Highway 1 - langs den imponerende Stillehavskyst

7 dages kør-selv-forslag langs Stillehavet ad ikoniske Highway 1

Turen fra San Francisco til Los Angeles på Highway 1 i Californien er en af verdens smukkeste kyststrækninger, så giv jer god tid, nyd udsigten og husk at lave nogle stop, for her er maser af oplevelser undervejs.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse ad imponerende Highway 1.

Fra 14.089 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 7 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje.

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
7 dage/6 nætter

Længde:
Ca. 750 km

Klimapåvirkning:
7.414 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Afrejse Danmark - San Francisco (21 km)

Velkommen til San Francisco, juvelen ved Stillehavet, man bare ikke kan få nok af. Efter ankomst i lufthavnen kan I vælge at hente jeres bil og køre ind til byen eller I kan tage toget, der går direkte ind til byen. I San Francisco er det dyrt at parkere, og I vil ikke have brug for bilen, før I forlader byen og tager mod syd ad Highway 1.

Glæd jer til at opleve de klassiske ikoner som Golden Gate, Alcatraz og Chinatown kombineret med byens andre farverige kvarterer, som giver San Francisco en helt speciel puls og stemning. Besøg det pulserende Fisherman’s Wharf og hils på byens mest charmerende indbyggere, de brølende søløver, der slikker solskin på Pier 39. En tur med de klassiske kabelsporvogne, der stædigt kravler op ad byens stejle gader med flygtige glimt af Golden Gate og San Francisco Bay Bridge er naturligvis et must. Det samme gælder en slentretur gennem Chinatown, men husk at Chinatown er andet end turistkulissen i Grant Avenue. 

Overnatning i San Francisco

Oplevelser i og omkring San Francisco

Dagen er sat af til oplevelser i San Francisco. I bor centralt i San Francisco og har let adgang til de mange seværdigheder.

På Fisherman's Wharf ligger også det hyggelige shopping- og forlystelsesområde Pier 39 med et godt akvarium, Aquarium of the Bay, som er et besøg værd, men måske er det fængselsøen Alcatraz, der står højt på ønskesedlen, og bådene dertil afgår fra Fisherman's Wharf. Husk at bestille billetter i forvejen og afsæt mindst tre timer.

Chinatown kan passende nydes på en aftentur, hvor der er rig mulighed for at spise kinesisk. Men undgå de største turistfælder og restauranter langs bl.a. Grant Avenue. Husk også at shoppe lidt i de mange forretninger omkring Union Square.

Har I lyst til at få rørt benene, så lej en cykel og tag turen over Golden Gate Bridge, hvorfra I kan fortsætte til den lille hyggelige by Sausalito og tage færgen tilbage til San Ffrancisco. 

Men det er naturligvis helt op til jer, hvordan I vil spendere dagene her i San Francisco. Vi kommer blot her med nogle forslag til oplevelser.

Overnatning i San Francisco

San Francisco – Monterey (195 km)

Nu går turen så af sted sydover fra San Francisco, og I kan roligt spænde sikkerhedsbæltet og gøre klar til at nyde udsigten, for allerede på første dag er der masser af udsigt over Stillehavet. Undervejs bør I tage et stop i Santa Cruz, en hyggelig kystby med en stor, gammel boardwalk ved stranden med tilhørende forlystelsespark. Prøv fx en tur i den gamle trærutsjebane The Big Dipper.

I Monterey skal I naturligvis opleve den berømte Cannery Row med de gamle sardinfabrikker, kendt fra John Steinbecks romaner. Her finder I også et af USA’s bedste akvarier, Monterey Bay Aquarium, med fisk fra Stillehavet ud for Monterey. Slut evt. dagen af med en tur langs 17 Mile Drive i den sydlige ende af byen, millionærernes paradis, hvor nogle af verdens dyreste golfbaner og villaer ligger. Vejen lukkes ved solnedgang, og der skal betales entre, men turen er alle pengene værd.

Overnatning i Monterey

Monterey – San Simeon (155 km)

Stå tidligt op, for i dag skal I ud på en af verdens smukkeste køreture, så hav god tid til at nyde oplevelserne. Start dagen med et smut rundt om den charmerende by Carmel, lige syd for Monterey. Her var Clint Eastwood borgmester i slutningen af 80’erne, og byen er på mange måder som hentet ud af en film med sin charmerende strand, hvor områdets velhavere lufter hund eller tager et morgenbad i Stillehavet.

