Midtvestens storslåede nationalparker

17 dages kør-selv-forslag i det midtvestlige usa

På denne tur er I omgivet af den naturlige skønhed fra nationalparkerne i det vestlige USA, hvor I kan udforske de fantastiske canyons, de imponerede naturskabte klippeformationer og føle jer som cowboys i Durango og Jackson Hole.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse til de midtvestlige områder og de mange nationalparker.

Fra 18.523 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 17 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje.

Rejseperiode:
Medio maj - medio september

Startdag:
Daglig

Varighed:
17 dage/16 nætter

Længde:
5.348 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

Dagsprogram

Denver, Colorado

Før I tager hul på køreturen til nationalparkerne i det vestlige USA, har I de to første dage til at udforske Denver, der er en blanding af en moderne industriby og fortidens charmerende og mystiske westernby.

Denver kaldes også The Mile High City, da byen ligger en mil (1.609 m) over havets overflade. Her blev i sin tid fundet en smule guld, ikke store mængder, men da William H. Larimer kom til byen i 1859, lagde han store planer for dens fremtid, og i dag er Denver et blomstrende handels- og finanscentrum.

I Denver bør I tage en gåtur gennem centrum med dens smukke parker, gågader, grønne boulevarder, forretninger, restauranter og listige nattesteder. Attraktioner som Denver Art Museum og Colorado History Museum ligger også i centrum og er bestemt et besøg værd.

Denver - Rocky Mountain National Park - Cheyenne, Wyoming (310 km)

Fra Denver går turen til Rocky Mountain National Park med det fantastisk smukke og dramatiske landskab. Parken er næsten på størrelse med Lolland, men det er også det eneste lighedspunkt. Her er skove af fyr og gran og enge med vilde blomster, der danner nogle helt enestående og far-verige kulisser på jeres tur gennem parken.

Rocky Mountain National Parks er ganske unik på grund af de varierende landskaber, der langt hen ad vejen skyldes de store højdeforskelle med mere end 70 tinder, som rager mere end 3.658 m op, men også det faktum, at parken kun er åben fra slutningen af maj til midten af oktober på grund af store snemængder. Men tag ikke fejl, for selv om sommeren kan her være frost, så det er en god ide at medbringe tøj til lidt af hvert. Men sørg også for rigeligt vand, da her til gengæld også kan blive ekstremt varmt, og der er langt til nærmeste souvenirbutik.

Parken er rig på dyreliv, og her lever både elg, hjort, bæver, prærieulv, odder, langhornskvæg og et utal af sangfugle.

Trail Ridge Road fører mod vest gennem midten af parken og er en af de mest naturskønne veje i USA. I 1996 fik den status af All-American Road, som blot en af seks i staten. Hvis I vælger at køre ad Trail Ridge Road, vil I ved Fall River Pass befinde jer 3.596 m over havet, det højeste pas i parken og den højst beliggende, asfalterede vej i USA. Vejen fører også forbi Alpine Visitor Center med udstillinger om plante- og dyrelivet i den alpine tundra.

Fra Rocky Mountain National Park går turen videre til Cheyenne, hvor dagsetapen slutter.

Cheyenne - Mount Rushmore - Rapid City, South Dakota (509 km)

Turen til Rapid City går via Mount Rushmore med sine kendte skulpturer af de fire tidligere amerikanske præsidenter, George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln og Theodore Roosevelt, som til sammen repræsenterer 150 års amerikansk historie. Ud over ansigterne ligger her også et amfiteater, et museumskompleks, Visitor Orientation Center, Presidential Trail, souvenirbutik og boghandel samt flere spisesteder.

I har også mulighed for at besøge Crazy Horse Memorial, der med tiden bliver verdens største bjergskulptur, som fortæller historien i granit om den store indianske patriot Crazy Horse, der døde i 1877.

Besøgscentret her inkluderer et stort velkomstcenter, teater, Indian Museum of North America, Native American Educationel & Cultural Center, inden- og udendørs gallerier, souvenir-butik, restaurant og en stor udsigtsveranda.

Rapid City - Custer State Park - Badlands National Park - Rapid City, South Dakota (258 km)

Dagens etape tager jer gennem Badlands National Park, der er en af de største, fredede prærier i USA. Også Badlands National Park har et rigt dyreliv med bl.a. langhornskvæg, bison, ræv samt den udryddelsestruede fritte, og antiloper og rådyr ses ofte nær veje og rastepladser.

