Byen Trier

Bliv betaget af UNESCO-storhed

Rejser du langs Moselfloden, bør din vej gå forbi den fine by, Trier, der ligger i den vestlige del af vinregionen tæt på grænsen til Luxembourg. Trier er Tysklands ældste by og med sin romerske og middelalderlige fortid sikkert også den by, der er rigest på historie. Det var romerne der grundlagde byen i år 17 f.Kr. under navnet Augustus Treverorum, og byen fik hurtig stor betydning for romerne, og de har efterladt nogle enestående mindesmærker, som alle vidner om byens tidligere storhed. Byen har været regeringsby for det vestromerske rige og i middelalderen blev byen kaldt en hellig stad.

Romerske monumenter i Tysklands ældste by

Det bedste sted du kan begynde din tur rundt i Trier, er ved den imponerende byport, Porta Nigra. I den barokke park, Palastgarten, finder du Kaiserthermen, nogle interessante romerske badeanstalter. Amfiteateret med plads til 20.000, Palastaula og Römerbrücke er flere gode eksempler på romernes bygningskunst, og du vil kunne fornemme at Trier forvandles til et levende romersk museum. Byens romerske levn blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 1986 og er absolut en rejse værd.

Vil du se mere fra den romerske tid, og vil du kende til livet i en romersk by, så er "Rheinisches Landesmuseum" stedet, du skal besøge. Det er et arkæologisk museum for Rhinlandet, og det har Tysklands største samling af genstande fra romertiden. 

Nutidens Trier er en fredelig universitetsby i hjertet af Europa, men også vinmarker, turbåde og det gamle fiskerkvarter, der minder om en lille selvstændig landsby med restauranter og caféer. Du kan også lægge vejen forbi Karl Marx’ fødehjem, inden du mænger dig med byens liv på middelaldertorvet Hauptmarkt og nyder de sydlandske stemninger og den lækre cuisine, der henter sin inspiration i det franske naboland. 

Kort

Vis på kort