Midtvestens storslåede nationalparker

17 dages kør-selv-forslag i det midtvestlige USA

På denne tur er I omgivet af den naturlige skønhed fra nationalparkerne i det vestlige USA, hvor I kan udforske de fantastiske canyons, de imponerede naturskabte klippeformationer og føle jer som cowboys i Durango og Jackson Hole.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse til de midtvestlige områder og de mange nationalparker.

Fra 27.987 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 17 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje.

Rejseperiode: 
Medio maj - medio september.
Vi anbefaler juni - september.

Startdag:
Daglig

Varighed:
17 dage/16 nætter

Længde:
Ca. 5.515 km

Klimapåvirkning:
7.548 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Afrejse Danmark - Denver, Colorado (45 km)

Før I tager hul på køreturen til nationalparkerne i det vestlige USA, har I et par dage til at udforske Denver, der er en blanding af en moderne industriby og fortidens charmerende og mystiske westernby.

Denver kaldes også The Mile High City, da byen ligger en mil (1.609 m) over havets overflade. Her blev i sin tid fundet en smule guld, ikke store mængder, men da William H. Larimer kom til byen i 1859, lagde han store planer for dens fremtid, og i dag er Denver et blomstrende handels- og finanscentrum.

I Denver bør I tage en gåtur gennem centrum med dens smukke parker, gågader, grønne boulevarder, forretninger, restauranter og listige nattesteder. Attraktioner som Denver Art Museum og Colorado History Museum ligger også i centrum og er bestemt et besøg værd.

Overnatning i Denver

Denver - Rocky Mountain National Park - Cheyenne, Wyoming (297 km)

Stå tidligt op og læg turen forbi det imponerende Red Rocks Amphitheatre, hvor rigtig mange store musikere har optrådt. Herfra kan I fortsætte til Buffalo Bill Museum og grav inden I for alvor sætter kursen mod Rocky Mountain National Park med det fantastisk smukke og dramatiske landskab. Parken er næsten på størrelse med Lolland, men det er også det eneste lighedspunkt. Her er skove af fyr og gran og enge med vilde blomster, der danner nogle helt enestående og farverige kulisser på jeres tur gennem parken.

Rocky Mountain National Parks er ganske unik på grund af de varierende landskaber, der langt hen ad vejen skyldes de store højdeforskelle med mere end 70 tinder, som rager mere end 3.658 m op, men også det faktum, at parken kun er åben fra slutningen af maj til midten af oktober på grund af store snemængder. Men tag ikke fejl, for selv om sommeren kan her være frost, så det er en god ide at medbringe tøj til lidt af hvert. Men sørg også for rigeligt vand, da her til gengæld også kan blive ekstremt varmt, og der er langt til nærmeste souvenirbutik.

Parken er rig på dyreliv, og her lever både elg, hjort, bæver, prærieulv, odder, langhornskvæg og et utal af sangfugle.

Trail Ridge Road fører mod vest gennem midten af parken og er en af de mest naturskønne veje i USA. I 1996 fik den status af All-American Road, som blot en af seks i staten. Hvis I vælger at køre ad Trail Ridge Road, vil I ved Fall River Pass befinde jer 3.596 m over havet, det højeste pas i parken og den højst beliggende, asfalterede vej i USA. Vejen fører også forbi Alpine Visitor Center med udstillinger om plante- og dyrelivet i den alpine tundra.

Fra Rocky Mountain National Park går turen videre til Cheyenne, hvor dagsetapen slutter.

Overnatning i Cheyenne

Cheyenne - Mount Rushmore - Rapid City, South Dakota (489 km)

Turen til Rapid City går via Mount Rushmore med sine kendte skulpturer af de fire tidligere amerikanske præsidenter, George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln og Theodore Roosevelt, som til sammen repræsenterer 150 års amerikansk historie. Ud over ansigterne ligger her også et amfiteater, et museumskompleks, Visitor Orientation Center, Presidential Trail, souvenirbutik og boghandel samt flere spisesteder.

I har også mulighed for at besøge Crazy Horse Memorial, der med tiden bliver verdens største bjergskulptur, som fortæller historien i granit om den store indianske patriot Crazy Horse, der døde i 1877.

Besøgscentret her inkluderer et stort velkomstcenter, teater, Indian Museum of North America, Native American Educationel & Cultural Center, inden- og udendørs gallerier, souvenir-butik, restaurant og en stor udsigtsveranda.

Overnatning i Rapid City

Rapid City - Custer State Park - Badlands National Park - Rapid City, South Dakota (330 km)

Start dagen med at køre en tur til Custer State Park, hvor USA's største bestand af bisoner græsser på sletterne, og det er ikke ualmindeligt, at du skal vente på en bisonflok, der langsomt krydser vejen på vej mod nærende græssletter.

Herfra kører I videre til Badlands National Park, der er en af de største, fredede prærier i USA. Også Badlands National Park har et rigt dyreliv med bl.a. langhornskvæg, bison, ræve samt den udryddelsestruede fritte, og antiloper og rådyr ses ofte nær veje og rastepladser.

I kan evt. bruge den første time på at se parkens informative video, fortsætte ad 240 Loop Road (ca. 1 time) og forlade Badlands ad I-90 til den historiske by Wall, hvor I kan besøge Wounded Knee Museum. Frokosten kan I passende spises på Wollies, en lokal favorit på vej ind i byen.

Wounded Knee Museums udstilling giver et godt og autentisk indblik i den berømte, blodige og legendariske massakre ved Wounded Knee. Afsæt mindst to timer, hvis I ønsker at besøge museet, før I fortsætter til Rapid City.

Overnatning i Rapid City

Rapid City - Devil's Tower - Cody, Wyoming (658 km)

Rapid City er den største by i Black Hills med ca. 60.000 indbyggere og modtager årligt mange turister på deres vej gennem området. Fra Rapid City fortsætter I via Sturgis til Devil's Tower National Monument, der rejser sig dramatisk over Belle Fourche River. Stedet er også kendt som Bears Lodge og er et helligt sted for mange amerikanske indianere.

Turen slutter i Cody, hvor I fx kan besøge Buffalo Bill Historical Center, der huser ikke mindre end fem museer i en enkelt bygning, som til sammen giver stor indsigt i vestens historie. Museerne, I kan besøge her, er The Buffalo Bill Museum, The Whitney Gallery og Western Art, Tha Plains Indian Museum, The Cody Firearms Museum og The Research Library.

Byen Cody betragter sig selv om "Rodeo Capital of the World" og tilbyder da også en unik mulighed for at opleve spændingen ved ægte rodeo i dramatiske westernomgivelser. I højsæsonen er Cody Night Rodeo en fantastisk mulighed for at blive en del af det ægte vilde vesten.

Overnatning i Cody

Cody - Yellowstone National Park - West Yellowstone, Montana (400 km)

Fra Cody går turen videre til verdens første nationalpark, Yellowstone, der uden sammenligning er en naturoplevelse af de helt store. Et af højdepunkterne i parken er Old Faithful Geyser, der har fået sit navn på grund af dens punktlighed og forudsigelighed. Dens udbrud varer mellem 1-5 minutter og sprøjter 14-32.000 liter vand og damp op til 30-55 m i vejret.

Men Yellowstone er også kendt for sin store, vilde bestand af bisoner og den enorme sø Yellowstone Lake, omkring 10.000 hydrotermiske aktiviteter og flere hundrede kilometer stier. I Yellowstone står attraktionerne i kø og kan matche ethvert andet sted i verden.

Overnatning i West Yellowstone

Oplevelser i Yellowstone National Park, Wyoming (205 km)

Yellowstone byder på masser af naturoplevelser, og i dag har I hele dagen til at gå på opdagelse i parken. Kør fx forbi Norris Geyser Basin, en samling af boblende gejsere. I den nordlige del af parken ligger de meget smukke kalkaflejringer og kilder, Mammoth Hot Springs, og kører I over til Yellowstones østlige del, kan I opleve Yellowstones største vandfald, Grand Canyon of the Yellowstone.