I kan evt. bruge den første time på at se parkens informative video, fortsætte ad 240 Loop Road (ca. 1 time) og forlade Badlands ad I-90 til den historiske by Wall, hvor I kan besøge Wounded Knee Museum. Frokosten kan I passende spises på Wollies, en lokal favorit på vej ind i byen.

Wounded Knee Museums udstilling giver et godt og autentisk indblik i den berømte, blodige og legendariske massakre ved Wounded Knee. Afsæt mindst to timer, hvis I ønsker at besøge museet, før I fortsætter til Rapid City.

Rapid City - Devil's Tower - Cody, Wyoming (682 km)

Rapid City er den største by i Black Hills med ca. 60.000 indbyggere og modtager årligt mange turister på deres vej gennem området. Fra Rapid City fortsætter I til Devil's Tower National Monument, der rejser sig dramatisk over Belle Fourche River. Stedet er også kendt som Bears Lodge og er et helligt sted for mange amerikanske indianere.

Turen slutter i Cody, hvor I fx kan besøge Buffalo Bill Historical Center, der huser ikke mindre end fem museer i en enkelt bygning, som til sammen giver stor indsigt i vestens historie. Museerne, I kan besøge her, er The Buffalo Bill Museum, The Whitney Gallery og Western Art, Tha Plains Indian Museum, The Cody Firearms Museum og The Research Library.

Byen Cody betragter sig selv om "Rodeo Capital of the World" og tilbyder da også en unik mulighed for at opleve spændingen ved ægte rodeo i dramatiske westernomgivelser. I højsæsonen er Cody Night Rodeo en fantastisk mulighed for at blive en del af det ægte vilde vesten.

Cody - West Yellowstone, Montana (214 km)

Fra Cody går turen videre til verdens første nationalpark, Yellowstone, der uden sammenligning er en naturoplevelse af de helt store. Et af højdepunkterne i parken er Old Faithful Geyser, der har fået sit navn på grund af dens punktlighed og forudsigelighed. Dens udbrud varer mellem 1-5 minutter og sprøjter 14-32.000 liter vand og damp op til 30-55 m i vejret.

Men Yellowstone er også kendt for sin store, vilde bestand af bisoner og den enorme sø, Continental Divide, omkring 10.000 hydrotermiske aktiviteter og flere hundrede kilometer stier. I Yellowstone står attraktionerne i kø og kan matche ethvert andet sted i verden.

Yellowstone National Park, Wyoming

I har endnu en dag i Yellowstone, som har så ufattelig megen smuk natur at byde på, og har I lyst til en tur på hesteryg, er det en af de mest populære aktiviteter i parken. Her tilbydes alt fra to timers ridt til en hel dag ud i det smukke bagland. En anden populær aktivitet er sejlads på de mange vandveje og søer, der er offentligt tilgængelige.

Og så er her et utal af gode vandrestier, men det er en god ide først at aflægge en rangerstation eller et visitor center et besøg for forslag, før I begiver jer ud på egen hånd.

West Yellowstone - Grand Teton - Jackson Hole, Wyoming (193 km)

I kører gennem Yellowstone en sidste gang på vej mod Jackson Hole og passerer undervejs de storslåede Grand Teton Mountains, hvis største bjerg er Grand Teton på 4.197 m. Grand Teton er ikke det højeste bjerg i USA, men uden tvivl det bjerg, der vækker mest opmærksomhed, da det pludselig og abrupt rejser sig stejlt mod himlen i det relativt flade område. Bjergtinderne i Grand Teton Mountains er ofte dækket af sne og er et imponerende skue, der kan opleves fra en række gode udsigtspunkter.

Jackson Hole er indbegrebet af ægte westernstemning og var i sin tid en handelsstation, hvor der blev handlet pels i stor stil. Her kan I fx besøge en lokal ranch og få et lækkert, traditionelt måltid mad og et Wild West Show, tage på en guidet tur på hesteryg eller sågar en tur i ballon!

Jackson Hole - Salt Lake City, Utah (488 km)

I lægger det vilde vesten bag jer og kører mod Salt Lake City og det berømte Mormon Temple Square, hvor det er muligt at få en guidet rundtur på tempelområdet. Og er I rigtig heldige, får I en dansk guide.

