Californien i børnehøjde

13 dages kør-selv-forslag til Californien i børnehøjde

Oplev Californien i børnehøjde – her er masser af spændende oplevelser for alle aldersklasser. Besøg de store træer i Sequoia, kom tæt på de imponerende vandfald i Yosemite, gå på udkig efter de kendte i Los Angeles, tag på cykeltur over Golden Gate i San Francisco og svæv over dyrene i San Diego zoo.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse i det vestlige USA.

Fra 14.674 kr.
pr. person inkl. flybillet v/ 2 voksne og 2 børn under 17 år for 13 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje.

Rejseperiode:
April - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
13 dage/12 nætter

Længde:
Ca. 2.125 km

Klimapåvirkning:
12.189 kg CO2 samlet for 4 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

Dagsprogram

Afrejse Danmark - Los Angeles, Californien

Efter ankomst til Los Angeles henter I jeres bil og fortsætter til hotellet. Los Angeles er blandt de helt store underholdningsbyer i USA, hjem for mange berømte filmstjerner og et af byens vartegn, det store Hollywood-skilt. Byen er fyldt med kultur og happenings, så I kan godt glæde jer.

Det er næsten et must at gå en tur langs Walk of Fame og se navnene på berømtheder i de lyserøde stjerner langs fortovet. I skal også besøge Graumans kinesiske teater, det bedst bevarede af filmpaladserne fra Hollywoods gyldne æra. Det er her, I finder berømthedernes hånd- og fodaftryk på forpladsen. Endelig bør I tage en køretur gennem Beverly Hills, der er det mest berømte kvarter i USA, og her kan I få et glimt af skuespilleres og andre kendissers eksklusive boliger. 

Overnatning i Los Angeles området.

Los Angeles - Santa Barbara - San Simeon (385 km)

Tag af sted fra Los Angeles om morgenen, så I kan få noget ud af dagen. I kører langs den smukke Stillehavskyst til Santa Barbara, en af Californiens mest mondæne kystbyer med en fantastisk strandpromenade, masser af spændende butikker – og ikke mindst Santa Barbara Mission, en af de smukkeste og mest velbevarede gamle, spanske missionsstationer i Californien. Frisk fisk og skaldyr kan findes i restauranterne på Stearn's Wharf, der i sig selv er et besøg værd. 

Herfra fortsætter I langs kysten til San Simeon, hvor I kan opleve Hearst Castle, avismillionæren William Randolph Hearsts sommerslot bygget i middelhavsstil højt oppe på skrænten, hvor I bør afsætte mindst tre timer til et besøg. Nede ved kysten, lidt nord for San Simeon, kan I se den store koloni af nordlige søelefanter, der er sjove at stå og studere lidt.   

Har I lyst til en afstikker, kan I køre via Solvang, den danske koloni i Californien, der blev grundlagt i 1911. Byen er helt sin egen med bindingsværkshuse, storke på taget og en model af Rundetårn. Det lyder meget amerikansk, men Solvang er faktisk et stykke danmarkshistorie, der bl.a. fortælles på det danske museum i byen, Elverhøj Museum. Det handler om ca. 10 km. ekstra kørsel for dette besøg. 

Overnatning i San Simeon.

San Simeon - Monterey - San Francisco (351 km)

I dag venter jer en af de smukkeste køreture i hele USA. Turen op langs Stillehavskysten mod Monterey. I kan godt forberede jer på en så smuk tur, at det kan blive nødvendigt at knibe jer selv i armen for at forstå, det er virkelighed. Specielt området omkring Big Sur tiltaler mange. 

I kommer til Monterey, hvor I bør give jer tid til at opleve den charmerende by, der kan dateres tilbage til 1770. I en årrække blev  byen kaldt 'sardinhovedstaden' på grund af de gamle sardinfabrikker, der i dag er omdannet til hyggelige restauranter og butikker. Området  "Cannery Row" blev gjort berømt af forfatteren John Steinbeck og er stadig et underholdende sted at udforske. Desuden er Monterey Bay er et fantastisk sted at se hvaler, og ture kan købes allerede hjemmefra. I kan også besøge et af USA’s bedste akvarier, det kæmpe store Monterey Bay Aquarium, med fisk fra Stillehavet ud for Monterey.  Endelig kan I overveje at tage den naturskønne og berømte 17-Mile køretur op langs kysten. Stop ved den berømte Pebble Beach og nyd luksus-palæerne langs kysten.

