Cykelkrydstogt på Donau

10 dages kør-selv forslag med 8 dages cykelkrydstogt Passau - Budapest - Passau

Nyd en pragtfuld, afslappende og oplevelsesrig sommerferie på cykel langs Donau-floden fra Passau til Budapest og retur til Passau. I bor på det dejlige krydstogtskib Primadonna, der følger med på turen, så I hver nat sover i den samme kahyt. Og hvis I en dag ikke har lyst til at cykle, eller vejret virker truende, bliver I bare ombord og slapper af. En helt igennem herlig ferieoplevelse.

Selve krydstogtet ligger naturligvis fast, men vi kan tilpasse jeres kør-selv-ferie før og efter krydstogtet helt efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Østrigs smukke landskaber.

Fra 14.050 kr.
pr person i sommersæson for 2 overnatninger undervejs i delt dobbeltværelse samt 7 overnatninger i delt dobbeltkahyt m/balkon på øvre dæk inkl. program.

Skibets afgange fra Passau 2024:

 • 3., 10., 17. og 24. maj
 • 5., 12., 19. og 26. juli
 • 2., 16. og 23. august
 • 6., 13., 20. og 27. september
 • 4. oktober
   

Sværhedsgrad
O O O O

Varighed:
10 dage/9 nætter

Turens længde i bil:
1.985 km fra Flensborg
1.955 km fra Puttgarden
1.730 km fra Rostock

Cykelturens længde:
246 km

Klimapåvirkning:
358 kg CO2 samlet for 2 person eksklusiv krydstogtet - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Om M/S primadonna

Om MS primadonna 

Det 4-stjernede skib MS Primadonna er det næststørste krydstogtskib på Donau, bygget i Tyskland i 1998 og gennemrenoveret i 2009. Skibet er 113 m langt og 17,4 m bredt og med den interessante katamaran-konstruktion og den 9 m høje glasfront samt glasgulvet i receptionen er rammerne for et førsteklasses ophold skabt. Desuden er skibet flot indrettet med bl.a. en 60 m lang hotelhal, restaurant, bar og atrium samt soldæk med whirlpool, siddegrupper og hvilestole. Det indendørs wellnessområde byder også på whirlpool og sauna. MS Primadonna er det eneste flodkrydstogtskib, som sejler under østrigsk flag!

Kulinariske retter ombord

Skibets køkken byder på spændende kulinariske retter med specialiteter fra Donau-landene og ikke mindst Wiener-køkkenet, og måltiderne tilberedes i videst muligt omfang af økologiske og lokale østrigske råvarer. Dagen starter med en amerikansk morgenbuffet, til frokost serveres en let 3-retters menu eller en frokostpakke til cyklisterne, og om aftenen serveres en 4-retters menu med valg af hovedret. Sidst på eftermiddagen serveres eftermiddagskaffe med kage og sent om aftenen en let 'Primadonna-snack'.

Dagsprogram

Torsdag: Danmark - Halle (515 km / 500 km / 365 km)

Afstand: 515 km fra Flensburg / 500 km fra Puttgarden / 365 km fra Rostock.

Kommer I med færge til Rostock, kører I ned forbi Berlin og Potsdam mod Leipzig for at komme til Halle, hvor en overnatning venter. Kommer i Fra Puttgarden eller Flensburg, går turen forbi Hamburg, Hannover og Magdeburg, inden I når til Halle.    

l Händelbyen Halle an der Saale, der lokker med UNESCOs verdensarv, charme og en historie, der går over 1.200 år tilbage i tiden. Mest kendt er den berømte komponist Georg Friedrich Händel, der blev født her i Halle. Er I interesseret I at se lidt nærmere på den spændende by, så vil vi anbefale en ekstra nat her. 

Overnatning i Halle

Fredag: Halle - Passau og ankomst til skibet (475 km)

Fra Halle fortsætter I mod syd ad den korteste rute forbi byerne Hof og Regensburg, der ligger langs Bayerischer Wald. Har I lyst til at strække benene og opleve en bid af den skønne natur, så kan I besøge 'Worlds longest Tree Top Walk', Baumwipfelpfad, ved Neuschönauen.  

Fremme i Passau ligger skibet MS Primadonna klar til at byde jer velkommen ombord. 

