9 historiske byer i Niedersachsen

7 dages kør-selv forslag til Historiske, moderne og unikke byer

I Braunschweig, Celle, Göttingen, Goslar, Hameln, Hannover, Hildesheim, Lüneburg og Wolfenbüttel er UNESCO verdensarvsteder, historiske bindingsværkhuse, idylliske markedspladser, prægtige slotte, parker og haver blandt de spændende tilbud til de besøgende. Moderne indkøbsgallerier går hånd i hånd med historiske "Altstadt" og giver lyst til at shoppe og slappe af, og i de idylliske Biergarten og på de utallige hyggelige restauranter kan I nyde lækker gastronomi eller en forfriskning.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Tysklands fantastiske natur og spændende byer.

Fra 2.850 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 6 nætter på gode velbeliggende hoteller

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
7 dage/6 nætter

Turens længde:
1.225 km fra Flensburg
1.195 km fra Puttgarden

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

I samarbejde med rejselandet Tyskland

 

 

Dagsprogram

Danmark - Lüneburg (215 km / 200 km)

Afstand: 215 km fra Flensburg / 200 km fra Puttgarden.

Fra Danmark vil den hurtigste rute til Lüneburg være de tyske motorveje. Kommer I fra Jylland kører I forbi Neumünster, hvor det store designer outlet ligger og I har mulighed for at købe lækre mærkevarer til tilbudspriser. Fra Puttgarden går turen forbi den populære havneby Lübeck, der er kendt for de mange fine gamle huse og den skønne marcipan. Nær Hamburg mødes vejene og et stop i den gamle Hansesby ved Elben er en oplagt mulighed, hvad enter det er for et par timer eller en overnatning. 

Velkommen til Lüneburg, der er kilden til saltet, og her starter den Gamle Saltrute. Skønne Lüneburg ligger smukt i det bohemeagtige lilla lynglandskab på Lüneburger Heide. Byen væltede sig i sin tid i stor rigdom på grund af saltet, populært kaldet det ”hvide guld”.  

Lüneburg har også har lagt navn til de berømte hedestrækninger, der kun ligger en halv times kørsel fra Hamborg. I middelalderen var Lüneburg en af Nordtysklands rigeste byer, hvor saltudvindingen sørgede for livlig handel og dermed for rigdom og magt, hvilket stadig ses på de mange prægtige patriciervillaer.

Ud over de mange storslåede gavlhuse omkring Platz am Sande og markedet er der utallige maleriske huse og gyder, især i den vestlige del af den gamle bydel. Lüneburg er et af de mest fremragende arkitektoniske monumenter i det nordlige Tyskland og har det største middelalderlige rådhus i Nordtyskland. Den historiske havn med smeltmarked og den gamle kran er det perfekte sted til en dejlig frokost, gerne udendørs, hvis vejret tillader det. 

Lüneburg byder jer på en levende kulturscene og den største koncentration af værtshuse i Europa. Saltvandet sprudler stadigvæk i „SaLü“, termalbadet i Lüneburg, og bag byens ærværdige gamle mure, finder man moderne butikker samt hyggelige barer og restauranter. 

Overnatning i Lüneburg

Lüneburg - Celle - Hannover (145 km)

Fra Lüneburg går turen sydover til den fortryllende købstad Celle, hvor der er bindingsværksidyl og god dansk historie. Sæt gerne et par timer af til besøget.  

Herefter fortsætter I mod Hannover og fremme i Niedersachsens hovedstad bliver I mødt af en bred vifte af oplevelser. Byens centrum imponerer med sin storby-flair og et bredt udvalgt af shoppingmuligheder, og i den gamle bydel kan I slentre gennem middelaldergader og slappe af i en af ​​restauranterne på bredden af ​​floden Leine. Eller følg 'Den røde tråd' og oplev 36 af byens bedste seværdigheder eller besøg Herrenhäusen Gärten, der er en af ​​de smukkeste barok-haver i Europa.

I kan også besøge Tordenskioldstrasse eller den noget upåagtede mindesten hvor han faldt i duel med den svenske oberst Jacob Axel Staël von Holstein tidligt om morgenen 12. november 1720. 

Overnatning i Hannover

Hannover samt besøg i Hameln og Hildesheim (140 km)

I dag kan I opleve lidt mere af Hannover og/eller køre en tur til Hameln, hvor I bliver lokket til byen af lyden fra den samme lumske rottefænger, der i 1284 ifølge sagnet lokkede byens børn afsted med sit fortryllende fløjtespil, hvorefter de forsvandt. Lad byens små rotter guide jer til de forskellige seværdigheder.  

