Maulbronn Klosterkompleks

Oplev et af de bedst bevarede middelalderlige klosterkomplekser, der er på UNESCOs verdensarvsliste

Bringer kør-selv-ferien jer til gennem det sydvestlige Tyskland, kan vi anbefale jer at lægge vejen forbi det middelalderlige Maulbronn Klosterkompleks, der blev grundlagt i 1147. Det er en af de måske mest spændende seværdigheder på UNESCOs verdensarvsliste i Tyskland. Da hele komplekset er blevet vedligeholdt så godt gennem tiderne, kan I få en god ide om hvordan livet var for munkene fra det 12. århundrede og frem. Når I træder ind i klosterkomplekset, er det vitterlig som at træde ind i en tidskapsel, da hele klosteret og tilhørende bygninger er omgivet af en forsvarsmur med tårne.

Inspiration

Nyd en dejlig dag i klosterkomplekset

Tag jer god tid til at gå rundt og oplev de mange smukke- og meget forskellige bygninger fra den romanske kirke til det gotiske kloster. Få følelsen af ro og hvile, hvis I deltager i en messe eller bøn i klosterets kirke. I kan altid selv gå på opdagelse og læse jer til klosterets historie i museet, men hvis I tager en tur med guide, får I en masse spændende viden med i købet. Udenfor klosteret kan I vandre en tur i de smukke landskaber til søen Tiefer See, der har været offentligt badesø siden 1898.

Lidt historie

Tidligere var klosteret et vigtigt centrum for politik, samfund og erhverv, men efter reformationen blev det omdannet til en protestantisk kostskole. Det bruges stadig den dag i dag som skole og teologisk seminarium samt til forskellige kulturelle events som fx koncerter.

En af det ting UNESCO fremhæver, er klosterets vandreguleringssystemet med sit dræn- og vandingssystem samt reservoirer. Cisterciensermunkene var fantastisk dygtige til vandforvaltning og vandforbrugsteknikker. De benyttede også kunstige småsøer til fiskedamme, hvorfra de fik vigtig næring, da de ikke måtte spise kød fra firbenede dyr. Fisk blev derimod betragtet som ”flodfrugter”.

Kort

Vis på kort