Trætopstien i Nationalpark Hainich

Et besøg i træerns forunderlige verden

Logo - I samarbejde med Thüringen

Der er et utal af muligheder for at opleve Tysklands storslåede natur, når du er på kør-selv-ferie i Thüringen. Det er ikke nemlig for sjov at området kaldes for Tysklands grønne hjerte. Vil du have en helt særlig oplevelse med hjem i bagagen, så skal du indstille GPS'en efter Nationalparken Hainich i Thüringer Wald godt en time fra byen Eisenach.

Som vores egen H. C. Andersen skrev efter sit besøg i Thüringen: ""Deilig er Bøgeskoven i Danmark!" sagde man, men deiligere løftede sig dog Bøgeskoven i Egnen ved Wartburg; mægtigere og meer ærværdige".

Nationalparken Hainich er en af de sidste bøge-urskove i Europa og har siden 2011 været på UNESCOs Verdensarvsliste. Et besøg i parken er ikke blot smukt, men også lærerigt, da Nationalpark Center gør meget for at informere om den fascinerende biodiversitet og bestræbelserne på at bevare den.

En helt særlig attraktion er dog trætopstien, der går ca. 500 m gennem toppen af de gamle trægiganter. Stien starter i en højde af 10 meter og man kommer op i en højde af 44 meter. Undervejs er der informationstavler, der fortæller om Hainichs flora og fauna. Du kan også få en audioguide med på turen. Er du modig kan du prøve at klatre i reb og over hængebroer, hvor du kan mærke træernes bevægelse. Adgang er mulig for gangbesværede, kørestole og barne- og klapvogne.

Nationalparken Hainich er ikke det eneste UNESCO naturreservat i Thüringen - Bioreservatet Röhn har være på UNESCOs verdensarvsliste siden 1991.

Kort

Vis på kort