Lige syd for Carmel begynder klippekysten at skyde i vejret, og nu kører I langs de stejle klippesider på kanten af Stillehavet med en fantastisk udsigt. Det ene udsigtspunkt afløser det andet, mens vejen følger klippekystens kurver ned til Big Sur. Længere mod syd flader landskabet ud igen, og så dukker Hearst Castle op, avismillionæren William Randolph Hearsts sommerslot bygget i middelhavsstil, som I bør afsætte mindst tre timer til. Fra Hearst Castle kører I igen ud til kysten, hvor I overnatter i San Simeon.

Bemærk, Highway 1 er p.t. lukket for gennemkørsel på grund af jordskred. Det betyder, at I kan køre fra fx Monterey ned ad Highway 1 gennem Big Sur og fortsætte endnu ca. 30 km til omkring John Little State Natural Reserve, hvor I skal vende om og køre nord på igen.  I alt ca, 75 km fra Monterey. 
Kommer I sydfra kan I køre op til indgangen ved Limekiln State Park og vende rundt der. (Ca. 60 km fra San Simeon). Det var forventet at det store skred (Paul’s slide) var blevet udbedret i slutningen af dette forår, men nu forlyder det, at det nok først bliver en gang sidst på sommeren.  
Ønsker I at køre turen ad Highway 1 fra Monterey til Cambria/San Simeon (eller modsat), vil det betyde at I skal retur til henholdsvis Hwy 68 og Hwy 46 og benytte Hwy 101 derimellem.

Overnatning i San Simeon

San Simeon - Santa Barbara (225 km)

Fra San Simeon går turen videre sydpå forbi hyggelige kystbyer som Cambria og Morro, alt imens I kommer gennem Californiens store frugtplantager med rig mulighed for at købe frisk frugt og grønt fra boderne langs vejen. Tag evt. en afstikker fra kysten og kør forbi Solvang, den danske koloni i Californien, der blev grundlagt i 1911. Byen er helt sin egen med bindingsværkshuse, storke på taget og en model af Rundetårn. Det lyder meget amerikansk, men Solvang er faktisk et stykke danmarkshistorie, der bl.a. fortælles på det danske museum i byen, Elverhøj Museum.

Er I til vin, så besøg nogle af vingårdene i den nærliggende Santa Ynez Valley, hvor fx Sunstone Winery ligger i de smukkeste omgivelser og tilbyder vinsmagning af de lokale produkter. Fra Solvang kører I tilbage til kysten, hvor I ender i Santa Barbara, men I kan lige stoppe undervejs og besøge Chumash Painted Cave State Historic Park, som er kendt for sine meget kunstfærdige og farvestrålende hulemalerier, der er mellem fem hundrede og tusind år gamle.

Santa Barbara er en af Californiens mest mondæne kystbyer med en fantastisk strandpromenade, masser af spændende butikker – og ikke mindst Santa Barbara Mission, en af de smukkeste og mest velbevarede gamle spanske missionsstationer i Californien.

Overnatning i Santa Barbara

 

Santa Barbara - Los Angeles (155 km)

I kører fra Santa Barbara mod Los Angeles og omkring halvvejs på turen, kan I stoppe ved det imponerende Camarillo Premium Outlets og købet mærkevarer til spotpris. I de mange lækre butikker går tiden stærkt og der går hurtigt et par timer her. Nu venter Los Angeles og oplevelser i de mange forskellige bydele fx Santa Monica, Venice Beach, Hollywood og Beverly Hills, hvor de rig og berømte bor.  
Snyd ikke jer selv for en tur forbi Hollywood Boulevard med Chinese Theatre, hvor I kan se de berømte for- og håndaftryk. Men husk også Rodeo Drive, der er noget af de mest fashionable I kan besøge. 

Overnatning i Los Angeles nær lufthavnen

 

Afrejse Los Angeles - Danmark

Det er blevet turen sidste dag, men da byen Los Angeles er enorm og har masser af seværdigheder, så kan I overveje at tage et par ekstra dage, så I har bedre tid til at nyde filmbyen. Ønsker i at besøge Disneyland eller Universal Studios, så kræver det en ekstra overnatning i området. Det hjælper vi naturligvis gerne med at arrangere.    

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 14.089 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-San Francisco / Los Angeles-Kastrup/Billund
 • 6 hotelovernatninger (3-3½ *)
 • 1 uges billeje inkl. forsikringer
   

Prisen inkluderer ikke 

 • Måltider
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

Denne tur er beregnet på gode standard overnatninger.
Ønsker I Budget eller Superior hoteller undervejs, tilpasser vi gerne turen til jeres ønsker

Godt at vide når du skal køre bil i USA

Ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i storbyerne San Francisco eller Los Angeles. Det er også muligt at lægge en ekstra overnatning ind undervejs på ruten.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

 

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011