Partnachklamm-kløften og Große Olympiaschanze

Bevæg dig langs floden i Partnachklamm

Partnachklamm er et "must see", når du er i den bayerske alpeby Garmisch-Partenkirchen. Kløften, der fungerer som en naturlig strømforstærker til Partnachfloden, løber 700 meter gennem de frodige kalkstensmure, og tårner sig utrolige 80 meter op fra den brusende flod. I 1912 fik kløften status som nationalt naturmonument.

Du kan komme helt tæt på denne kløft, da du via en række tunneler, som er skåret ud af klippen langs den ene side, kan du gå langs den kraftfulde flod. Du slutter turen efter du har beundret det smukke vandfald ved kløftens åbning.

Partnachklamm er åben året rundt. Dog kan man risikere, at de lukker for besøg nogle dage i forårsperioden. Det skyldes at smeltevand fra de tyske alper oversvømmer tunnellerne inde i kløften.

Große Olympiaschanze

Du kan parkere din bil ved siden af det olympiske skistadion, Große Olympiaschanze. Herfra er der op til 30 minutters gang ind til Partnachklamm. Du kan også besøge det olympiske skistadion, hvor især skihopbanen tiltrækker stor interesse. Banen blev bygget i 1923 og er siden blevet moderniseret, så det lever op til nutidens standarder. Det blev mødestedet for de olympiske vinterlege i 1936. Det er også herfra DR1 sender Nytårsskihop d. 1. januar, hvilket de har gjort siden 1959.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort