Route 66 - USA's legendariske highway

16 dages Kør-selv-forslag ad den legendariske Route 66

Route 66 er klassikeren over alle klassikere. 4.000 kilometer fra Chicago til Los Angeles med nostalgi for alle pengene. Kør ind på en ægte diner, snup et klassisk motel og nyd de mange neonskilte.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem USAs smukke landskaber.

Fra 20.603 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 16 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje.

Rejseperiode: 
April - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
16 dage/15 nætter

Længde:
Ca. 3.990 km

6.073 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Afrejse Danmark - Chicago, Illinois (28 km)

Efter ankomst til Chicago henter I jeres lejebil og kører ind mod byen, der ligger så smukt på bredden af Lake Michigan. Chicago er den største og mest spændende af de byer, der også kaldes 'Great Lake'-byerne. Chicago er den moderne arkitekturs hjemby og har en skyline som få andre byer. Desuden lokker byen med et overvældende udvalg af fantastiske museer, restauranter og caféer, barer og natklubber som bevidner byens dybe rødder i jazz og blues-musikken. 

Benyt jer af muligheden for at se Chicago lidt fra oven og besøg den 110 etager høje Willis Tower (tidligere kendt som Sears Tower). Bygningen, der er 442 m høj, er blandt USA's højeste bygninger, så udsigten er i top. I kan også shoppe på State Street, tage en tur ned ad "Magnificent Mile" med dens eksklusive forretninger og gallerier samt besøge basarerne i Old Town. Om aftenen er det oplagt med et besøg på en af Chicagos jazzklubber på sydsiden, det originale House of Blues eller en af byens mange teatre.

Overnatning i Chicago

Oplevelser i og omkring Chicago

I har hele dagen i dag til at opleve Chicagos mange spændende facetter.  

Den smukke placering ud til Lake Michigan har byen forstået at udnytte ved at lade en del af havnefronten omdanne til parker, så Chicagos indbyggere har fået en række åndehuller med udsigt til vandet. Af samme grund er Chicago en glimrende cykelby, og det er på trods af dens kælenavn 'The Windy City'. 

Chicago har sit eget svar på Rodeo Drive i Beverly Hills eller Fifth Avenue i New York; den kaldes populært Magnificent Mile, og er identisk med den nordlige del af Michigan Avenue nord for Chicago Floden. Her vrimler det med eksklusive butikker og et mylder af unge, smukke og rige, der viser deres nyeste modetøj frem. 

Overnatning i Chicago

Chicago - Springfield, Illinois (327 km)

I dag starter turen på den legendariske Route 66, der startede her i Chicago og løb parallelt med Interstate 55, gennem staten og videre helt ud til Stillehavskysten. Læg mærke til de gammeldags dinere og andre typisk amerikanske kendetegn, der stadig findes langs Route 66. Fra Chicago vender I næsen mod syd, passerer byen McLean, det gamle truckerstop, og suser gennem kulmineområdet i Illinois, via Pontiac mod Springfield, som er hovedstaden i staten Illinois. Det var her tidligere præsident Abraham Lincoln boede og arbejdede i 24 år. I kan evt. aflægge Lincoln House et besøg.

Det er også i Springfield, I finder en af de ældste attraktioner langs den historiske Route 66, Cozy Dog Drive In, hvor man opfandt og stadig den dag i dag kan købe en "Cozy Dog".

Overnatning i Springfield

Springfield - St. Louis, Missouri (166 km)

I dag skal I forestille jer at være tilbage i tiden - til det længst forgangne Illionis. På jeres vej til St. Louis, det andet stop på jeres Route 66 tur, får I lejlighed til at køre ad en rigtig gammel strækning af ruten, der daterer sig helt tilbage til 1930'erne. I inden I når til St. Louis passerer Cahokia Mounts Historic Site, den største forhistoriske indianerlandsby nord for Mexico.

Dagens etape er ikke særlig lang, og I har derfor god tid til sightseeing i St. Louis, hvor I kan tage en tur på Mississippi på et af de gamle dampskibe eller besøge Gateway Arch, der er 192 m høj og bygget til minde om pionererne, der udforskede og bosatte sig vest for Mississippi. Byen er også hjemsted for noget af det bedste live musik og BBQ-ribben i USA. Før I kører videre, bør I også stoppe ved Ted Drewes Frozen Custard og nyde en af deres specialiteter. Ted Drewes Frozen Custard er blevet en institution i St. Louis og betragtes i dag som et vartegn.

Overnatning i St. Louis

St. Louis - Springfield, Missouri (347 km)

Dagen byder på endnu en Springfield, men denne gang i Missouri.

Fra St. Louis kører I ad den gamle rutes mest ujævne strækning gennem The Ozarks. Undervejs bør I stoppe ved Meramec med kalkstenshulerne, der er et af de absolut største højdepunkter på den gamle Route 66. Turen i hulerne er særdeles imponerende og en uforglemmelig oplevelse.

Fremme i Springfield kan I køre en tur til Wilsons Creek National Battlefield, der ligger lidt udenfor byen.  

