Tysklands oversete juveler

7 dages kør-selv-forslag til tysklands oversete juveler

Tyskland gemmer på et utal af spændende og fascinerende byer, som man desværre aldrig rigtig kommer i nærheden af. Derfor har vi lavet dette turforslag der går uden om den slagne vej. Glem alt om Berlin, Leipzig og Hamborg - og glæd jer til Potsdam, Erfurt og Hildesheim. 

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Tysklands fantastiske natur og spændende byer.

Fra 2.795 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 6 nætter

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
7 dage/6 nætter

Længde:
1.000 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Velkommen til Potsdam og UNESCO Verdensarv

Potsdam står desværre i skyggen af Berlin, og anses ofte som blot en af storbyens forstæder. Det er synd og skam, for Potsdam har så meget at byde på, at et par dage langt fra er nok, hvis man byens mange spændende seværdigheder. Mange er endda er på UNESCO's Verdenarvsliste.

Mest spektakulær er nok det charmende Holländisches Viertel, 134 røde teglstenshuse bygget i 1730'erne. Her oplever man en helt særlig stemning med boliger, hyggelige baggårde, butikker, gallerier, restauranter og utraditionelle værtshuse. Af byens pladser er nok Neuer Markt fra det 17. og 18. århundrede den smukkeste og samtidig en af Europas bedst bevarede barokpladser. Byen byder også på hele tre byporte, den ene smukkere end den anden; Brandenburger Tor, en monumental triumfbue til minde om syvårskrigen, Jägertor, opkaldt efter det kurfyrstelige Jägerhof nord for byen og Nauener Tor, et vidunderligt eksempel på engelsk nygotisk stil.

Potsdam er omgivet af vand og derfor er en tur på byens vandveje absolut et must. Med Weisser Flottes skibe kan I vælge mellem en Schlösser- og en Havelseenrundfahrt, og begge kan absolut anbefales. Vælger I slotsrundturen kommer I også under Glienicke Brücke der forbinder Potsdam med Berlin, og hvor der flere gange blev udvekslet spioner mellem Øst og Vest op til 1980'erne.

I Potsdam kan I med fordel leje en cykel, da man nemt kommer rundt i byen og til alle dens seværdigheder, også selv om det ikke er tilladt at køre ind i f.eks. parken ved Schloss Sanssouci.

Overnatning i Potsdam

Mellem slotte og søer

Schloss Sanssouci
Start dagen med besøg er det pragtfulde rokokoslot Sanssouci, og det er en god idé at komme tidligt, for at undgå de lange køer for at komme ind på slottet. Selve slottet er langt og smalt og det var netop Fredrik den Stores ønske at komme "tæt på naturen". På de smukke terrasser foran slottet dyrkes blommer, figner og vindruer og fra slottet har I en formidabel udsigt over det fornemme parklandskab. Og netop parken er en oplevelse i sig selv med Neues Palais længst væk, kinesisk tehus, romerske bade, orangeri, mølle m.m. Det er dog forbudt at cykle i parken, men gerne rundt om den.

Schloss Cecilienhof
Næste punkt er et besøg i Schloss Cecilienhof, opført af Kaiser Wilhelm II til sin ældste søn Kronprins Wilhelm og hans hustru Cecilie von Mecklenburg-Schwerin. Her afholdtes i sommeren 1945 Potsdamkonferencen, hvor Churchill, Truman og Stalin mødtes og delte Europa. Idag kan I besøge arbejdsværelserne og konferencesalen, hvor forhandlingerne foregik og hvor alt henstår som i sommeren '45. Og når man nu er der, vil det være passende med en spadseretur ned til Jungfernsee, hvor der ligger en lille restaurant "Meierei" med eget bryggeri.

Alexandrowka
Potsdam byder også på en russisk koloni Alexandrowka, der består af 13 russiske træhuse fra 1826. De russiske huse er omgivet af store haver, som lå de på en eng og ikke midt i Potsdam. På bakken nord for kolonien ligger en russisk-ortodoks Alexander-Newski kirke. Hus nr. 1 byder på et lille museum og en restaurant.

Babelsberg
Også filmbyen Babelsberg er et besøg værd. Babelsberg er en af Europs største og ældste filmbyer, hvor der er optaget mere end 3.000 film- og tv-produktioner fra hele verden, og fra marts til oktober kan man besøge Babelsberg og få et underholdende indblik bag kulisserne i denne tyske drømmefabrik. 

