Bjergbyen Estes Park i Colorado

Dyreliv, gyserfilm og naturoplevelser

Big Thompson River løber igennem byen langs hovedgaden og snor sig rundt om klipper og over sten. Langs floden græsser de store elkhjorte og over byen flyver ørnene imellem bjergtinderne. Om natten patruljerer bjørne gaderne for mad. Estes Park er en postkortskøn bjergby højt oppe i Rocky Mountains, hvor der er rig mulighed for shopping efter Salt Water Toffees i hyggelige små specialforretninger, for eventyr i nationalparken, og nåå ja – gys! Det også her i byen, at du finder hotellet, der inspirerede Stephen Kings Ondskabens Hotel.

"Here comes Johnny" 

Stephen King og hans hustru havde en enkelt overnatning i værelse 217 på The Stanley Hotel, og da de tjekkede ind opdagede de, at alle andre gæster på hotellet var i færd med at tjekke ud. Hotellet var ved at lukke ned for sæsonen, og det var blandt hotellets lange gange, den tomme spisesal og den afsides beliggenhed, der inspirerede ham til at skrive Ondskabens hotel.

I dag tiltrækker byen og hotellet hobetal af fans og turister, der vil se den flotte by i det smukke og ikoniske Rocky Mountains landskab, bo på værelse 217 eller tage på den guidede rundtur, hvor alle historierne om Kings besøg bliver fortalt. Prøv selv en guidet rundtur, hvis du tør.

Inspiration

Besøg Rocky Mountain nationalpark 

Luften er tynd. Du kan hurtigt mærke det efter, at du stiger ud af bilen. Estes Park ligger i 2.300 meters højde, og du er slet ikke i tvivl om, at du befinder dig tæt på naturen. Den ene friluftsforretning efter den anden ligger side om side, og elkhjorte, bjørne og elge fra Rocky Mountains kommer ned i byen i de stille timer. Det er da også kun lige i udkanten af byen, at indgangen til nationalparken ligger.

Estes Park er for mange udgangspunktet for store oplevelser. Det er porten til et slaraffenland for alle naturelskere, for her kan du både tage på vilde opdagelser under høje tinder, fiske i dybe bjergsøer eller bestige et bjerg. Der er et hav af vandreture, masser af camp grounds, hvor du kan overnatte i telt, og så er der fantastiske panoramaruter, som for eksempel Trail Ridge Road, der ligger i svimlende 3.700 meters højde og er USA's højest beliggende (og måske også den smukkeste) bjergvej.

Foretrækker du en lidt mindre krævende naturoplevelse, så tag kabelbanen fra byen op til en bjergtop, hvor du har en flot udsigt over byen og de sneklædte tinder.


"Gå ind i den hyggelige lille forretning, Danish Cone Factory i bymidten og køb de lækre Salt Water Taffees. Du kan vælge mellem et hav smagsvarianter, og de er gode at tage med i lommen, hvis I skal gå en lille tur rundt i byen"

- Alan, Rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort