Byen Magdeburg

byen der overrasker med sin specielle karakter 

Magdeburg er en af Tysklands ældste byer. De gamle mure omkring Magdeburgs Domplatz, hvor katedralens mere end 100 meter høje tårne strækker sig mod himlen, går tilbage til 1200-tallet.

Samspillet mellem gammelt og nyt er unikt. Her mødes middelalderen med moderne eksperimentel arkitektur. Modsat den gotiske katedral tiltrækker det grønne citadel med de gyldne kugler og lyserøde vægge opmærksomheden. Her blev det sidste Friedensreich Hundertwasser-projekt realiseret.

Byens ældste bevarede bygning rejser sig kun få meter væk. Vor Frues kloster er det bedste bevis på Magdeburgs forandring, og i dag kan internationale kunstværker ses mellem de romanske mure fra det 11. og 12. århundrede.

Befolkningen i Magdeburg elsker ikke bare deres kunst, men også deres natur. Smukt anlagte parklandskaber fx Rotehornpark, der ligger lige i centrum på en 200 hektar stor ø i Elben, hvor restauranter og caféer inviterer dig til at blive hængende ved Elbens grønne bredder.

Byens centrum med shopping og et hyggeligt værtshuskvarter

På Alter Markt, ikke langt fra den berømte domkirke, står den berømte „Magdeburger Reiter“, en bronzekopi af den første fritstående rytterstatue nord for Alperne. Den blev skabt omkring 1240 og forestiller iflg. indbyggerne i Magdeburg den elskede kejser Otto I. Men centrum er også et stort anlagt indkøbskvarter og byder på en topplacering i hele Tyskland hvad angår indkøbsoplevelser. Og omkring Hasselbachplatz ved centrum ligger Magdeburgs værtshuskvarter med et utal af værtshuse, barer, restauranter samt en af Tysklands bedst kendte snackbarer "Curry 54“, der traditionelt byder på bl.a. "Currywurst mit Pommes".
 

Nyd en sejltur på Elben

På Elben ses Weisse Flotte's skibe, der indbyder til en vidunderlig sejltur og muligheden for at nyde flodlandskabet ved den gamle katedralby. Der er en lang række tilbud at vælge imellem, f.eks. opstrøms til Schönebeck, hvor krydstogtet fører dig forbi katedralen og sydspidsen af Rotehornpark eller nedstrøms til det imponerende Waterway Junction med sin nye Magdeburg/Rothensee skibslift og gigantiske kanalbro over Elben, der forbinder Mittelland-kanalen og Elbe-Havel-kanalen. Nyd det naturskønne krydstogt, akkompagneret af en kop kaffe eller te og et  stykke lækker kage. En uforglemmelig oplevelse.

Magdeburg overrasker med sin specielle karakter og er på sin helt egen måde en smuk by, der berører og bevæger de besøgende. Det oplever man særligt intensivt på en spadseretur gennem Elbauenpark, et vidunderligt smukt anlagt kultur- og oplevelseslandskab.  

    Kort

    Vis på kort