Byen blev grundlagt i 1847 af en gruppe mormonske pionerer anført af deres profet, Brigham Young, som flygtede fra fjendtlighed og vold i Midtvesten. Salt Lake City er hovedstad og den mest befolkningsrige by i Utah. Den første transkontinentale jernbane bragte megen velstand og økonomisk vækst til byen og gav den tilnavnet "Crossroads of the West".

I dag blomstrer mineindustrien, og byen var i 2002 værtsby for Vinter-OL, og I har mulighed for at besøge den olympiske park eller en af de lokale kobberminer. I kan også tage ud til Great Salt Lake, der i dag udgøres af resterne af den enorme, fortidige Lake Bonneville, der er kendt for det meget høje saltindhold - og deraf navnet. Søen er den største mellem The Great Lakes og Stillehavet og den største saltvandssø på den vestlige halvkugle.

Salt Lake City - Bryce Canyon National Park, Utah (440 km)

Bryce Canyon National Park står i dag på programmet, og nationalparken er en fantastisk samling "amfiteatre" af farverige, eroderede klippeformationer/søjler, også kaldet hoodoos. Det er disse specielle søjler, der gør Bryce Canyon så anderledes end de andre amerikanske nationalparker.

Sollyset reflekterer i søjlerne afhængig af tidspunktet på dagen og er hver dag et nyt og uforglemmeligt, smukt skue. Parken vender mod øst, og det allerbedste lys opleves derfor på vandreture ved solopgang. Hvis tiden tillader det, bør I køre til Rainbow Point, hvor I på en klar dag kan se mere end 150 km væk!

Der er mange gode vandrestier i parken og det er også muligt at få en tur på hesteryg, og dagens overnatning foregår i selve parken.

Bryce Canyon National Park - Zion National Park - Page/Lake Powell, Arizona (397 km)

Fra en nationalpark til den næste. Naturoplevelserne står i kø, når I forlader Bryce Canyon National Park og kører til Zion National Park. Her bliver I mødt af gigantiske sandstensmonolitter og den bløde brusen fra Virgin River. The Narrows er Zions mest berømte canyon med sine smalle kløfter og farverige klippestriber skabt af årtusinders vand- og vinderosion - i dag et paradis for vandrere.

I parken og langs floden er der et utal af vandrestier af varierende beskaffenhed, men her er noget for enhver. Og når fødderne bliver trætte, er det muligt at benytte sig af det gratis shuttlesystem, der løber gennem parken. Kun på den måde kan I også nå at besøge Zions andre store attraktioner som Emerald Pools, Weeping Rock og Angels Landing. Glem ikke at runde drt lokale visitor center for information om guidede ture og parkens historie, før I kører det sidste stykke til Lake Powell.

Page/Lake Powell - Grand Canyon National Park - Flagstaff, Arizona (366 km)

Det er nu tid til at udforske Lake Powell med det smukke, dybblå vand omgivet af de markante, røde klippevægge. Inden turen går videre mod Flagstaff kan I besøge Antelope Canyon lige uden for Page (turen er guidet og skal bestilles på forhånd). I kan også vælge besøge den storslåede Rainbow Bridge, verdens største naturskabte bro, der er fremkommet af årtusinders erosion fra strømmende vand fra Navajobjergene på dets vej mod Coloradofloden.

Herfra fortsætter I til Grand Canyon, hvis overvældende størrelse og spektakulære farver gør den til et af verdens største naturskabte vidundere. Grand Canyon har fået dens nuværende udseende fra bl.a. Coloradofloden, der gennem millioner af året har gnavet sig længere og længere ned i bjergene.

South Rim har et stort antal gode udsigtspunkter, der nemt kan nås med bil eller shuttle, og der er et stort antal stenlagte gangstier langs skrænterne, hvor man kan sikkert og trygt kan færdes.

Der er utrolig meget at opleve i Grand Canyon, men I bør unde jer selv at besøge Bright Angel Lodge, der har et ganske uovertruffent udsigtspunkt. Lodgen er et historisk landemærke og huser i dag, foruden den helt formidable udsigt, både galleri, restaurant og udstilling. Det er også muligt at tage på guidede vandreture fra lodgen, hvor I vil få rigtig meget at vide om området af de erfarne guider. Og til de eventyrlystne er her gode hiking trails, guidede rideture på muldyr til bunden af kløften samt ikke mindst raftingture på Coloradofloden.