Fra Donau Touristik's egen parkeringsplads ved deres "Info Point" i Kapuziner Straße og fra Passau hovedbanegård, vil der midt på eftermiddagen være transfer til skibet (inkluderet - men skal bestilles).  
Hvis I medbringer egne cykler, skal de afleveres ved skibet, inden I kører til p-pladsen.

Kl. 18.30 er der afgang og velkomst-snack. 

Lørdag: Cykeltur Schlögen - Linz (56 km)

Om morgenen er der udlevering af cykler ved Schlögener Schlinge.

Dagen er sat af til en individuel cykeltur fra Schlögen gennem Engtal ved Kaiserau til Aschach og videre til Linz. 

Der er mulighed for at deltage i "200 år Anton Bruckner" koncert på Bruckner-orgelet i Linz. Denne tur er en del af udflugtspakken, der kan tilkøbes. 

Søndag: Cykeltur Tulln - Wien (31 km)

I dag venter en cykeltur fra blomsterbyen Tulln forbi Klosterneuburg til Wien, og der er mulighed for en individuel byrundtur i Wien på cykel på 90% trafikfri veje, ca. 20 km. 

Om aftenen - efter middagen - ca. kl. 20.30 til 22.30 er der mulighed for at deltage på en byrundtur i bus "Wien bei Nacht". Denne tur er en del af udflugtspakken, der kan tilkøbes. 

Mandag: Cykeltur Donauknæet - Szentendre - Budapest (59 km + tog)

I kører langs Donau ad dejlige, bilfri cykelveje, delvist direkte ud til Donau, og tager færgen over til Szob (ca. € 3.- pr. person/cykel, der betales på stedet). I fortsætter forbi Visegrád (med slot og befæstet tårn) til Vác. Her tager I færgen over til Szentendre Island og fortsætter til kunstnerlandsbyen af samme navn. Fra Szentendre kan I vælge at tage toget til Budapest (betales på stedet, ca. times intervaller, EU-borgere over 65 år gratis plus cykelbillet) eller selv cykle de resterende 22 km til byen og skibet. 

Tirsdag: Cykeltur i Budapest til Margarete-øen (22 km)

I dag kan i deltage på en byrundtur i Budapest, ca. 3 timer. I bliver hentet i bus ved skibet. Denne tur er en del af udflugtspakken, der kan tilkøbes. 

Om eftermiddagen venter en cykeltur ad bilfri veje til Margarete-øen, et vidunderligt parkområde midt i byen. Her kan I køre rundt på øen, ca. 8 km, ad bilfri veje og nyde det rekreative område. 

 

 

Onsdag: Cykeltur Bratislava - Heinburg/Devín retur (33/48 km)

I dag har I mulighed for at deltage på en 1 times guidet byrundtur i Bratislava. Denne tur er en del af udflugtspakken, der kan tilkøbes.  

Endvidere venter jer en cykeltur ad Donauradweg via Wolfsthal til Hainburg (Østrigs Rothenburg), hvorefter I returnerer til skibet - eller fortsætter via Hof Slot og til Devín med Slovakiets Nationalmindesmærke og fantastisk udsigt. Herfra langs Donau tilbage til skibet.

Torsdag: Cykeltur Krems an der Donau - Pöchlarn (48 km)

I dag skal I cykle ad Donauradweg fra Krems til Melk, hvor I bør tage forbi Stift Melk, hvis pragtfulde arkitektur er berømt over hele verden og naturligvis på UNESCO's Verdensarvsliste. Fra Melk cykler I det sidste stykke frem til Pöchlarn. En dag I roligt kan glæde jer til. 

Ikke langt fra Pöchlarn ligger byen Marbach og bag ved den Maria Taferl, der er det næststørste pilgrimssted i Østrig. Marie Taferl er en Pilgrimskirke placeret på en bakketop, så den kan ses fra floden, når I sejler forbi. 

Fredag: Passau - Magdeburg (555 km)

I ankommer med skibet tilbage i Passau omkring kl. 09.00.

Efter morgenmaden ca. kl. 10.00 er der bustransfer til banegården eller parkeringspladsen - hvis det er bestilt.

Fra Passau kører I ad samme vej tilbage via Regensburg og Hof for at komme til Magdeburg, hvor I overnatter. Magdeburg, Sachsen-Anhalts "hovedstad", er en af de ældste byer i det tidligere DDR, og har ikke altid haft det let i sin lange historie. Som kejserresidens, hansestad og fæstningsby er Magdeburg igen og igen blevet hjemsøgt af krig og ødelæggelse, men den har altid haft troen på fremtiden og har rejst sig igen. Der er så meget at opleve her, at I måske skulle overveje at tage en ekstra nat, så I får tid til at se lidt nærmere på byen.  

