Gå agurk i Spreewald

Du kommer ikke udenom Spreewald-agurken

På en tur til Spreewald vil du uundgåeligt støde på de såkaldte Spreewälder Gurken. Agurken kom til Spreewald fra Flanderen i form af agurkefrø, og i løbet af kort tid var der gang i agurkeproduktionen. Agurkerne høstes fra slutningen af juni til august, og om vinteren konserveres de med eddike tilsat forskellige ingredienser fx peber, sennep og hvidløg. Der findes mange gamle familieopskrifter, der er gået i arv i generationer.

Den grønne spise har så stor betydning for området, at der holdes en årlig agurkefestival i Golßen, hvor der bl.a. udråbes en agurkedronning. På festivalen vil du få rig mulighed for at smage de forskellige Spreewald-agurker, agurkelikør og agurkebrød.

I løbet af agurkehøsten er der mulighed for at besøge et eller flere landsteder og få en rundvisning og diverse smagsprøver. Og i Lehde, der er en af de smukkeste landsbyer i Spreewald, kan du besøge Agurkemuseet og lære om traditionen med syltning og konservering af agurker.

Gurkenradweg

De berømte Spreewald-agurker har også lagt navn til en 260 km cykelrute - den såkaldte Gurkenradweg. Fra Lübbenau kan du følge Gurkenradweg mod syd til Leipe, Vetschau og Cottbus, hvorefter ruten går mod nord via Pietz, Burg, Straupitz, Schlepzig og Gross Leuthen, inden den igen går tilbage mod Lübbenau via Krausnick, Golßen og Lübben. Gurkenradweg er velegnet til alle - både børn og voksne, øvet som uøvet.

At 'gå agurk' får her en ganske ny betydning!

Kort

Vis på kort

Oplev Midttyskland - skab din egen historie