Charlottesville

Hjemsted for USA´s tredje præsident

Er du på kør-selv-ferie gennem Virginias smukke natur, så læg vejen forbi Charlottesville i Albemarle County. Byen er specielt kendt for Monticello, der var Thomas Jeffersons hjem, Downtown Mall - en af USA's smukkeste gågader og de gyldne dråber fra mere end 35 vingårde og 11 bryggerier i Albemarle County. En times kørsel fra byen ligger Shenandoah National Park og fuldender oplevelsespaletten med masser af friluftsaktiviteter.

Downtown Mall - super stemning- og shopping

Det er en af de hyggeligste gågader i USA, midt i Charlottesville´s historiske centrum. Mere end 120 butikker, 30 restauranter og udendørs caféer, ligger i de historiske bygninger.

Inspiration

Monticello – et historisk landsted

Monticello Plantation der ligger nogle få kilometer fra Charlottesville, var Thomas Jeffersons ejendom. Huset er tegnet af Jefferson selv, og ligger i de smukkeste omgivelser på toppen af en 250 m høj bakke i Southwest Mountains. Han var hovedforfatteren til USA's uafhængighedserklæring og grundlæggeren af University of Virginia. Her får du et indblik i hans tvetydige syn på slaveriet.

Vin og ølbryggerier i Albemarle County

I Albemarle County (området omkring Charlottesville) trives mere end 35 vingårde og 11 bryggerier – flere af dem har du mulighed for at besøge på din kør-selv-ferie gennem Virginia. Er du i området på en søndag i oktober, bør du køre til King Family Vineyard, hvor du kvit og frit kan opleve en polo kamp - der er en herlig stemning. August er ”Virginia Craft Beer Month”, der bliver fejret med masser af smagsprøver.

Friluftsaktiviteter tæt på Charlottesville

Trænger du til lidt motion, så byder Charlottesville og Albemarle County på masser af friluftsaktiviteter fra vandre- og cykelture til kajak-ture. I Shenandoah National Park der kun ligger en time vest for Charlottesville, er der flere gode vandrestier at vælge imellem. Rideture bliver også mere og mere populære – på flere af dem besøger fx en vingård.

Kort

Vis på kort