Everglades Nationalpark

Alligatorernes paradis

Selvom Florida er mest kendt for sine strande og forlystelsesparker, har solskinsstaten også et eksotisk natur- og dyreliv. Det udfolder sig især i Everglades National Park, som du ikke må snyde dig selv for, når du er i Florida. Godt nok er landskabet i Everglades ikke så spektakulært som i de store nationalparker i det vestlige USA, men til gengæld er dyrelivet unikt med de utallige alligatorer som de mest berømte indbyggere.

Tag på opdagelse i Everglades med vore USA-specialister. De fortæller dig om dyrelivet og alligatorerne i vejkanten, og suser gennem sumpområderne i en Airboat.

Se filmen
Oplev Everglades
Everflades

Modtag vores eksklusive e-hæfte med 12 nationalparker

Tilmeld dig FDM travels´ nyhedsbrev og du modtager vores eksklusive e-hæfte om 12 udvalgte nationalparker i USA, som vi mener, hver især repræsenterer noget ganske unikt blandt USA´s 62 nationalparker. Tilmeld dig nyhedsbrevet her

E-hæfte om 12 nationalparker i USA

Inspiration

Rundt i Everglades

Everglades opleves bedst fra den 75 kilometer lange vej gennem parken, der starter ved byen Florida City syd for Miami. Efter 15 kilometer når du frem til besøgscenteret, hvor du kan købe billetter til parken, der er gyldige i 7 dage. Besøgscentret er et godt sted at starte, dels for at få aktuel information om parken og dels for at danne sig et indtryk af Everglades og de forskellige naturområder og faciliteter i parken.

Den cirka 60 kilometer lange tur gennem Everglades ud til den lille flække Flamingo, parkens eneste by, er et møde med enorme sumparealer, mangroveskov, nåleskov, tæt regnskov og øde sletter. Naturen i Everglades har mange ansigter, og kigger du godt efter, ligger der garanteret en eller flere dovne alligatorer og lurer lige under vandoverfladen. Der er dog ikke noget at være bange for – så længe du bliver på parkens stier.

Andre dyr i Everglades er oddere, søkøer, skildpadder, vaskebjørne og den sjældne Florida-panter. Der er i alt seks rastepladser med tilhørende naturstier langs ruten, inden turen ender i Flamingo. Vejen er blind, så du skal samme vej tilbage. Afsæt det meste af en dag til besøget, hvis du vil yde Everglades retfærdighed.

Andre ruter ind i Everglades

Vil du nøjes med en smagsprøve på Everglades, kan du vælge i stedet at køre vestpå ad US 41 fra Miami. Efter 50 kilometer når du lokaliteten Shark Valley, hvorfra der udgår to timers guidede ture i åbne busser. Foretrækker du selv køre, kan du leje cykler på stedet – rundturen er 24 kilometer lang med gode muligheder for at se alligatorer, fugle og andet dyreliv. Du kan også komme ind i parken vestfra, hvor byen Everglades City er udgangspunkt for ture med båd eller kano.

Kør videre fra Everglades

Sydpå til Key West
Vælger du den lange rute ind gennem Everglades, er det svært ikke at fortsætte sydpå til Florida Keys. Overseas Highway tager dig med på en helt fantastisk køretur mod Key West, hvor du nærmest svæver over vandet på en lang række broer, der kun afbrydes af spredte byer på de mange småøer. US 1 ender i Key West, der med sin caribiske stemning og sin særlige kultur har tiltrukket masser af anderledes tænkende og intellektuelle gennem tiden. Ernest Hemingway og Tennessee Williams hører til de mest prominente.

Nordpå til Miami og Fort Lauderdale
Det sydlige Miami hører ikke til det mest interessante område at køre rundt i, så er du på vej nordpå, kan du med fordel vælge at hoppe på den sydligste del af Florida Turnpike og sætte kursen nordpå vest om Miami. Husk småpenge til automaterne på betalingsmotorvejen. Kører du ind gennem Miami, så undgå myldretidstrafikken. Byen Homestead, der ligger der, hvor motorvejen nordpå starter, blev stort set jævnet med jorden, da orkanen Andrews hærgede det sydligste Florida i august 1992.
 

Kort

Vis på kort