Goslar - Harzens kejserby

Minedrift og historien om byen der er på UNESCOs kulturarvsliste

Logo - I samarbejde med de 9+2 byer

Den tusind år gamle by Goslar er en spændende by midt i Harzens smukke natur. Kejserbyens særlige historiske flair og utallige kulturelle skatte gør den til en spændende attraktion for alle besøgende.

De imponerende seværdigheder, kirker og museer er en særlig oplevelse for enhver, og Goslar er også perfekt for de, der bare ønsker at slappe i skønne omgivelser. De smalle middelalderlige gyder med deres unikke atmosfære eller det livlige torv og dets caféer er ideelle steder til en afslappet slentretur, måske lidt shopping, en frokost eller blot en forfriskning.

Erzbergwerk Rammelsberg (malmminen Rammelsberg) og den gamle by i Goslar blev erklæret UNESCO-kulturarv i 1992. En imponerende udmærkelse, der har gjort vidnesbyrdene om minedrift og historien om byen Goslar til nogle af de mest værdifulde kulturelle mindesmærker i Tyskland. Vandforsyningssystemet Oberharzer Wasserwirtschaft, verdens største og mest betydningsfulde netværk af dæmninger og grøfter, har siden august 2010 også været på UNESCOs verdensarvsliste. Rammelsbergminen er i dag både museum og besøgsmine.

 

Kort

Vis på kort