Delta Blues Museum i Clarksdale

Kom under huden på den svedige blues fra Mississippi-deltaet

Der er noget over den dampende varme blues, når guitaristen får sit instrument til at krænge hele følelsesregisteret ud og man bare driver med ind i universet. Flere guitarister har virkelig formået at tryllebinde sit publikum og på Blues Museum i Clarksdale, kan du se flere af guitarerne og andre instrumenter, som nogle af de helt store bluesnavne, har doneret til museet. Se fx nogle af B.B. Kings, John Lee Hooker og Big Joe Williams guitarer. Der er også en voksfigur af Muddy Waters og en udstilling om ham og hans betydning for den moderne Chicago blues, der netop stammer den tidligere Delta blues.

Det er ikke tilfældigt at Blues museet ligger i et tidligere jernbanedepot i Clarksdale. Mange afroamerikanske musikere stammer fra området og flere er blevet til legendariske navne inden for blueskulturen siden 1920érne. I den periode var Clarksdale et trafikknudepunkt for Highway 61 og 49, jernbaner og Greyhound busser, så byen blev attraktiv og oplevede et økonomisk boom. Det tiltrak et stort publikum med penge, der skulle bruges til underholdning.

Museet åbnede i 1979 og flyttede senere til jernbanedepotet. I 2013 blev museet også en del af Mississippi Blues Trail, der stopper ved de vigtigste historiske steder, der har relation til starten på blues i staten Mississippi.

Kort

Vis på kort