Overnatning i Potsdam

Halle, Händel og Halloren (270 km)

Halle
På vej til Erfurt vil det være en god idé at lægge vejen over Händelbyen Halle (Saale), en hyggelig by med et charmerende centrum, hvor det nok skulle være muligt at finde en god restaurnt til frokosten, når I først har kigget lidt på byen. Her boede Händel fra 1685 til 1702 og idag findes Händel-Haus i hans fødehjem, med alt hvad der er værd at vide om komponisten. Også vores egen Struesee stammede fra Halle hvor han også blev uddannet til læge. Ikke at det hjalp ham da han blev halshugget i 1772 på Østre Fælled for majestætsfornærmelse.

Inden turen går videre et der måske tid til et besøg på Landesmuseum, hvor kan man se et helt enestående fund, nemlig Himmelskiven fra Nebra, en pendant til vores hjemlige solvogn, som viser bronzealderens nattehimmel. Endelig kan besøget i Halle sluttes med et visit på Halloren- und Saline museum, hvor man fremstiller salt som i de gode gamle dage, og hvor medlemmer af "Salzwirker-Brüderschaft im Thale zu Halle" kaldes Halloren.
Og hvis man har lyst til at se det hele sådan lidt fra oven, kan man bestige de 225 trin op i de to "Hausmannstürme" på Marktkirche. Og når man endelig er kommet derop, er de to tårne forbundet med en gangbro, hvorfra man har en eventyrlig udsigt over hele Halle by.

Erfurt
Efter yderligere små 120 km er det tid til at tjekke ind i Erfurt. Og man skal absolut ikke tage fejl af Erfurts måske lidt usexede klang, for I bliver såre overraskede, på den gode måde, når I først har parkeret bilen og er på vej ud i byen. For Erfurt med sine mange tårne, broer, middelalderlige charme og righoldige historie kan kun vække begejstring. Erfurts Altstadt er en af de største i Tyskland. Den første bykerne stammer tilbage fra år 1066 og var omgivet af en bymur og i det 15. århundrede var der allerede kommet yderligere to ringmure, grundet byens hastige vækst. Her tilbyder sig et væld af små butikker, bierstuber, restauranter og caféer, og man kan nemt føle sig hensat til svundne tider.

Floden Gera løber igennem Erfurts Altstadt og krydses af flere broer, men mest spektakulær er middelalderbroen Krämerbrücke, den længste bro i Europa der i hele sin længde er bebygget med bindingsværkshuse med beboelse, kunsthåndværk, gallerier, små vinstuer, musik- og antikvitetsbutikker. 

Overnatning i Erfurt 

Erfurts fantastiske Altstadt

Det var Luther, der boede i byens augustinerkloster i fem år, der kaldte Erfurt for byen med de mange tårne. Her er 25 sognekirker, 15 klostre og 10 kapeller der alle strækker sig mod himlen i et forsøg på at overgå hinanden. Hver især byder de mange kirker på forskellige attraktioner fra frit svingende klokker til 18 meter høje glasmalerier.
Her findes også Europas ældste synagoge, Alte Synagoge, der er særdeles velbevaret, og som idag er et spændende museum med mange sjældne klenodier.

Har I lyst til en mindre munter, men nok så interessant udflugt, er der kun ca. 22 km til Gedänkstätte Buchenwald, en af nazitidens berygtede koncentrationslejre.

Tilbage i Erfurt kan I glæde jer over byens kulturelle rigdomme, for eksempel i Museum für Thüringer Volkskunde på Juri-Gagarin-Ring, i Angermuseum, byens kunstmuseum eller i Stadtmuseum, der ligger i „Haus zum Stockfisch“, et af de mest repræsentative renæssancehuse.

Hvis I har mere tid, bør I unde jer endnu en tur gennem Michaelisstrasse i den historiske bykerne. Gaden er ca. 350 m lang fra Moritzstrasse til Benediktsplatz ved Krämerbrücke og er en af de ældste gader i Erfurt med byggeri, der næsten kun stammer fra 16- og 17-hundredetallet. Og som et plus byder gaden på en stribe restauranter, barer og caféer.
Overnatning i Erfurt 

Trætoppe i Hainich og bindingsværk i Goslar (250 km)

Nationalpark Hainich 
På vej fra Erfurt til Hildsheim kan I køre en lille omvej til Hainich Nationalpark, hvor I kan udforske det spektakulære naturområde fra deres spændende trætopsbro, hvor I kommer tættere på himlen og trækronernes fuglefløjt. Her kan I opleve skoven, som I aldrig har oplevet den før, og I går på et solidt stillads hvor man føler sig helt tryg. Vil I blive tættere på jorden, så er adventure-stierne i skoven et godt alternativ.

