Tysklands oversete juveler

8 dages kør-selv-forslag til Potsdam, Halle, Erfurt og Eisenach

Tyskland gemmer på et utal af spændende og fascinerende byer, som man desværre aldrig rigtig kommer i nærheden af. Derfor har vi lavet dette turforslag der går uden om den slagne vej. Glem alt om Berlin, Leipzig og Hamborg - og glæd jer til Potsdam, Halle, Erfurt og Eisenach.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Tysklands fantastiske natur og spændende byer.

Fra 5.013 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 7 nætter

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Turens længde:
1.610 km fra Flensborg
1.560 km fra Puttgarden
1.445 km fra Rostock

Klimapåvirkning:
290 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Denne kør-selv-ferie kan du selv skræddersy og bestille online her på siden:

Bestil online

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • evt. type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Danmark - Potsdam (435 km / 400 km / 230 km)

Afstand: 435 km fra Flensburg / 400 km fra Puttgarden / 230 km fra Rostock.

Fra Danmark er der flere ruter at vælge mellem, når I skal til Potsdam. Kommer I fra Jylland kører I næsten forbi Lübeck, den hyggelige Hansestad, der kunne være et godt bud på et frokoststop eller måske en overnatning undervejs. Sejler I til Rostock, kan I overveje en dag eller to i Hansestaden Rostock, hvor der er et hav af forretninger, restauranter, caféer og seværdigheder. Uanset ruten, så kører I mod syd for at komme til Potsdam. 

Potsdam står desværre i skyggen af Berlin, og anses ofte som blot en af storbyens forstæder. Det er synd og skam, for Potsdam har så meget at byde på, at et par dage langt fra er nok, hvis man byens mange spændende seværdigheder. Mange er endda er på UNESCO's Verdenarvsliste.

Overnatning i Potsdam

Rundtur i Potsdam: Mellem slotte og søer (20 km)

Start dagen med besøg er det pragtfulde rokokoslot Sanssouci, og det er en god idé at komme tidligt, for at undgå de lange køer for at komme ind på slottet. I skal også sætte tid af til at se noget af slotsparken, der er en af Tysklands absolut smukkeste. 

Fortsæt til Schloss Cecilienhof, hvor der i sommeren 1945 blev afholdt Potsdamkonferencen, hvor Churchill, Truman og Stalin mødtes og delte Europa. 

Ikke langt fra Cecilienhof ligger en russisk koloni Alexandrowka, der er værd at opleve. Stedet består af 13 russiske træhuse fra 1826.

Slut dagens rundtur af med et besøg i filmbyen Babelsberg, der er en af Europs største og ældste filmbyer.

Overnatning i Potsdam

Potsdam - Dessau-Wörlitz - Halle (200 km)

Fra Potsdam går turen nu mod syd. Efter ca. 100 km kommer I til Gartenreich Dessau-Wörlitz. Her kan I opleve juvelen blandt Tysklands historiske parker, der opstod mellem Dessau og Wörlitz. 

Fra de smukke historiske parker er der ikke langt til Dessau-Rosslau, der især vil have jeres interesse, hvis I er arkitektur- og designelskere. 1926 til 1932 var byen hjemsted for en af ​​de mest berømte arkitektur- og kunstskoler i verden: Bauhaus.  

Fra Dessau-Rosslau er der kun yderligere 55 km til Händelbyen Halle an der Saale, der lokker med UNESCOs verdensarv, charme og en historie, der går over 1.200 år tilbage i tiden. Mest kendt er den berømte komponist Georg Friedrich Händel, der blev født her i Halle.

Også vores egen Johann Friedrich Struensee stammede fra Halle, hvor han blev født den 5. august 1737. Det var også her i Halle at han blev uddannet til læge. 14 år senere, den 28. april 1772, blev han halshugget på Østre Fælled for majestætsfornærmelse.

På en tur rundt i Halle kan I besøge fx Landesmuseum, hvor kan man se et helt enestående fund, nemlig Himmelskiven fra Nebra. Og vil I en tur til tops, så besøg Marktkirche, hvor I fra tårnene har en eventyrlig udsigt over hele Halle by. Tag også en tur forbi Halloren- und Saline museum, hvor man fremstiller salt som i de gode gamle dage, og hvor medlemmer af "Salzwirker-Brüderschaft im Thale zu Halle" kaldes Halloren.

Der er så meget at opleve i Halle, at I måske bør overveje at tage en ekstra overnatning her.

Overnatning i Halle

Halle - Nebra - Freyburg - Naumburg - Erfurt (180 km)

Undervejs fra Halle til Erfurt kører I gennem området Saale-Unstrut, der er som et stykke Italien midt i Tyskland, og det omtales ofte som "Toscana i nord". Historie er meget vigtig her, hvor 1.000 år gamle byer og katedraler samt utallige slotte, kirker og klostre vidner om en europæisk storhedstid.   

Dagens første stop er den næsten 1000 år gamle katedralby Naumburg ligger blandt blide floddale og solrige terrasserede vinmarker. Landemærket er Naumburger Dom (St. Peter og Pauls katedralen) med de verdensberømte værker af Naumburg-mesteren fra det 13. århundrede, frem for alt den berømte donorfigur Uta. Den hellige bygning er en af ​​de største seværdigheder i Tyskland og er på UNESCOs verdensarvsliste.

I fortsætter til Freyburg, hvor I kan besøge Rotkäppchen Sektkellerei. Her kan I købe en rundtur, der tager jer tilbage i tiden til år 1856, det år hvor historien begynder og grundstenen lægges til Tysklands mest populære mousserende vin. 

