9 historiske byer i Niedersachsen

7 dages kør-selv forslag til Historiske, moderne og unikke byer

I Braunschweig, Celle, Göttingen, Goslar, Hameln, Hannover, Hildesheim og Wolfenbüttel er UNESCO verdensarvsteder, historiske bindingsværkshuse, idylliske markedspladser, prægtige slotte, parker og haver blandt de spændende tilbud til de besøgende. Moderne indkøbsgallerier går hånd i hånd med historiske "Altstadt" og giver lyst til at shoppe og slappe af, og i de idylliske Biergarten og på de utallige hyggelige restauranter kan I nyde lækker gastronomi eller en forfriskning.

I Einbeck har de tilmed Europas største Oldtimer-museum i P.S. Speicher – med motorcykler og biler og nu vi er ved biler, kan I jo også tage en udflugt til Autostadt i Wolfsburg,

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Tysklands fantastiske natur og spændende byer.

Fra 2.343 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 6 nætter på gode velbeliggende hoteller

Rejseperiode: 
Vi anbefaler april - september

Startdag:
Daglig

Varighed:
7 dage/6 nætter

Turens længde:
1.115 km fra Flensborg
1.085 km fra Puttgarden

Klimapåvirkning:
189 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • evt. type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

FÅ ET TILBUD

Dagsprogram

Danmark - Celle (280 km / 265 km)

Afstand: 280 km fra Flensburg/265 km fra Puttgarden.

Fra Danmark vil den hurtigste rute til Celle være de tyske motorveje. Kommer I fra Jylland kører I forbi Neumünster, hvor det store designer outlet ligger og I har mulighed for at købe lækre mærkevarer til tilbudspriser. Fra Puttgarden går turen forbi den populære havneby Lübeck, der er kendt for de mange fine gamle huse og den skønne marcipan. Nær Hamburg mødes vejene og et stop i den gamle Hansesby ved Elben er en oplagt mulighed, hvad enten det er for et par timer eller en overnatning. 

I fortsætter sydover via Lüneburger Heide og  drejer fra mod den fortryllende købstad Celle, hvor der er bindingsværksidyl og god dansk historie. Byen er kendt for sine 500 pragtfulde, restaurerede og fredede bindingsværkshuse, der gør byens Altstadt til noget ganske særligt. Et gågadeområde, der forener historie og forretningsliv og danner de skønneste rammer om en dejlig shoppingtur.

Overnatning i Celle

Celle - Wolfsburg - Braunschweig (100 km)

I Celle ligger et elegant slot, der kan fortælle en spændende historie. Og det gør de bogstavelig talt, hvis I finder de fem talende gadelamper, der står i gågaden og glædeligt fortæller forbipasserende om fortidens aristokratiske beboere. Det er muligt at besøge slottet. 

Inden I fortsætter på dagens rute, har I mulighed for at besøge mindestedet og dokumentationscenteret i Bergen-Belsen, der beskriver de grufulde vilkår, der i slutningen af 2. verdenskrig udspillede sig her i KZ-lejren af samme navn. Stedet ligger lidt nord for Celle. Eller besøg Wienhauen kloster lige øst for Celle.

Fra Celle kører I nu mod Braunschweig. Undervejs er det oplagt at tage en afstikker til Autostadt i Wolfsburg. Autostadt er en af ​​de mest populære turistattraktioner i Tyskland. Her kan I opleve emnet mobilitet i alle dets facetter. Autostadts nabo er Designer Outlet Wolfsburg, så her kan I svinge kreditkortet og købe mærkevarer på tilbud.

Om eftermiddagen fortsætter I til Braunschweig, hvor I bør nyde aftensmaden i en af de smukke restauranter i Magniviertel.

Overnatning i Braunschweig

Braunschweig og besøg i Wolfenbüttel (25 km)

Gå på opdagelse i Braunschweig, der blev grundlagt af Heinrich der Löwe i middelalderen. I de krogede gader i Magniviertel med små bindingsværkshuse eller på Burgplatz med dens imponerende bygninger vil I opleve, at det er som om tiden har stået stille lige siden. 

Tag gerne en udflugt formiddag eller eftermiddag til den romantiske bindingsværksby Wolfenbüttel med den verdensberømte likør. En smuttur på ca. 25 km frem og tilbage.

Overnatning i Brauschweig

Göttingen - Einbeck - Hannover (120 km)

I dag går turen til Hannover, men undervejs besøger i Einbeck, der lokker med Oldtimer museum, bindingsværkshuse og sidst, men ikke mindst, Einbecker Bier.

Efter et ophold i hyggelige Einbeck fortsætter I nord på til Hannover, Niedersachsens hovedstad, hvor I bliver mødt af en bred vifte af oplevelser. Byens centrum imponerer med sin storby-flair og et bredt udvalgt af shoppingmuligheder, og i den gamle bydel kan I slentre gennem middelaldergader og slappe af i en af ​​restauranterne på bredden af ​​floden Leine. I kan følge 'Den røde tråd' og opleve 36 af byens bedste seværdigheder eller besøg Herrenhäusen Gärten, der er en af ​​de smukkeste barok-haver i Europa. Måske I også skal en lille tur forbi Tordenskioldstrasse? 

Overnatning i Hannover

Hannover samt besøg i Hameln og Hildesheim (140 km)

I dag kan I opleve lidt mere af Hannover og/eller køre en tur til Hameln, hvor I bliver lokket til byen af lyden fra den samme lumske rottefænger, der i 1284 ifølge sagnet lokkede byens børn afsted med sit fortryllende fløjtespil, hvorefter de forsvandt. Lad byens små rotter guide jer til de forskellige seværdigheder. Her kan I evt. tage en hyggelige sejltur på Weser-floden med en af de mange udflugtsbåde.  

Fra Hameln fortsætter I mod Hildesheim. Undervejs passere i det imponerende Schloss Marienburg der ligger ca.15 km fra Hildesheim. Slottet er absolut værd at besøge, og en guidet rundtur på slottet er ganske spændende. Når I kommer til Hildesheim må I se det 1.000-årige rosentræ, der vokser ved domkirkens apsis. Men glem ikke at nyde en kop kaffe på byens eventyrligt smukke og romantiske torv. , inden I igen sætter kursen mod Hannover. 

Overnatning i Hannover

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 2.343 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 6 overnatninger i dobbeltværelse på centralt beliggende hoteller (3 stjerner).
   

Prisen inkluderer ikke

 • Færge, parkering og brændstof
 • Udflugter og entrebilletter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

1 nat i Celle
2 nætter i Braunschweig
1 nat i Göttingen
2 nætter i Hannover

Julemarkeder i de 9 byer

De 9 Historiske Byer i Niedersachsen Braunschweig, Celle, Göttingen, Goslar, Hameln, Hannover, Hildesheim, Einbeck og Wolfenbüttel tilbyder alle et traditionelt, hyggeligt julemarked.
Læs mere her.

Ekstra oplevelser

Turen kan naturligvis også køres omvendt, eller I kan tage en eller flere ekstra overnatninger i fx Celle, Goslar, Hameln eller Göttingen eller hvor I måtte have lyst til at opleve mere.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse til "De 9 Historiske Byer" i Niedersachsen.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011