Det grønne Berlin

Take off to Tempelhof

Da det sidste fly lettede fra Flughafen Tempelhof i 2008 - broen til Berlin under blokaden i 1948-49 - blev det store område omdannet til et rekreativt legeland for hele familien. De gamle landingsbaner lægger nu asfalt til skatere og rulleskøjteløbere, løbesko, cykelhjul, drageflyvning og alt muligt andet. De lokale pakker en picnickurv og stiller deres dæksstole op de store, grønne arealer, mens andre har travlt med at pleje deres grøntsager, som vokser i nyanlagte højbede. Urban gardening er også nået til Berlin.

Britzer Garten

Vand spiller en stor rolle i Britzer Garten i Berlins sydlige del. Det gælder fx også den store vandlegeplads, hvor børn og barnlige sjæle kan lege med vand, åbne og lukke sluser og følge vandets vej fra bjerg til bæk. I sæsonen blomstrer bl.a. tulipaner, rhododendron og dahlier, mens den geologiske have, heksehaven og staudehaven kan beundres hele året. Haven er meget handikapvenlig, og med et lille tog kan man komme hurtigt rundt. De mindste børn vil sikkert også glæde sig over indhegningen med får, geder, æsler og ænder.

Gärten der Welt

Berlin er flad som en pandekage, alligevel kan man tage en tur med en tovbane, som var man i bjergene. Det foregår i Gaärten der Welt i bydelen Marzahn, hvor man fordelt over 60 ha kan opleve 10 haver fra forskellige dele af verden. Besøg Balis tropiske paradis, tag en slentretur gennem den kinesiske have og gå på opdagelse i den italienske renæssancehave eller den engelske landskabshave. Børnene kan fare vild i labyrinten eller tumle på legepladsen. Og så er der alle de andre haver!

Kort

Vis på kort