Lørdag: Magdeburg - Danmark (440 km / 425 km / 335 km)

Afstand: 440 km til Flensburg / 425 km til Puttgarden / 335 km til Rostock)

På turen tilbage til Danmark er der flere ruter at vælge mellem. Vælger I færgen fra Rostock, så får I den korteste køretur i Tyskland, og I har mulighed for at køre via Schwerin og derfra til Rostock. Skal I til Jylland vil hurtigste rute være motorvejen forbi Hannover og Hamburg - eller måske køre via Celle og holde en pause der.

Endelig er der jo også mulighed for at tage videre fx. 'På eventyr I Sachsen-Anhalt og Türingen'.

 

 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 14.050 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 7 nætters krydstogt i dobbeltkahyt med bad og toilet, TV og safe i den valgte kategori (overdæk)
 • Daglig amerikansk morgenbuffet
 • Daglig let frokostpakke til cykelturen eller let 3-retters frokost ombord
 • Daglig eftermiddagskaffe/te med kage
 • Daglig 4-retters middag
 • Daglig midnats-snack i Panorama Bar
 • Alle havnegebyrer
 • To Hydrojet massage (pr. kabine - bestil massage straks I kommer ombord)
 • Daglig ruteinformation (engelsk/tysk) og rejseleder ombord
 • Gps-data muligt at bestille
 • 1 overnatning i Halle på udrejsen
 • 1 overnatning i Magdeburg på vejen hjem
   

Prisen inkluderer ikke

 • Cykelleje inkl. saddeltasker
 • Færge, parkering og brændstof
 • Drikkevarer
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
   

Forbehold

 • Der tages forbehold for ekstreme vejrsituationer samt høj- eller lavvande, der vanskeliggør sejlads mm.
 • Det er til enhver tid kaptajnen alene der beslutter evt. ændringer i sejlplanen.

Flere priser på sejlturen

Tillæg/fradrag til prisen pr. person i delt dobbeltkahyt

 • Hoveddæk agter   - 5.775 kr.
 • Hoveddæk            - 3.800 kr.
 • Promenadedæk      + 800 kr.

Sejlturen er beregnet på rejse i højsæsonen. Der er dog tillæg på afrejsen d. 16. august på 675 kr. pr. person. 

Fradrag i prisen pr. person for rejse i lavsæson: 
700 - 1.400 kr. afhængigt af kategori kahyt.

Cykelleje inkl. saddeltasker:

Almindelig cykel: 
7 gear og fodbremse eller 21 gear og håndbremse 775 kr.
 
E-cykel:
7 gear og håndbremse 1.600 kr.

Egne cykler:
Kan medbringes for egen risiko.
 

Parkering i Passau

Donau Touristik har egen ubevogtet parkeringsplads ved deres "Info Point" i Kapuziner Straße. P-plads skal bestilles sammen med rejsen. Pris 550 kr. 

Alternativ parkering i P-hus ved stationen. Pris ca. 45 € der betales lokalt. 

Udflugtspakke

Bytur i Wien, Budapest og Bratislava samt koncert i Linz (min. 20 personer for at gennemføre turene). Skal bestilles sammen med rejsen. Pris. 825 kr. pr. person.
 

Kahytter

Alle skibets 80 kahytter er udvendige kahytter med individuel regulerbart klimanlæg, badeværelse med douche/wc, hårtørrer, satellit-tv, safe, minibar samt rummelige skabe.

Promenadedæk: Ca. 16,5 m2. Stort vindue med balkon.

Overdæk: Ca. 16,5 m2. Stort vindue med balkon.

Hoveddæk: Ca. 11,5 m2. Koøje (kan ikke åbnes) lige over vandspejlet. 

Hoveddæk agter: Ca. 9,5 m2. Koøje (kan ikke åbnes) lige over vandspejlet. Køjesenge. Ideelt som 'enkeltkahyt'.
Motor- og ventilationsstøj kan forekomme.
 

Alternativ rute på  cykelkrydstogt

Vi kan også tilbyde alternative cykelkrydstogt på Donau fx fra Passau til Wien og retur. 
Spørg for mere information.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011