Fremme i San Francisco venter hotellet for de næste 2 nætter og et par spændende dage i San Francisco. I kan jo starte allerede i dag med en tur i en af de berømte kabeltrukne sporvogne, der kører i de stejle gader mellem Market Street og Fisherman’s Wharf. Her kan I efterfølgende slentre en tur langs San Francisco Bay, nyde folkelivet, de mange gøglere og udsigten til Golden Gate Bridge.

Overnatning i San Francisco.

San Francisco

I bor centralt i San Francisco og har let adgang til de mange seværdigheder.

På Fisherman's Wharf ligger også det hyggelige shopping- og forlystelsesområde Pier 39 med endnu flere fristelser - bl.a. endnu et godt akvarium, Aquarium of the Bay. Hvis børnene er store nok, vil en tur til fængselsøen Alcatraz sikkert stå højt på ønskesedlen. Husk at bestille billetter i forvejen og afsæt mindst tre timer.

Chinatown kan passende nydes på en aftentur, hvor der er rig mulighed for at spise kinesisk. Men undgå de største turistfælder og restauranter langs bl.a. Grant Avenue. Husk også at shoppe lidt i de mange forretninger omkring Union Square.

Men det er naturligvis helt op til jer, hvordan I vil spendere dagene her i San Francisco. Vi kommer blot her med nogle forslag til oplevelser.

Overnatning i San Francisco.

San Francisco – Yosemite National Park (306 km)

I forlader San Francisco og kører mod øst. Turen til Yosemite National Park går gennem nogle af Californiens frodige frugtplantager, hvor der er rig mulighed for at stoppe op og købe lidt frugter ved en af de mange vejboder.

I nærmer jer dagens mål og kører lidt op i højderne i Sierra Nevadabjergene, hvor I kommer frem til Yosemite National Park. Her venter jer 2 spændende dage i en af Californiens helt store naturperler, der med sine fantastiske klippeformationer og sprudlende vandfald hører til en af de mest populære nationalparker i USA.

Overnatning i El Portal - lige ved indgangen til Yosemite National park. 
 

Yosemite National Park, Californien

Dagen i dag giver jer mulighed for at udforske mere af Yosemite. Yosemites slående skønhed skyldes til dels Yosemite Valley, hvis flade bund står i kontrast til næsten lodrette granitvægge. Granitklipperne, inklusive El Capitan-monolitten, Glacier Point og Half Dome tårner sig alle op, mens store vandfald vælter ud over dem. Der er adskillige naturstier i Yosemite Valley, og I skal naturligvis se Yosemite Falls, et todelt vandfald med et samlet fald på ikke mindre end 739 meter.

Vil I se Yosemite lidt fra oven, kan I køre til udsigtspunktet Glacier Point. Yosemite har også nogle af de gigantiske sequoiatræer, verdens tykkeste træer. Mariposa Grove ligger i den sydlige del af parken, og her kan I gå igennem et af træerne - det midterste af stammen er savet ud og gangstien ført lige gennem træet - et sikkert hit hos børnene.

Overnatning i El Portal - lige ved indgangen til Yosemite National park. 

Yosemite - Sequoia & Kings Canyon National Park - Bakersfield (481 km)

Tag tidligt af sted fra Yosemite og kør mod syd. Sæt tid af til et besøg i Sequoia & Kings Canyon Nationalparks, der rummer  en enestående skønhed og en stor mangfoldighed. Sequoia er berømt for store ting - nogle af de største træer i verden, fx den 84 m høje General Sherman og nogle af de højeste bjerge i USA, inklusive Mt. Whitney, på 4.421 meter, findes her. Vi anbefaler jer at starte med et besøg i parkens besøgscenter, så I kan bruge jeres begrænsede tid bedst muligt.

