Tysklands oversete juveler

6 dages kør-selv-forslag til Potsdam, Halle og Erfurt

Tyskland gemmer på et utal af spændende og fascinerende byer, som man desværre aldrig rigtig kommer i nærheden af. Derfor har vi lavet dette turforslag der går uden om den slagne vej. Glem alt om Berlin, Leipzig og Hamborg - og glæd jer til Potsdam, Halle og Erfurt.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Tysklands fantastiske natur og spændende byer.

Fra 2.695 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 5 nætter

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober 

Startdag:
Daglig

Varighed:
6 dage/5 nætter

Turens længde:
1.550 km fra Flensburg
1.500 km fra Puttgarden
1.290 km fra Rostock

Denne kør-selv-ferie kan du selv skræddersy og bestille online her på siden:

Bestil online


Ønsker du inspiration fra vores rejsespecialister, og hjælp til at skræddersy din rejse?

Kontakt vores rejsespecialister

 

Dagsprogram

Danmark - Potsdam (435 km / 400 km / 230 km)

Afstand: 435 km fra Flensburg / 400 km fra Puttgarden / 230 km fra Rostock.

Fra Danmark er der flere ruter at vælge mellem, når I skal til Potsdam. Kommer I fra Jylland kører I næsten forbi Lübeck, den hyggelige Hansestad, der kunne være et godt bud på et frokoststop eller måske en overnatning undervejs. Sejler I til Rostock, kan I overveje en dag eller to i Hansestaden Rostock, hvor der er et hav af forretninger, restauranter, caféer og seværdigheder. Uanset ruten, så kører I mod syd for at komme til Potsdam. 

Potsdam står desværre i skyggen af Berlin, og anses ofte som blot en af storbyens forstæder. Det er synd og skam, for Potsdam har så meget at byde på, at et par dage langt fra er nok, hvis man byens mange spændende seværdigheder. Mange er endda er på UNESCO's Verdenarvsliste.

Overnatning i Potsdam

Rundtur i Potsdam: Mellem slotte og søer (20 km)

Start dagen med besøg er det pragtfulde rokokoslot Sanssouci, og det er en god idé at komme tidligt, for at undgå de lange køer for at komme ind på slottet. I skal også sætte tid af til at se noget af slotsparken, der er en af Tysklands absolut smukkeste. 

Fortsæt til Schloss Cecilienhof, hvor der i sommeren 1945 blev afholdt Potsdamkonferencen, hvor Churchill, Truman og Stalin mødtes og delte Europa. 

Ikke langt fra Cecilienhof ligger en russisk koloni Alexandrowka, der er værd at opleve. Stedet består af 13 russiske træhuse fra 1826.

Slut dagens rundtur af med et besøg i filmbyen Babelsberg, der er en af Europs største og ældste filmbyer.

Overnatning i Potsdam

Potsdam - Dessau-Wörlitz - Halle (200 km)

Fra Potsdam går turen nu mod syd. Efter ca. 100 km kommer I til Gartenreich Dessau-Wörlitz. Her kan I opleve juvelen blandt Tysklands historiske parker, der opstod mellem Dessau og Wörlitz. 

Fra de smukke historiske parker er der ikke langt til Dessau-Rosslau, der især vil have jeres interesse, hvis I er arkitektur- og designelskere. 1926 til 1932 var byen hjemsted for en af ​​de mest berømte arkitektur- og kunstskoler i verden: Bauhaus.  

Fra Dessau-Rosslau er der kun yderligere 55 km til Händelbyen Halle an der Saale, der lokker med UNESCOs verdensarv, charme og en historie, der går over 1.200 år tilbage i tiden. Mest kendt er den berømte komponist Georg Friedrich Händel, der blev født her i Halle.

Også vores egen Johann Friedrich Struensee stammede fra Halle, hvor han blev født den 5. august 1737. Det var også her i Halle at han blev uddannet til læge. 14 år senere, den 28. april 1772, blev han halshugget på Østre Fælled for majestætsfornærmelse.