Overnatning i Springfield

Springfield - Oklahoma City, Oklahoma (501 km)

I dag kører I på en af de bedst bevarede strækninger af den gamle vej. Staten Oklahoma er et sandt mekka for Route 66-fans, da "The Mother Road" oprindelig startede her. I passerer mange af de oprindelige småbyer med historiske hoteller, restauranter og butikker, hvor det føles som om tiden har stået stille i mange, mange år.  En af de historiske seværdigheder undervejs er retsbygningen i Carthage, der er opført i middlealderlig stil med buer, tårne og spir.

I Claremore finder I Will Rogers Memorial, som absolut er et besøg værd. De interessante udstillinger fortæller historien om den indiansk fødte Will Rogers, kaldet „The Ropin’ Fool“, som blev berømt for at kunne kaste med tre lassoer på en gang og som anses for at være en ægte amerikansk helt.

Oklahoma City blev grundlagt på en eftermiddag, da man i 1889 åbnede op for bosættelse i "the Oklahoma Territory" og modtog 10.000 landkrav omkring Santa Fe Railroad-stationen samme eftermiddag. Byen ligger i det geografiske midtpunkt og har siden 1910 været hovedstad i staten Oklahoma.

Overnatning i Oklahoma City

Oklahoma City - Amarillo, Texas (421 km)

Fra Oklahoma fortsætter I mod vest og undervejs er der mulighed for at besøge “Oklahoma Route 66 Museum” I Clinton. Museet fortæller om historie og kultur for de forskellige årtier og Route 66’s skiftende rolle i samfundet.

Et andet muligt stop undervejs er McLean, hvor man har restaureret de gamle bygninger og i det hele taget gjort meget for at bevare den oprindelige stemming. Som kuriosum kan nævnes, at der her findes et pigtrådsmuseum, “Devil’s Rope Museum”.

Når I kommer til Amarillo, skal I holde øje med Cadillac Ranch, et besynderligt og meget farverigt kunstværk med 10 Cadillacer begravet med næsen ned i jorden – en rigtig klassiker på den gamle vej. 

Overnatning i Amarillo
 

Amarillo - Albuquerque, New Mexico (471 km)

Fra Amarillo kører I ud af byen mod vest og holder stortset samme kurs hele dagen. 

"When you are here you are halfway there", står der meget sigende ved Midpoint Café i Adrian, der med andre ord fortæller jer, at I nu er halvvejs på jeres rejse til det gyldne vesten. Det er et fantastisk sted at holde pause og møde sydens gæstfrihed, før I fortsætter til New Mexico.

I bør helt klart stoppe i spøgelsesbyen Glen Rio, hvor I kan stå med en fod i New Mexico og den anden i Texas.

I Tucumcari, en lille by med flotte vægmalerier og et Route 66 museum, kan I besøge Teepee Trading Post. 

Fortsæt til Albuquerque, der blev etableret i 1706 af spanierne.

Overnatning i Albuquerque

Oplevelser i og omkring Albuquerque

Albuquerque er kendt for sin multikulturelle arv fra de indfødte amerikanere, spanierne og andre kulturer, der sætter sit præg på hverdagslivet her. I Albuquerque er det oplagt at besøge centrum af den gamle bydel, hvor de første indbyggere bosatte sig i 1706, med masser af gallerier, forretninger og San Felipe de Neri-kirken.

I kan evt. også tage en tur til Sandia Peak Mountains. Og hvis I afviger lidt fra Route 66, bør I tage en afstikker til Aztec Motel, et temmelig utraditionelt motel fra 1930'erne i pueblostil på Central Ave, en imponerende strækning med gamle spisesteder, moteller og farvestrålende neonskilte.

Overnatning i Albuquerque

Albuquerque - Gallup, New Mexico (280 km)

I starter dagen med at krydse Rio Grande, hvorefter I forlader Rio Grande Valley og kommer til Colorado-plateauet, hvor I kan lave en lille afstikker til  Acoma Pueblo, den ældste permanent beboede indianske pueblo i Nordamerika. Tilbage på Route 66, der fører jer forbi klippen 'Owl Rock' som står på strækningen mellem Mesita og Laguna Pueblo. Undervejs passerer I også nogle gamle handelsposter. Dagen slutter i Gallup, den formelle hovedstad for de indfødte amerikanere og en gammel stationsby ved Route 66.

Overnatning i Gallup

Gallup - Flagstaff, Arizona (297 km)

Fra Gallup er der kun omkring en halv times kørsel til grænsen til Arizona, og herefter kører I gennem den meget naturskønne Petrified Forest National park, en forstenet forhistorisk skov med gigantiske træer, som er blevet blotlagt af erosion. Lidt vest for Petrified National Forest kommer I til Holbrook og Winslow, som er to gamle byer langs Route 66, som lever af at være populære stop for de store lastbiler, der kører på tværs af USA.

Midt mellem Holbrook og Winslow ligger byen Joseph med Jack Rabbit Trading Post - et af Route 66 ikoniske vartegn. "If you haven't been to Jackrabbit, you haven't been to the Southwest". Den gigantiske kanin ved handelsposten i den gamle mormonby Joseph er en af de mest fotograferede seværdigheder langs Route 66. 