Kaiserbyen Goslar
På jeres videre færd mod Hildesheim kan i lægge vejen op gennem det smukke naturområde Harzen og besøge Goslar, en sand perle midt i grønne Harzen. De mange udsmykkede bindingsværkshuse glimter stadig af fordums storhed, hvor byen gjorde tjeneste som residens for de tysk-romerske kejsere og senere som velhavende handelsby. Ikke mindst takket være den nærliggende mine, der forsynede byen med dyrebart sølv, bly og kobber. Selve minen i Rammelsberg er bestemt også et besøg værdigt.

Hildsheim
Efter endnu en lille times kørsel er i fremme i Hildesheim, hvor det dejlige Van der Valk Hotel venter. Hotellet ligger på Tysklands smukkeste Marktplatz med skønne restaurerede bindingsværkshuse og fra flere af pladsens restauranter er der udeservering, hvor man, hvis vejret tillader det, kan nyde et godt og tiltrængt glas øl eller vin.

Overnatning i Hildesheim

Hildesheim og Tysklands smukkeste plads

Schloss Marienburg
Start evt. dagen med et besøg på det smukke Schloss Marienburg, der ligger ca. 15 km nordvest for Hildesheim (tjek åbningstider), og det kan anbefales at tage en guidet rundtur. Slottet blev bygget i 1860'erne af Kong Georg V af Hannover som sommerresidence for sin Dronning Marie. 

VW Autostadt
Alternativt kan I bruge dagen i VW Autostadt i Wolfsburg, "Mennesker, biler og hvad der bevæger sig“ lyder Autostadts motto og i den 28 hektar store oplevelsespark drejer alt sig om temaet mobilitet. Uanset om det er en tidsrejse gennem bilens historie, nervepirrende spænding ved de forskellige køretræningsanlæg eller eksklusive indblik i Volkswagen-koncernens bilproduktion er Autostadt en underholdende oplevelse. Og lige overfor Autostadt ligger Wolfsburg Designer Outlet, der nok skal kunne få gang i kreditkortet. Sammen med FDM travel tilbyder Van der Valk Hotel Hildesheim et 2-nætters arrangement inkl. Autostadt. 

Hildesheim
Vælger i at blive i Hildesheim, er det værd at besøge St. Michaelis Kirche og Mariendom, begge på UNESCOs Verdensarvsliste, men også det anerkendte Roemer- und Pelizaeus-Museum med sin berømte ægyptiske samling er et besøg værd. Besøg også det nye "Besucherzentrum Welterbe Hildesheim" i Tempelhaus på den historiske markedsplads, hvor en multimediepræsentation med touchscreens, 3D og virtuelle historiske panoramaer fortæller om UNESCOs Verdensarv i Hildesheim og omegn.

Eller I kan slappe af i hotellets dejlige swimmingpool, den hyggelige bar eller den fremragende restaurant og blot lade de seneste dages indtryk bundfælde sig til tonerne af et fremragende menu- og vinkort.
Overnatning i Hildesheim

Hjemrejse

Hvis I har lyst, kan I jo starte dagen med en morgendukkert i hotellets swimmingpool, inden den store morgenbuffet lokker med kaffe eller te, dejligt brød, pølse, ost, frugt og måske en frisk tilberedt omelet. Og således velforsynet er det tid til at vende næsen hjemad. Men måske har I lyst til at lægge vejen over Celle, gå en tur gennem byen med over 400 smukke bindingsværkshuse og måske kigge ind på Schloss Celle, hvor Caroline Mathilde sad i landflygtighed fra 1772 til hendes død i 1775.

God tur!

kort

Vis på kort

galleri

priser

Fra 2.795 kr.

Prisen inkluderer

  • 6 overnatninger i dobbeætværelse
     

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Flybilletter
  • Billeje
  • Udflugter og entrebilletter

 

Om rejsen

2 overnatninger i Potsdam
2 overnatninger i Erfurt
2 overnatninger i Hildesheim

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i Potsdam, Erfurt eller Hildesheim eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Intern kommentar

Stored Criteria (juveler)

2 x Potsdam - fx NH Potsdam 4* 
2  x Erfurt - fx Am Kaisersaal Hotel 3*+  PS: superdejligt hotel midt i Altstadt med p-kælder!
2 x Hildesheim - fx Novotel Hildesheim 4*

Priser primo juni 2019.