Flagstaff - Canyon De Chelly - Monument Valley, Utah (586 km)

Dagens etape er lang, så det er en god ide at starte tidligt for at nyde de smukke landskaber, I kommer igennem i dag. I kommer først til Painted Dessert, hvor I kan besøge Chelly National Monument og se den helt særlige geologiske attraktion Spider Rock, der er et 230 millioner år gammelt sandstensspir, som strækker sig mere end 1.000 m lodret op fra bunden af kløften ved Canyon De Chelly og Monument Canyon. Spider Rock kan desuden ses fra South Rim Drive, hvis ikke I har tid at stoppe op.

Næste seværdighed er Monument Valley, verdens vel nok mest kendte baggrund i westernfilm og det mest benyttede i USA. Unikke sandstensformationer fremhæver det ind imellem temmelig golde landskab med spir i mange sære former, der har givet inspiration til bl.a. "Three Sisters" og The Thumb".

Ved solopgang og skumring får kløften et helt særligt liv, når hele området omdannes til et kæmpestort lærred med de mest fantastiske former og klare farver. Området ligger i den nordlige og centrale del af navajoindianernes reservat, og en del af dem bor her den dag i dag og lever af at opdyrke floddalen. Selv om stedet ikke er så stort som flere andre landemærker i Arizona og Utah, er her klippevægge, der rejser sig mere end 300 m med mange gode udsigtssteder og velbevarede Anasazi-ruiner.

Monument Valley - Mesa Verde National Park - Durango, Colorado (267 km)

Fra Monument Valley kører I til Mesa Verde National Park, som har mere end 4.000 steder af arkæologisk betydning og 600 klippebeboelser fra det forhistoriske Anasazi-folk, og i Far View Visitor Center kan I få værdifuld information om parken og se udstillinger om de indfødte amerikanere, deres lertøj og smykker. Det er også herfra, I kan tage på en guidet tur til en af Anasazi-folkets klippebeboelesr, fx Cliff Palace, der er Nordamerikas største klippelandsby fra omkring år 1200. Landsbyen har 217 rum og 23 fællesrum og man regner med, at her i sin tid boede 200-250 mennesker.

Turen slutter i byen Durango, der i sin tid opstod som en jernbaneby, og som stadig har bevaret meget af datidens westernstil. Byen har i dag ca. 13.000 indbyggere og anses i området for at være en "storby".

I visitor center kan I hente gratis brochurer med gode forslag til vandreture, og langs Main Avenue finder I det smukke Strater Hotel, som oprindelig husede regionens første bank, gamle saloons og andre oprindelige bygninger fra det sene 1800-tal. Overvej evt. et smagfuldt måltid mad og et live westernshow på en af de lokale rancher.

Durango - Colorado Springs, Colorado (502 km)

På vej til Colorado Springs kan I fx besøge Manitou Springs, hvorfra brusende kildevand springer efter at have banet sig vej gennem sandstenen, Pike's Peak, statens mest berømte bjerg på 4.302 m eller "Seven Falls"-vandfaldet, der falder ca. 55 m over 7 karakteristiske trin til bunden af Pike's Peak. Krystalklart vand har formet dette usædvanlig naturskønne kunstværk på et lettilgængeligt sted.

Ved siden af vandfaldet er der en 224-trins trappe, der fører til et større stisystem, først forbi "Midnight Fals" og derefter "Inspiration Point" med en udsigt over Coloradofloden og omgivende sletter, der vil tage pusten fra de fleste. Besøg også gerne "Garden of the Gods", der er kendt for sine dramatiske, røde sandstenssøjler og klipper, der er formet af vand og vejr gennem tiden.

Colorado Springs - Denver (Colorado), 136 km

Sidste del af turen går fra Colorado Springs til Denver, hvor der stadig er mulighed for at de seværdigheder, I evt. ikke nåede i starten af turen. Der er naturligvis også muligheder for at drage ud på nye eventyr. 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 18.523 kr. pr. person

Prisen inkluderer

  • Flybillet Kastrup/Billund-Denver retur
  • 16 hotelovernatninger
  • 17 dages billeje inkl. forsikring


Prisen INKLUDERER IKKE

  • Måltider
  • Entre til nationalparkerne
  • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

Der kan vælges mellem følgende hotelkategorier:
Standard og Superior.

+ børn: Overnatning for 2 børn under 17 år uden ekstra opredning er inkluderet.

ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen ved at tage en dag eller to ekstra i storbyen Denver, inden I tager hjem.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

  • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011