Byen Rüdesheim

Den lille by med de store oplevelser

Selvom Rüdesheim er en mindre by med bare 10.000 indbyggere, så er det en af de mest besøgte byer i Tyskland. Rüdesheim er nok den mest kendte by langs Rhinen, ligesom forlystelsesgaden Drosselgasse er synonym med Rüdesheim. Her flokkes turister om souvenirbutikker og i de mange hyggelige vinstuer og vinhaver.

Er du interesseret i vin vil, et besøg på den gamle borg, Brömserburg, være interessant, for her er et stort vinmuseum og mulighed for at få smagsprøver på nogle af de mange vine, der dyrkes i området. I byen finder du også det charmerende Siegfried's Mechanisches Musikkabinett med alverdens gamle musikinstrumenter samt et museum for legebørn i alle aldre; Spielzeug- und Eisenbahnmuseum med legetøj fra de sidste 100 år. 

Højt hævet over byen står monumentet Niederwalddenkmal. Det er ikke kønt - men stort. Monumentet blev rejst for at markere samlingen af Det tyske Rige efter den fransk-preussiske krig. Grundstenen blev lagt den 16. september 1871 af Tysklands Kejser Wilhelm I. Den centrale figur er den 10,5 meter høje personifikation af Moder Germania. Hun holder den tyske kejserkrone i sin højre hånd og kejserrigets sværd i sin venstre.

Tag en tur med svævebanen, der tager dig til op til Niederwald Denkmal. Herfra kan du spadsere en ½-times tid gennem skoven Niederwald, forbi Jagdschloss og tage en stolelift, der går ned  til den mindre by Assmannshausen, som er kendt for sin smukke beliggenhed og produktion af rødvine.

Kort

Vis på kort