Parkområdet Gartenreich Dessau-Wörlitz

Oplev en Engelsk park i Tyskland

Logo - I samarbejde med Sachsen-Anhalt

Oplev juvelen blandt Tysklands historiske parker, der opstod mellem Dessau og Wörlitz og inkluderer et stort antal parker, haver og slotte som alle er forbundet i et kulturlandskab med enge og skove.

Wörlitz-haverne med Wörlitz-slottet og det gotiske hus er den mest berømte del af Gartenreich Dessau-Wörlitz. Den er en af de første og største engelske parker i Tyskland og det kontinentale Europa og blev anlagt i slutningen af det 18. århundrede under regenten hertug Leopold III af Anhalt-Dessau efter en rejse med sin ven arkitekten Friedrich Wilhelm von Erdmannsdorff. De var stærkt inspireret af oplysningens idealer og deres mål var ændre den formelle barokke havestil til fordel for et naturalistisk landskab, som de havde set i Stourhead Gardens og Ermenonville. I dag omfatter Gartenreich Dessau-Wörlitz et område på 142 km² i UNESCO-biosfærereservatet Mittelelbe.

I år 2000 erklærede UNESCOs verdensarvsudvalg Gartenreich et verdensarvsted med den begrundelse, at det var "et fremragende eksempel på implementering af filosofiske principper i landskabsarkitektur, der harmonisk kombinerer kunst, uddannelse og forretning." Med sine blomstrende enge, lyse skove, søer og floder inviterer Gartenreich til gåture, vandreture, cykelture og sejlture.

På vand eller til lands?

Sejlturen gennem søerne og kanalerne åbner unikke perspektiver af den harmoniske forbindelse mellem natur og kultur. En sejltur begynder ved kajen nær slottet og tager ca. 45 minutter. Ruten fører over Wörlitz-søen til den lille Walloch gennem Wolf Canal, forbi det gotiske hus og retur, og er en både afslappende og charmerende oplevelse.

Cykelturen går ad den 68 kilometer lange rute omkring Dessau der forbinder paladser og parker i Gartenreich Dessau-Wörlitz. Turen fører jer gennem det unikke Elbe-landskab med slotte, parker og søer. Turen kan startes hvor som helst og cykler kan lejes fra Dessau eller Wörlitz turistinformation.

Kort

Vis på kort