Münchens grønne åndehuller

Fra Den Olympiske Park til Tierpark Hellabrunn

Trænger du til en pause fra storbyens pulserende kultur- og shoppingliv, byder München på et utal af grønne åndehuller. Med lidt god vilje kan du ”gå grønt” fra nord til syd ad Nord-Syd-Passagen. Ruten begynder i Den Olympiske Park ved det futuristiske BMW Welt og ender ved Tierpark Hellabrunn ved Isar-floden. Undervejs kommer du gennem flere grønne områder, der er værd at aflægge et besøg.

Den Olympiske Park blev anlagt til OL i 1972. Det ikoniske stadion med sejldugstaget er stadig et arkitektonisk højdepunkt, mens områdets fysiske højdepunkt hedder Olympiaberg. Herfra der er en aldeles fremragende udsigt over hele parken, herunder direkte til stadionet og det næsten lige så ikoniske Olympiske Tårn.

Bevæger du dig mod sydøst, kommer du til Englischer Garten. Münchens største park er større end Central Park i New York og er på solrige dage fyldt med solbadere, løbere, cyklister, børnefamilier på legepladser, venner med picnic-kurve og alle de andre, der er trukket væk fra storbyræset. Turen går forbi det japanske tehus, og med lidt held kan du se til det kinesiske tårn, hvor den ene af Englischer Gartens fire Biergärten ligger. På vej ud af parken runder du Eisbachwelle, en kunstig skabt bølge i bækken, hvor surfere slår sig løs på deres surfboards. Ret vildt!

Ruten følger nu i store træk floden Isar gennem centrum af München. Ved Deutsches Museum er det værd at gå ind i gården og finde solkuglen. Herfra og de næste 4,5 km løber den såkaldte Planetvej, hvor universets planeter er placeret med deres forholdmæssigt rigtige afstand frem til planeten Pluto i Hellabrunn. Planeterne står på to meter høje søjler, som informerer om planeterne og solsystemet. Størrelsesforholdet er 1:1,29 milliarder og hvert skridt på Planetvejen svarer til 1 mio. km i rummet. Voksne skal bruge ca. 5900 skridt fra start til slut eller 5900 mio. kilometer - et svimlende tal. 
På vej ad Planetvejen kommer man forbi den næsten hemmelige Rosengarten, som gemmer på over 200 forskellige rosensorter fordelt på mere end 8500 planter. Det er en smuk afstikker fra vejen.

Kort

Vis på kort

Oplev München - skab din egen historie