Herfra går turen langs "Saale-Unstrut Weinstrasse" til Nebra, Himmelskivens findested. Her ligger museet Arche Nebra, der fortæller hele historien om den berømte skive. Måske så I selve skiven på Landesmuseum für Vorgeschickte Halle i går?

Fortsæt nu mod Erfurt, der umiddelbart ikke lyder af meget, men her bliver I overraskede, på den gode måde, når I først har parkeret bilen og er på vej ud i byen. I vil opleve Erfurts mange tårne, broer, middelalderlige charme og righoldige historie, som  kan kun vække begejstring hos de besøgende. I Erfurts Altstadt, der er en af de største gamle bycentre i Tyskland, oser der af charme, når I går en tur i de smalle brostensbelagte stræder og gader. 

Vi anbefaler at I kommer afsted fra Halle om morgenen, så I har lidt tid til opleve Erfurt. 

Overnatning i Erfurt 

Erfurt - Weimar - Erfurt (55 km)

Fra Erfurt kan I nemt besøge Weimar. Byen må siges at være en sprudlende kulturby! Her finder I et væld af UNESCO-beskyttede bygninger, men det er måske især byens rolle i den europæiske åndshistorie, der gør den til noget helt specielt. Lidt nord for Weimar kan I besøge mindesmærket for den tidligere koncentrationslejr Buchenwald.

Efter et besøg i Weimar foreslår vi, at I kører tilbage til Erfurt og nyder resten af dagen i den skønne by, og en mulighed kunne være at følge Martin Luthers fodspor gennem byen.  

Overnatning i Erfurt

Erfurt - Gotha - Hainich National Park - Eisenach (85 km)

I dag går turen videre til Eisenach, der ligger i den vestlige udkant af Thüringer Wald. Allerede inden I kommer til byen ser I fæstningen Wartburg tårne sig op over byens tage - snyd ikke jer selv for et besøg her.  

Fra Erfurt kører I via Gotha, der var residens for hertugerne af Sachsen-Coburg og Gotha. På Schloss Friedenstein, Tysklands største tidlige barok slotsanlæg, kan I blandt andet beundre hertugernes storslåede gemakker. Familien var beslægtet med næsten alle kongehuse i Europa, inkl. det danske. Den mest berømte repræsentant er imidlertid Prins Albert, der blev gift med den engelske Dronning Victoria. 

Via en lille afstikker mod nord (ikke langt fra Eisenach) kommer i til Hainich National Park, der er en del af Europas sidste bøge-urskov og ligeledes en del af UNESCOs Verdenarv. Her kan I gå ad trætopstien, der går ca. 500 m gennem toppen af de gamle trægiganter.

Vel ankommet til Eisenach bør I starte starte med en rundtur i den hyggelige Altstadt for at danne jer et overblik og planlægge resten af dagen. Der er så meget at opleve her, at det kræver god planlægning, for ikke at gå glip af de oplevelser I ønsker jer mest.  

Overnatning i Eisenach

Rundtur i Thüringer Wald (120 km)

I dag går turen fra Eisenach gennem Thüringer Wald, Thüringens største bjergregion med bjerge op til 1.000 meters højde. Den i gennemsnit kun ca. 20 km brede højderyg strækker sig over ca. 170 km, hvor størstedelen er et biosfærereservat. Thüringer Wald har også mange kursteder hvor gæsterne nyder solen og den friske rene luft. 

Lige uden for Eisenach ligger Dragekløften (for foden af Borgen Wartburg). Det er et af ​​de mest spektakulære naturfænomener i Thüringer Wald og den er klart et besøg værd. 

Derefter anbefaler vi en mindre omvej til Merkers i Rhön syd for Thüringer Wald (kun ca. 30 minutters kørsel fra Eisenach), hvor I oplever over 1.600 m højdeforskel, deraf ca. 800 meter under havets overflade. I har her mulighed for at besøge Saltminen Merkers.

Herfra går turen videre ind i hjertet af Thüringer Wald til det mest charmerende eksempel på en spa-by, historiske Bad Liebenstein, hvor I bør besøge den smukke Schlosspark Altenstein. Herfra kører I igen over bjergkammen, og her er der mulighed for lidt aktivitet, hvis I stopper ved Großer Inselsberg for at nyde en kort vandretur med fantastiske udsigter over bjergtoppene i Thüringer Wald. 

Tilbage i Eisenach er det måske blevet til tid til at besøge museerne Lutherhaus og Bachhaus, hvis I ikke allerede har nået det. 

Overnatning i Eisenach

Eisenach - Danmark (515 km / 500 km / 555 km)

Afstand: 515 km til Flensburg / 500 km til Puttgarden / 555 km til Rostock.

Er I slet ikke færdige med Eisenach endnu, så arrangerer vi gerne en ekstra overnatning eller to i denne spændende by.

Ellers er det blevet tid til at vende næsen hjemad. Motorvejene bringer jer den hurtigste vej op mod Danmark. Undervejs passerer i Göttingen, Hannover og Hamburg, hvorefter vejen deler sig mod Puttgarden eller Flensburg.

Er I klar til lidt flere eventyr, så kunne I evt. fortsætte på et af vores andre kør-selv forslag fx Livsnyderferie i Goslar og Celle, en tur der kan køres fra nord til syd eller omvendt. 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 5.013 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 7 overnatninger i dobbeltværelse Romantik Hoteller eller gode 4 stjernede hoteller
   

Prisen inkluderer ikke

 • Færge, parkering og brændstof
 • Udflugter og entrebilletter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

2 overnatninger i Potsdam
1 overnatning i Halle
2 overnatninger i Erfurt
2 overnatninger i Eisenach

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i en eller flere af byerne undervejs. Eller I kan kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Søg og bestil din kør-selv-ferie online

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011