Dagens mål Flagstaff i det nordlige Arizona, ligger på den historiske Route 66 og fungerer som udgangspunkt for besøg til Grand Canyon. Kørt før I når til Flagsatff, passerer I Walnut Canyon National Monument med dens 300 imponerende klipper. Har I tid og lyst til et besøg, venter jer en smuk naturoplevelse.

Overnatning i Flagstaff

Flagstaff - Grand Canyon - Flagstaff (250 km)

Dagen er til fri disposition til at udforske imponerende Grand Canyon. Fra kanten og ned til Colorado-floden er der 1,6 km og der er 15 km over til den modsatte kant på det smalleste sted. I alt har den berømte kløft en længde på 446 km fra øst til vest. Grand Canyon er i alle sammenhænge en gigant. Og Grand Canyons historie går langt tilbage. Ca. 5-6 millioner år har Colorado River brugt på at grave sig ned i dybet.

Overnatning i Flagstaff

Flagstaff - Las Vegas, Nevada (429 km)

Foran jer ligger den længste ubrudte strækning af Route 66, som løber fra Seligman til Topock ved den californiske grænse, og I vil passere små byer som Williams, Peach Springs, Truxton og Hackberry i Hulapai indianerreservatet med gamle Route 66-forretninger, den gamle Grand Canyon-jernbane, som stadig fløjter og pruster sig nordpå til Grand Canyon og Grand Canyon Caverns.

I Kingman forlader I Route 66 for at køre til Las Vegas. Kort inden I når til Las Vegas, passerer I Hoover Dam, verdens største elkraftværk og verdens største betonkonstruktion, færdigbygget i 1936. Nyd aftenen i Las Vegas. Sin City er jeres hjem de næste par dage.

Overnatning i Las Vegas

Oplevelser i og omkring Las Vegas

I dag kan I tillade jer at sove lidt længere, inden I kaster jer over en af de gigantiske morgensmadbuffeter i Las Vegas – enten på jeres eget hotel eller på et af de andre store kasinohoteller, der altid har et godt tilbud. Shopping hører naturligvis med til et ophold i Las Vegas, og det ene store shoppingcenter efter det andet frister langs The Strip.

Kig ind i Forum Shops i Ceasars Palace eller det endnu mere mondæne Grand Canal Shoppers i The Venetian. Men der findes også en række factory outlets i Las Vegas, hvor specielt de 150 butikker i Las Vegas Premium Outlet North kan anbefales. Er I mere til kultur, så besøg Atomic Testing Museum i Las Vegas, der fortæller historien om atomprøvesprængningerne i Nevadaørkenen i 50’erne og 60’erne. Når mørket falder på, så kør op til Fremont Street i det nordlige Las Vegas og nyd lysene fra de gamle klassiske kasinoer. Las Vegas er meget andet end The Strip.

Overnatning Las Vegas

Las Vegas - Santa Monica, Californien (481 km)

Fra Las Vegas sætter i nu kursen mod Los Angeles og Santa Monica. Køreturen i dag vil kun delvis foregå på Route 66. Undervejs kan I stoppe og besøge den gamle spøgelsesby Calico Ghost Town, der ligger nær Barstow. 

"From Chicago to Los Angeles, more than 2,000 miles all the way" lyder strofen fra den berømte Nat King Cole-sang, "Get your Kicks on Route 66", jeres rundrejse slutter i Santa Monica, og for de fleste er dette the Pier, hvor det officielle skilt, der indikerer enden på Route 66 står. Området er iøvrigt et fantastisk sted at lade batterierne op igen. Nyd dagen på stranden eller udforsk det nærliggende Hollywood.

Overnatning i Santa Monica 

Santa Monica/Los Angeles afrejse - Danmark (18 km)

Det er blevet rejsens sidste dag og for mange af jer går rejsen nu hjem mod Danmark. Andre vælger måske at forlænge opholdet og opleve lidt mere af Los Angeles, der består af mange forskellige bydele. Måske I har lyst til at besøge nogle af de store forlystelsesparker måske er I mere til nogle dage ekstra i Santa Monica, hvor I kan nyde stranden og den lokale atmosfære.  

Kort

Vis på kort

Galleri

Pris

Fra 20.603 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-Chicago / Los Angeles-Kastrup/Billund
 • 15 hotelovernatninger (3-4 stjerner)
 • 15 dages billeje gruppe B (compact) inkl. forsikring


Prisen inkluderer ikke

 • Måltider
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Éntre til nationalparker
 • Gebyr for envejsleje på bil ca. 500 USD + skatter og afgifter

Om rejsen

Denne tur er beregnet på hoteller af rigtig god standard - en blanding af 3 og 4 stjernede hoteller.
Ønsker I Budget eller Superior hoteller eller måske glamping undervejs, tilpasser vi gerne turen til jeres ønsker.

 

Ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i storbyen Los Angeles eller starte med lidt storbyferie i Chicago. Det er også muligt at lægge en ekstra nat eller to ind undervejs på ruten.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011