Byen Assmannshausen

En lille by med stor charme

Assmannshausen omtales ofte som "lillebror til Rüdesheim", men ingen af de to nabobyer skal stå i skyggen af den anden, og Assmannshausen kalder sig selv for porten til UNESCO's verdensarv "Oberes Mittelrheintal" - den mest romantiske del af Rhinens løb.

Den lille by, der ligger helt ned til Rhinen bare 5 min. kørsel fra Rüdesheim, er meget charmerende med hyggelige vinstuer, en afslappet stemning og en fantastisk beliggenhed. Byen er omkranset af vinmarker, og her, midt i det ellers så velkendte Riesling-område, vokser der Spätburgunder på bjergsiden. De særlige jordbundsforhold med en høj andel af skifer, gør det muligt at dyrke rødvinsdruen i dette område, og vel at mærke så godt, at rødvinen klassificeres blandt Tysklands absolut bedste rødvine.

Langs den smukke Rhinpromenad ligger husene som perler på snor, og sætter du dig på en af restauranterne, sidder du på første parket og kan nyde udsigten over Rhinen og den imponerende skibstrafik. Her sejler turistbåde, hvor guiderne fortæller historier om alle røverridderborgene, og travle skubbere, der kan flytte op til 6 godt læssede pramme ad gangen. Bevæger du dig i stedet over jernbanen og op i byen bagved, vil du finde små stejle gader, hyggelige vinstuer, den gamle kirke og nogle fine bindingsværkshuse.   

Tag stoleliften til skoven Niederwald

Det er også her oppe i byen du finder stoleliften. Den bringer dig på få minutter op til skoven Niederwald og efter en ½-times vandretur er du fremme ved svævebanen, der går ned til Rüdesheim, hvorfra du kan sejle tilbage til Assmannshausen.  

Besøg Burg Rheinstein

Overfor Assmannshausen, på den modsatte side af Rhinen, ligger Burg Rheinstein flot og majestætisk på klipperne og gemmer på mange spændende historier. Det er muligt at besøge Burg Rheinstein. 

 

Kort

Vis på kort