tage et par ekstra nætter i Celle, Hameln eller Goslar for at lære byerne endnu bedre at kende. Muligheden for at fortsætte på en anden kør-selv tur er der også, og vi kan anbefale fx 'Vidunderlige Harzen', hvor der er mange flere spændende byer at besøge. 

Og så minder vi da gerne om, at I kan besøge julemarkedet i en eller flere af de 9 historiske byer når julen nærmer sig. Det giver garanti for julestemning.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 2.850 kr. pr. person

Prisen inkluderer

  • 6 overnatninger i dobbeltværelse på centralt beliggende hoteller.
     

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Færge, parkering og brændstof
  • Udflugter og entrebilletter  
  • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

1 nat i Lüneburg
2 nætter i Hannover
2 nætter i Braunschweig
1 nat i Göttingen
 

Julemarkeder i de 9 byer

De 9 Historiske Byer i Niedersachsen Braunschweig, Celle, Göttingen, Goslar, Hameln, Hannover, Hildesheim, Lüneburg og Wolfenbüttel tilbyder alle et traditionelt, hyggeligt julemarked.
Læs mere her.

ekstra oplevelser

Turen kan naturligvis også køres omvendt, eller I kan tage en eller flere ekstra overnatninger i fx Celle, Lüneburg, Hameln eller Göttingen eller hvor I måtte have lyst til at opleve mere.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse til "De 9 Historiske Byer" i Niedersachsen.

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

  • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011