Annapolis, Maryland

Idyllisk havneliv ved Chesapeake Bay

Autentiske butikker, idylliske gader og maritime traditioner. Annapolis, der er hovedstaden i den amerikanske delstat Maryland, ligger små 45 minutters kørsel øst for Washington D.C. og er med sin afslappede, hyggelige stemning et fint alternativ til oplevelserne i storbyen. Placeret ud til Chesapeake Bay er Annapolis blevet et yndet turistmål for sejlende. Snus til sejlerlivet ved at gå langs de brostensbelagte gader gennem byen til havnefronten. Tæt placeret på det offentlige havneområde ligger U.S. Naval Academy campus, der er et absolut must at besøge på dit besøg i Annapolis.

Inspiration

Find plads på kajen

Ved at følge Main Street, Annapolis hovedstrøg med restauranter og lokale butikker, ender du direkte i Ego Alley ved havnefronten, hvor her er en fantastisk atmosfære. De velhavende amerikanere viser lystigt deres fine sejlbåde frem, restaurant og cafélivet dyrkes, og midshipmen, der er studerende fra Naval Academy, slapper af på kajen i deres karakteristiske hvide uniformer. Nyd stemningen og udsigten, mens både sejler rundt i havnen. Fra april til september er her hver onsdag aften et meget populært aften-sejlads, hvor op mod 150 både deltager, og opløbet er lige ved Annapolis Yacht Club lige ud for kajen.

På besøg hos USA’s fremtidige søofficerer

I fire år er håbefulde unge mænd og kvinder tilknyttet U.S. Naval Academy, for at de kan melde sig under fanerne i den amerikanske flåde, U.S. Navy. På akademiet bor, lever og kæmper de for deres drøm. Akademiet er stort og flot med monumenter, museum, sportsfaciliteter, og i hjertet af det hele finder du det prangende kapel, der er rum for begravelser og bryllupper. På Naval Academy Museum kan du se resterne af USS Maine, et populært krigsskib, der blev sænket i 1898 under den spansk-amerikanske krig. Endnu er det et mysterium, om det var selvantændt krudt eller en mine fra fjenden, der forårsagede eksplosionen og kostede op mod 260 officerers liv.


"Kør videre 15 minutter nordøst til Sandy Point State Park. Foruden picnicmuligheder på strand og grønne områder er her en spektakulær udsigt over vandet, Chesapeake Bay Bridge og et gammelt fyrtårn."

- Birgitte, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort