Brooklyn Bridge i New York

Forbindelsen mellem Manhattan og Brooklyn

Efter Frihedsgudinden og Empire State Building er Brooklyn Bridge om noget et ikon på New York. Broen stod færdig i 1883 og betragtes stadig som en af verdens smukkeste hængebroer. Brooklyn Bridge er 500 meter lang, og forbinder, ligesom Manhattan Bridge og Williamsburg Bridge, det sydlige Manhattan med Brooklyn-bydelen på den anden side af East River. Tag på en gåtur over broen, hvorfra du har en fantastisk udsigt over Manhattan, mens biltrafikken buldrer løs på etagen nede under gangbroen. Overvej eventuelt at tage turen over Brooklyn Bridge omkring solnedgang.

Inspiration

Den mest fotograferede bro

Brooklyn Bridge er måske den mest fotograferede bro i verden. Og ikke uden grund. Brooklyn Bridge er et smukt og fantastisk bygningsværk. På byggetids-punktet - 1883 - var den verdens største hængebro, men den er siden blevet overgået af 70 andre broer i verden, deriblandt vores broer over Storebælt og Lillebælt. Brooklyn Bridge forbinder Manhattan og Brooklyn og kan passeres af både biler, cyklister og fodgængere.

Som fodgænger får du alle fordelene, for mens bilerne er pakket ind på det nederste dæk, kan du spadsere på øverste dæk og nyde den mest fantastiske udsigt til Manhattan skyline og New York Havn. Turen over er 1,8 km lang, men hvor lang tid det tager at gå, afhænger af, hvor mange billeder du skal tage undervejs - og det er helt sikkert mange! Men når du når frem til Brooklyn, så snyd ikke dig selv for at snuppe en is i Brooklyn Ice Cream Factory, der har hjemme i en gammel brandbådstation på Fulton Ferry Landing for foden af broen. Yummi!

Brooklyn Bridge Beskyttelsesrum

I 2006 fandt man ved et rent tilfælde et beskyttelsesrum under Brooklyn Bridges rampe på Manhattan-siden. Rummet (rummene) var fuldt udrustet til beskyttelse i tilfælde af et atomangreb - vand, tæpper, medicin og ikke mindre end 352.000 kiks. Forsyningernes datering mellem 1957 og 1962 antyder, at stedet var blevet bygget under den Kolde Krigs højdepunkt - men gudskelov aldrig benyttet. Den præcise placering er hemmeligholdt af sikkerhedsgrunde.

Men det er ikke det eneste, Brooklyn Bridge indeholder. Helt frem til 11. september 2001, benyttede man de store rum i broens base - kendt som The Brooklyn Anchorage - til koncerter, teater og andre kulturelle events. Men desværre medførte 9/11 også her en sikkerhedslukning, og der er ingen tegn på, at de bliver genåbnet foreløbigt.

Kort

Vis på kort