Længere mod syd ligger Mud Volcano, en stribe boblende mudderpøle med kogende mudder. Og så vrimler det med bisonokser og hjorte overalt i Yellowstone. Er I heldige, får I måske også øje på en bjørn.

Overnatning i West Yellowstone

West Yellowstone - Grand Teton - Jackson Hole-området, Wyoming (188 km)

I kører gennem Yellowstone en sidste gang på vej mod Jackson Hole og passerer undervejs de storslåede Grand Teton Mountains, hvis største bjerg er Grand Teton på 4.197 m. Grand Teton er ikke det højeste bjerg i USA, men uden tvivl det bjerg, der vækker mest opmærksomhed, da det pludselig og abrupt rejser sig stejlt mod himlen i det relativt flade område. Bjergtinderne i Grand Teton Mountains er ofte dækket af sne og er et imponerende skue, der kan opleves fra en række gode udsigtspunkter.

Jackson Hole er indbegrebet af ægte westernstemning og var i sin tid en handelsstation, hvor der blev handlet pels i stor stil. Her kan I fx besøge en lokal ranch og få et lækkert, traditionelt måltid mad og et Wild West Show, tage på en guidet tur på hesteryg eller sågar en tur i ballon!

Overnatning i Jackson Hole-området

Jackson Hole-området - Salt Lake City, Utah (462 km)

I lægger det vilde vesten bag jer og kører mod Salt Lake City. Undervejs lokker et stop ved Lava Hot Springs i Idaho, hvor I kan tage en velfortjent slapper i de verdensberømte Hot Pools og marinere kroppen i de, efter sigende, helbredende kilder.

I fortsætter herefter til Salt Lake City og det berømte Mormon Temple Square, hvor det er muligt at få en guidet rundtur på tempelområdet. Og er I rigtig heldige, får I en dansk guide.

Byen blev grundlagt i 1847 af en gruppe mormonske pionerer anført af deres profet, Brigham Young, som flygtede fra fjendtlighed og vold i Midtvesten. Salt Lake City er hovedstad og den mest befolkningsrige by i Utah. Den første transkontinentale jernbane bragte megen velstand og økonomisk vækst til byen og gav den tilnavnet "Crossroads of the West".

I dag blomstrer mineindustrien, og byen var i 2002 værtsby for Vinter-OL, og I har mulighed for at besøge den olympiske park eller en af de lokale kobberminer. I kan også tage ud til Great Salt Lake, der i dag udgøres af resterne af den enorme, fortidige Lake Bonneville, der er kendt for det meget høje saltindhold - og deraf navnet. Søen er den største mellem The Great Lakes og Stillehavet og den største saltvandssø på den vestlige halvkugle.

Overnatning i Salt Lake City

Salt Lake City - Bryce Canyon National Park, Utah (432 km)

Bryce Canyon National Park står i dag på programmet, og nationalparken er en fantastisk samling "amfiteatre" af farverige, eroderede klippeformationer/søjler, også kaldet hoodoos. Det er disse specielle søjler, der gør Bryce Canyon så anderledes end de andre amerikanske nationalparker.

Sollyset reflekterer i søjlerne afhængig af tidspunktet på dagen og er hver dag et nyt og uforglemmeligt, smukt skue. Parken vender mod øst, og det allerbedste lys opleves derfor på vandreture ved solopgang. Hvis tiden tillader det, bør I køre til Rainbow Point, hvor I på en klar dag kan se mere end 150 km væk!

Der er mange gode vandrestier i parken og det er også muligt at få en tur på hesteryg, og dagens overnatning foregår i selve parken.

Overnatning ved Bryce Canyon

Bryce Canyon National Park - Zion National Park - Page/Lake Powell, Arizona (324 km)

Fra en nationalpark til den næste. Naturoplevelserne står i kø, når I forlader Bryce Canyon National Park og kører til Zion National Park. Her bliver I mødt af gigantiske sandstensmonolitter og den bløde brusen fra Virgin River. The Narrows er Zions mest berømte canyon med sine smalle kløfter og farverige klippestriber skabt af årtusinders vand- og vinderosion - i dag et paradis for vandrere.

