Byen Trier

Bliv betaget af UNESCO-storhed

Rejser du langs Moselfloden, bør din vej gå forbi den fine by, Trier, der ligger i den vestlige del af vinregionen tæt på grænsen til Luxembourg. Trier er Tysklands ældste by og et helt specielt sted i Rhin-Mosel-området. Her ser du nogle af de bedst bevaret monumenter og bygninger fra romernes storhedstid for hele 2.000 år siden.

Romerske monumenter i Tysklands ældste by

Det bedste sted du kan begynde din tur rundt i Trier, er ved den imponerende byport, Porta Nigra. I den barokke park, Palastgarten, finder du nogle interessante romerske badeanstalter. Amfiteateret med plads til 20.000 og Römerbrücke er flere gode eksempler på romernes bygningskunst, og du vil kunne fornemme at Trier forvandles til et levende romersk museum. Byens romerske levn blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 1986 og er absolut en rejse værd.

Vil du se mere fra den romerske tid, og vil du kende til livet i en romersk by, så er "Rheinisches Landesmuseum" stedet, du skal besøge. Det er et arkæologisk museum for Rhinlandet, og det har Tysklands største samling af genstande fra romertiden. 

Nutidens Trier er også vinmarker, turbåde og det gamle fiskerkvarter, der minder om en lille selvstændig landsby med restauranter og caféer. Du kan også lægge vejen forbi Karl Marx’ fødehjem, inden du mænger dig med byens liv på middelaldertorvet Hauptmarkt og nyder de sydlandske stemninger og den lækre cuisine, der henter sin inspiration i det franske naboland. 

Kort

Vis på kort

Oplev Midttyskland - Skab din egen historie