Schwarzwalds Nationalparker

En nationalpark, To naturparker og et biosfæreområde

Ingen anden region i Tyskland har så mange store beskyttede områder som Schwarzwald, og næsten hele området er dækket af nationalparken, to naturparker og et biosfærområde; Schwarzwald National Park, Naturpark Schwarzwald Mitte/Nord, Naturpark Südschwarzwald og Biosphärengebiet Schwarzwald.

Schwarzwald National Park

Schwarzwald National Park har eksisteret siden 1. januar 2014, som den første og indtil videre eneste nationalpark i Baden-Württemberg. En nationalpark er naturligvis et langsigtet projekt, for naturen forjager sig ikke og det kan tage årtier eller århundreder, før naturen finder vej tilbage til sin oprindelige rytme og skoven ændres mærkbart. Men der er allerede meget at opdage.

I marts 2021 åbner det nye nationalparkcenter gradvist sine porte for besøgende. Med den nye interaktive udstilling om skoven, biograf, udsigtspromenade, butik og café, bliver det nye nationalparkcenter besøg værd, midt i den smukke natur i den nordlige Schwarzwald - selv i dårligt vejr. Her vil I kunne lære en masse om Schwarzwalds naturlige udvikling.

Naturpark Schwarzwald Mitte/Nord og Naturpark Südschwarzwald

Naturpark Schwarzwald Mitte/Nord er en af de største naturparker i Tyskland og et levende naturligt og kulturelt landskab. Men andre ord en skøn blanding af smuk natur, landbrug og vindyrkning. Det samme gælder Naturpark Südschwarzwald, hvor I også kan opleve den artsrige fauna og de forskelligartede landskaber med attraktive fritidsaktiviteter samt spændende, kulinariske specialiteter!

Das Biosphärengebiet Schwarzwald

Das Biosphärengebiet Schwarzwald er et areal på ca. 63.000 ha i det sydlige Schwarzwald med naturlige og kulturelle landskaber, især skovlandskaber rig på græsarealer. Her tilbyder blandede bjergskove, heder, floder og søer værdifulde levesteder for fauna og flora, og giver jer fantastiske oplevelser på turen

I biosfæreområdet kan I opleve mange spændende naturfænomener, f.eks. det tidligere sammenløb af seks gletschere i Totnau Gletscherkesel Präg, et gletscherbassin der er unikt i verden, Allmendweiden med sin biodiversitet, toppen af Herzogenhorn, som er det næsthøjeste bjerg i Schwarzwald med 1415 meter, og Belchen med imponerende 1414 meter, hvorfra I har en fascinerende udsigt over store dele af det beskyttede område, og på klare dage kan I se helt vestpå til Vogeserne og sydpå til Alperne.

Man har søgt om at få status som et UNESCO’s biospherereservat.

Kort

Vis på kort