Cedar Breaks National Monument i Utah

Et gigantisk amfiteater skabt af moder natur

Bringer kør-selv-ferien dig mod Cedar City i Utah, bør du lægge vejen forbi det imponerende amerikanske nationalmonument Cedar Breaks National Monument. Naturen har formet et enormt naturligt amfiteater, der bare kalder på at blive fotograferet. Den er næsten 5 kilometer bredt og 600 meter dybt – selve kanten ligger i ca. 3.000 meters højde, så planlægger du at vandre i området, skal du regne med at blive lidt mere forpustet end normalt, da luften er tyndere i denne højde.

Highway 148 eller Cedar Breaks National Monument Scenic Drive, er en fantastisk måde at opleve området på – også hvis du rejser med børn. Køreturen er kun 8 kilometer lang og zig-zagger gennem naturen med en suveræn udsigt over alpine enge og skovene på Markagunt-plateauet.

Cedar Breaks National Monument er åben fra slutningen af maj til midten af oktober og vejen er oftest lukket om vinteren grundet store snemængder. Det er en god ide at stoppe ved besøgscenteret, hvor du kan få mere information om området.

Inspiration

Aktiviteter i- og omkring monumentet

Cedar Breaks National Monument tiltrækker tusindvis af tilrejsende hvert eneste år på grund af den vilde natur, hvor du kan vandre, campe, tage på picnic eller stå på langrend og køre snescooter om vinteren. En populær vandrerute er Spectra Point Trail, der er tilgængelige fra vejen. Det er en forholdsvis let rute på ca. 3 kilometer, men den kan være anstrengende for ældre grundet den tynde luft i 3.000 meters højde.

En anden rute er Alpine Pond Trailhead. Denne vandrerute på 3½ km fører dig gennem skoven og langs kanten af Cedar Breaks National Monument. Udsigten er simpelthen enestående og om sommeren er store områder dækket af smukke, vilde blomster.

 

Kort

Vis på kort