Fra Hameln fortsætter I til Hildesheim og se det 1.000-årige rosentræ, der vokser ved domkirkens apsis, inden I igen sætter kursen mod Hannover. 

Overnatning i Hannover

Hannover - Autostadt i Wolfsburg - Braunschweig (135 km)

På vej til Braunschweig er det oplagt at tage en afstikker til Autostadt i Wolfsburg. Autostadt er en af ​​de mest populære turistattraktioner i Tyskland. Her kan I opleve emnet mobilitet i alle dets facetter. Autostadts nabo er Designer Outlet Wolfsburg, så her kan I svinge kreditkortet og købe mærkevarer på tilbud.

Om eftermiddagen fortsætter I til Braunschweig, hvor I bør nyde aftensmaden i en af de smukke restauranter i Magniviertel.

Overnatning i Braunschweig

Braunschweig og besøg i Wolfenbüttel (25 km)

Gå på opdagelse i Braunschweig, der blev grundlagt af Heinrich der Löwe i middelalderen. I de krogede gader i Magniviertel med små bindingsværkshuse eller på Burgplatz med dens imponerende bygninger vil I opleve, at det er som om tiden har stået stille lige siden. 

Tag gerne en udflugt formiddag eller eftermiddag til den romantiske bindingsværksby Wolfenbüttel med den verdensberømte likør. En smuttur på ca. 25 km frem og tilbage.

Overnatning i Brauschweig

Braunschweig - Goslar - Göttingen (140 km)

Fra Braunschweig kører I til den tusind år gamle Kejserby Goslar, en spændende by med en god historie og mange kulturelle skatte, der gør den til en attraktion for alle besøgende.  

Efter at have nydt et ophold i Goslar går turen til Göttingen, hvor I kan tage en tur rundt om springvandet Gänseliesel, der har stået på markedspladsen foran det gamle rådhus siden 1901, og som trods sin beskedne størrelse er blevet byens vartegn.

Selvfølgelig vil I også se det imponerende middelalderlige gamle rådhus. Historien har efterladt mange spor i Göttingen og I kan opdage dem overalt med en rundvisning i byens centrum, der byder på minder om en middelalderlige handelsby med stil fra en moderne universitetsby.

Imponerende kirker og byhuse, ærverdige universitetsbygninger og en gamle botaniske have præger bybilledet. Om aftenen kan I tage en tur gennem de mange "Studentenknejpen" og lade jer fortrylle af byen livlige stemning.

Overnatning i Göttingen

Göttingen - Danmark (425 km / 410 km)

Afstand: 425 km til Flensburg / 410 km til Puttgarden.

De 9 historiske byer - og lidt til - er nu besøgt, og det er blevet tid til at vende næsen hjemad. I kan dog vælge at tage et par ekstra nætter i Celle, Hameln eller Goslar for at lære byerne endnu bedre at kende. Muligheden for at fortsætte på en anden kør-selv tur er der også, og vi kan anbefale fx Vidunderlige Harzen, hvor der er mange flere spændende byer at besøge. 

Og så minder vi da gerne om, at I kan besøge julemarkedet i en eller flere af de 9 historiske byer når julen nærmer sig. Det giver garanti for julestemning.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 2.850 kr. pr. person

Prisen inkluderer

  • 6 overnatninger i dobbeltværelse på centralt beliggende hoteller.
     

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Morgenmad
  • Billeje
  • Udflugter og entrebilletter
  • Rejse- og afbestillingsforsikring 

 

Om rejsen

1 nat i Lüneburg
2 nætter i Hannover
2 nætter i Braunschweig
1 nat i Göttingen
 

Julemarkeder i de 9 byen

De 9 Historiske Byer i Niedersachsen Braunschweig, Celle, Göttingen, Goslar, Hameln, Hannover, Hildesheim, Lüneburg og Wolfenbüttel tilbyder alle et traditionelt, hyggeligt julemarked.
Læs mere her.

ekstra oplevelser

Turen kan naturligvis også køres omvendt, eller I kan tage en eller flere ekstra overnatninger i fx Celle, Lüneburg, Hameln eller Göttingen eller hvor I måtte have lyst til at opleve mere.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse til "De 9 Historiske Byer" i Niedersachsen.

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Vi er altid tæt på dig med 6 butikker
  • Få personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 
  • Vi er kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau 2019

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Søndergade 70, 1. etage
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kattebjerg 3
4700 Næstved
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011