På en tur rundt i Halle kan I besøge fx Landesmuseum, hvor kan man se et helt enestående fund, nemlig Himmelskiven fra Nebra. Og vil I en tur til tops, så besøg Marktkirche, hvor I fra tårnene har en eventyrlig udsigt over hele Halle by. Tag også en tur forbi Halloren- und Saline museum, hvor man fremstiller salt som i de gode gamle dage, og hvor medlemmer af "Salzwirker-Brüderschaft im Thale zu Halle" kaldes Halloren.

Der er så meget at opleve i Halle, at I måske bør overveje at tage en ekstra overnatning her.

Overnatning i Halle

Halle - Freyburg - Nebra - Erfurt (145 km)

Undervejs fra Halle til Erfurt bør I lægge vejen forbi til Freyburg, hvor I kan besøge Rotkäppchen Sektkellerei. Her kan I købe en rundtur, der tager jer tilbage i tiden til år 1856, det år hvor historien begynder og grundstenen lægges til Tysklands mest populære mousserende vin.

Herfra går turen langs   "Saale-Unstrut Weinstrasse" til Nebra, Himmelskivens findested. Her ligger museet Arche Nebra, der fortæller hele historien om den berømte skive. Måske så I selve skiven på Landesmuseum für Vorgeschickte Halle i går?

Fortsæt nu mod Erfurt, der umiddelbart ikke lyder af meget, men her bliver I overraskede, på den gode måde, når I først har parkeret bilen og er på vej ud i byen. I vil opleve Erfurts mange tårne, broer, middelalderlige charme og righoldige historie, som  kan kun vække begejstring hos de besøgende. I Erfurts Altstadt, der er en af de største gamle bycentre i Tyskland, oser der af charme, når I går en tur i de smalle brostensbelagte stræder og gader. 

Vi anbefaler at I kommer afsted fra Halle om morgenen, så I har tid til opleve Erfurt.

Overnatning i Erfurt 

Rundtur til Weimar, Eisenach, Hainich og Gotha (195 km)

Fra Erfurt kan I nemt besøge Weimar. Byen er kendt som en kulturel metropol af europæisk betydning og har adskillige steder på UNESCOs verdensarvsliste. Lidt nord for Weimar kan I besøge mindesmærket for den tidligere koncentrationslejr Buchenwald.

Fra Weimar går turen videre til Eisenach i den vestlige udkant af Thüringer Wald. En by som H.C. Andersen besøgte under i sin tid i Thüringen. Allerede inden I kommer til byen ser I fæstningen Wartburg tårne over byens tage - snyd ikke jer selv for et besøg her.  

Ikke langt fra Eisenach ligger Hainich National Park, der er en del af Europas sidste bøge-urskov og ligeledes en del af UNESCOs Verdenarv. 

Fortsæt til Gotha, der var residens for hertugerne af Sachsen-Coburg og Gotha. På Schloss Friedenstein kan I på en tur gennem de hertugelige gemakker bl.a. høre om familiebåndene mellem hertugerne i Gotha og Europas kongehuse. Fra Gotha går turen tilbage til Erfurt.

Overnatning i Erfurt

Erfurt - Danmark (555 km / 540 km / 500 km)

Afstand: 555 km til Flensburg / 540 km til Puttgarden / 500 km til Rostock.

Så er det blevet tid til at vende næsen hjemad. Undervejs passerer i Magdeburg, der helt bestemt er et besøg værd, men I kan også vælge at fortsætte op til slotsbyen Schwerin, hvor I måske ønsker en nat eller to. Måske er I ikke klar til at tage hjem endnu og ønsker at fortsætte ud på nye eventyr og fx besøge '9 historiske byer i Niedersachsen', der er endnu en af vores mange kør-selv-forslag.  

kort

Vis på kort

galleri

priser

Fra 2.695 kr. pr. person

Prisen inkluderer

  • 5 overnatninger i dobbeltværelse
     

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Flybilletter
  • Billeje
  • Udflugter og entrebilletter

 

Om rejsen

2 overnatninger i Potsdam
1 overnatning i Halle
2 overnatninger i Erfurt
 

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i Potsdam, Halle eller Erfurt, eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

SØG OG BESTIL DIN KØR-SELV-FERIE ONLINE

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

  • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011