Parkområdet Gartenreich Dessau-Wörlitz

Oplev en Engelsk park i Tyskland

Wörlitz-haverne er den mest berømte del af Gartenreich Dessau-Wörlitz, der er på UNESCOs Verdensarvsliste. Den er en af de første og største engelske parker i Tyskland og det kontinentale Europa og blev anlagt i slutningen af det 18. århundrede under regenten af hertug Leopold III af Anhalt-Dessau efter en rejse med sin ven arkitekten Friedrich Wilhelm von Erdmannsdorff. De var stærkt inspireret af oplysningens idealer og deres mål var ændre den formelle barokke havestil til fordel for et naturalistisk landskab, som de havde set i Stourhead Gardens og Ermenonville. I dag omfatter Gartenreich Dessau-Wörlitz et område på 142 km² i UNESCO-biosfærereservatet Mittelelbe.

På vand eller til lands?

Sejlturen gennem søerne og kanalerne åbner unikke perspektiver af den harmoniske forbindelse mellem natur og kultur. En sejlurbegynder ved kajen nær slottet og tager ca. 45 minutter. Ruten fører over Wörlitz-søen til den lille Walloch gennem Wolf Canal, forbi det gotiske hus og retur, og er en både afslappende og charmerende oplevelse.

Cykelturen går ad den 68 kilometer lange rute omkring Dessau der forbinder paladser og parker i Gartenreich Dessau-Wörlitz. Turen fører jer gennem det unikke Elbe-landskab med slotte, parker og søer. Turen kan startes hvor som helst og cykler kan lejes fra Dessau eller Wörlitz turistinformation.

Kort

Vis på kort

Oplev Midttyskland - skab din egen historie