I parken og langs floden er der et utal af vandrestier af varierende beskaffenhed, men her er noget for enhver. Og når fødderne bliver trætte, er det muligt at benytte sig af det gratis shuttlesystem, der løber gennem parken. Kun på den måde kan I også nå at besøge Zions andre store attraktioner som Emerald Pools, Weeping Rock og Angels Landing. Glem ikke at runde det lokale visitor center for information om guidede ture og parkens historie, før I kører det sidste stykke til Lake Powell.

Overnatning i Page/Lake Powell

Page/Lake Powell - Grand Canyon National Park - Flagstaff, Arizona (350 km)

Det er nu tid til at udforske Lake Powell med det smukke, dybblå vand omgivet af de markante, røde klippevægge. Inden turen går videre mod Flagstaff kan I besøge Antelope Canyon lige uden for Page (turen er guidet og skal bestilles på forhånd). I kan også vælge besøge den storslåede Rainbow Bridge, verdens største naturskabte bro, der er fremkommet af årtusinders erosion fra strømmende vand fra Navajobjergene på dets vej mod Coloradofloden.

Herfra fortsætter I til Grand Canyon, hvis overvældende størrelse og spektakulære farver gør den til et af verdens største naturskabte vidundere. Grand Canyon har fået dens nuværende udseende fra bl.a. Coloradofloden, der gennem millioner af året har gnavet sig længere og længere ned i bjergene.

South Rim har et stort antal gode udsigtspunkter, der nemt kan nås med bil eller shuttle, og der er et stort antal stenlagte gangstier langs skrænterne, hvor man kan sikkert og trygt kan færdes.

Der er utrolig meget at opleve i Grand Canyon, men I bør unde jer selv at besøge Bright Angel Lodge, der har et ganske uovertruffent udsigtspunkt. Lodgen er et historisk landemærke og huser i dag, foruden den helt formidable udsigt, både galleri, restaurant og udstilling. Det er også muligt at tage på guidede vandreture fra lodgen, hvor I vil få rigtig meget at vide om området af de erfarne guider. Og til de eventyrlystne er her gode hiking trails, guidede rideture på muldyr til bunden af kløften samt ikke mindst raftingture på Coloradofloden.

Sidst på dagen forlader I Grand Canyon og kører til Flagstaff, hvor en overnatning venter. 

Overnatning i Flagstaff

Flagstaff - Canyon De Chelly - Monument Valley, Utah (391 km)

Start dagen tidligt og nyd de smukke landskaber, I kommer igennem i dag. I kommer først til Painted Dessert, hvor I kan besøge Chelly National Monument og se den helt særlige geologiske attraktion Spider Rock, der er et gammelt sandstensspir, som strækker sig mere end 200 m lodret op fra bunden af kløften ved Canyon De Chelly og Monument Canyon. Spider Rock kan desuden ses fra South Rim Drive, hvis ikke I har tid at stoppe op.

Næste seværdighed er Monument Valley, verdens vel nok mest kendte baggrund i westernfilm og det mest benyttede i USA. Unikke sandstensformationer fremhæver det ind imellem temmelig golde landskab med spir i mange sære former, der har givet inspiration til bl.a. "Three Sisters" og The Thumb".

Ved solopgang og skumring får området et helt særligt liv, når det omdannes til et kæmpestort lærred med de mest fantastiske former og klare farver. Området ligger i den nordlige og centrale del af navajoindianernes reservat, og en del af dem bor her den dag i dag og lever af at opdyrke floddalen. Selv om stedet ikke er så stort som flere andre landemærker i Arizona og Utah, er her klippevægge, der rejser sig mere end 300 m med mange gode udsigtssteder og velbevarede Anasazi-ruiner.

Overnatning i Kayenta - nær Monument Valley

Monument Valley - Mesa Verde National Park - Durango, Colorado (382 km)

Denne morgen har vi inkluderet en 2½ times udflugt i Monument Valley, så I kan komme tættere på de unikke sandstensklipper og buer i det imponerende landskab.  