Herfra fortsætter I turen og kører til Bakersfield.

Overnatning i Bakersfield.

Bakersfield - Palm Springs - San Diego (383 km)

Tag afsked med Bakersfield og sæt kursen mod San Diego. Hvis jeres tidsplan tillader det, kan I køre via Palm Springs, lige vest for Joshua Tree National Park. Her vokser daddelpalmer vildt, og naturlige kilder har gennem årene tiltrukket mange besøgende. I dag er byen kendt for lækre golfbaner og eksklusiv livsstil, der tiltrækker turister og berømtheder. Turen via Palm Springs giver jeg i alt 180 km mere at køre.  

Alternativt kører I direkte fra Bakersfield til San Diego, hvor dejlige strande og en spændende zoo venter jer. 

Overnatning i San Diego.

San Diego

Nyd dagen i dag i San Diego. Der er masser af muligheder for oplevelser uanset om I ønsker en dag på stranden, eller I er mere til oplevelser i byen. I kan fx besøge Balboa Park, San Diegos centrale park, hvor I finder du en række af de bedste museer i byen og ikke mindst byens verdensberømte dyrepark.

I kan også besøge Legoland Californien, hvor de så velkendte klodser danner rammen om en imponerende park med masser af forlystelser og spændende shows. Eller oplev USS Midway-hangarskibet, det tidligere flådefartøj, der nu huser en fascinerende række udstillinger om det amerikanske militær.

Overnatning i San Diego.

San Diego - Anaheim (163 km)

Inden I her til morgen forlader San Diego for at køre til Anaheim, har I mulighed for at besøge Old Town San Diego State Historic Park, der er en hel lille bydel med historiske bygninger, og det fungerer som et levende museum.  

Fra San Diego sætter I nu kurs mod nord. I kan vælge at køre direkte eller at tage turen langs kysten og besøge en af de mange lange sandstrand, fx Huntington Beach.

Fremme i Anaheim har I nu et par dage til at nyde de mange forlystelsesparker, attraktioner og aktiviteter i og omkring Anaheim-området. En optimal måde at afrunde en børnevenlig ferie i Californien på. 

Overnatning i Anaheim.

Anaheim

I har nu to dage til at opleve Anaheim i, og intet andet er mere oplagt, end at besøge "det lykkeligste sted på jorden", Walt Disneys Disneyland. Denne familietemapark ortsætter med at imponere og underholde med nye forlystelser og shows. Den består af to parker, Disneyland Park, et fortryllet kongerige af fantasi og drømme, og California Adventure Park, en forlystelsespark, der fejrer Golden State med stil fra de klare lys i Hollywood til de klassiske moler, der er spredt ud over Californien kyst. Endelig er der Downtown Disney, som I kan besøge for at spise og shoppe om aftenen.

I kan også besøge en af de lokale attraktioner, Knott's Berry Farm, der startede som en lille bærfarm, er i dag en velvokset forlystelsespark med over 165 attraktioner og underholdning for alle aldre, inklusive de sejeste rutsjebaner, shows, interaktive oplevelser, lækre madkreationer og familievenlig sjov med Snoopy ag hans venner. 

Skulle børnene ønsker lidt tid ved hotellets pool, bliver der også tid til det.  

Anaheim - Los Angeles for afrejse - Danmark (55 km)

Det er nu blevet turens trettende dag, og det er tid til at pakke og rejse tilbage til Danmark. Har I mod på  flere oplevelser, kan I evt. tage ud til Santa Monica eller Venice Beach og nyde strandlivet et par dage. 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 14.674 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-Los Angeles retur
 • 12 hotelovernatninger (3, 3½ og 4 stjernede hoteller)
 • 2 ugers billeje gruppe C (Intermediate) inkl. forsikring


Prisen inkluderer ikke

 • Måltider
 • Entré til nationalparkerne
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

Denne tur er beregnet på gode standard og superior hoteller.
Ønsker I anden standard hoteller undervejs, tilpasser vi gerne turen til jeres ønsker.

 

 

Ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i San Francisco eller Los Angeles.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011