Fra Monument Valley kører I til Mesa Verde National Park, som har mere end 4.000 steder af arkæologisk betydning og 600 klippebeboelser fra det forhistoriske Anasazi-folk, og i Far View Visitor Center kan I få værdifuld information om parken og se udstillinger om de indfødte amerikanere, deres lertøj og smykker. Det er også herfra, I kan tage på en guidet tur til en af Anasazi-folkets klippebeboelesr, fx Cliff Palace, der er Nordamerikas største klippelandsby fra omkring år 1200. Landsbyen har 217 rum og 23 fællesrum og man regner med, at her i sin tid boede 200-250 mennesker.

Omkring halvvejs på dagens etappe kan I lave en lille afstikker til Four Corners Monument - her hvor I kan stå med en fod i 4 stater på een gang. 

Turen slutter i byen Durango, der i sin tid opstod som en jernbaneby, og som stadig har bevaret meget af datidens westernstil. Byen har i dag ca. 13.000 indbyggere og anses i området for at være en "storby". I visitor center kan I hente gratis brochurer med gode forslag til vandreture, og langs Main Avenue finder I det smukke Strater Hotel, som oprindelig husede regionens første bank, gamle saloons og andre oprindelige bygninger fra det sene 1800-tal. Overvej evt. et smagfuldt måltid mad og et live westernshow på en af de lokale rancher.

Overnatning i Durango

Durango - Colorado Springs, Colorado (550 km)

I dag går turen til Colorado Springs. Der er flere ruter at vælge mellem. Den hurtigste er ca. 50 km kortere end den rute, som vi anbefaler jer. Vi foreslår, at I fra Durango kører mod nord ad Million Dollar Highway, for den vil helt sikkert overraske jer på flere niveauer. Navnet "Million Dollar Highway" henviser egentlig til anlægsomkostningerne, men man skulle tro, at det gik på den bjergtagende udsigt, der mindst er en million værd. I Montrose drejer I mod øst og sætter kursen mod Colorado Springs.  

Kort inden I når Colorado Springs kan I besøge Manitou Springs, hvorfra brusende kildevand springer efter at have banet sig vej gennem sandstenen, Pike's Peak, statens mest berømte bjerg på 4.302 m eller "Seven Falls"-vandfaldet, der falder ca. 55 m over 7 karakteristiske trin til bunden af Pike's Peak. Krystalklart vand har formet dette usædvanlig naturskønne kunstværk på et lettilgængeligt sted.

Ved siden af vandfaldet er der en 224-trins trappe, der fører til et større stisystem, først forbi "Midnight Fals" og derefter "Inspiration Point" med en udsigt over Coloradofloden og omgivende sletter, der vil tage pusten fra de fleste. Besøg også gerne "Garden of the Gods", der er kendt for sine dramatiske, røde sandstenssøjler og klipper, der er formet af vand og vejr gennem tiden.

Overnatning I Colorado Springs

Colorado Springs - Denver for afrejse - Danmark (140 km)

Sidste del af turen går fra Colorado Springs til Denver lufthavn, hvorfra turen går hjemad. Der er selvfølgelig mulighed for at tage ind til Denver, hvor I kan opleve nogle af de seværdigheder, I evt. ikke nåede i starten af turen. Der er naturligvis også muligheder for at drage ud på nye eventyr. 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 27.987 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-Denver retur
 • 16 hotelovernatninger (3 og 3+ stjerner)
 • 17 dages billeje gruppe A (compact) inkl. forsikring
 • Guidet 2½ times tur i Monument Valley


Prisen inkluderer ikke

 • Måltider
 • Entré til nationalparkerne
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

Denne tur er beregnet på gode standard hoteller.
Ønsker I Budget eller Superior hoteller, ranches eller glamping undervejs, tilpasser vi gerne turen til jeres ønsker.

 

Ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen ved at tage en dag eller to ekstra i storbyen Denver eller I kan lægge en ekstra nat ind undervejs på turen.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011