Flodkrebs i Lafayette

En ægte sydstats-delikatesse

Flodkrebs kaldes crawfish lokalt. Kært barn har mange navne, så skaldyrene kaldes også crayfish, crawdads eller mudbugs. De lever i sumpområderne i det sydlige Louisiana og er yndet specialitet blandt de lokale. Sæsonen varier noget fra år til år afhængig af vejret, men varer normalt fra januar til juni. Resten af året graver dyrene sig dybt ned i mudderet i floderne.

Mange crawfish-cafeer og -restauranter lukker udenfor sæson, men I sagtens få delikatessen hele året i Lafayette. Ved at koge skaldyrene på den rette måde, kan man få frosne crawfish til at smage meget tæt på den friske vare.

I sæsonen er der op til 50 udsalgssteder af crawfish i Lafayette i form af alt fra foodtrucks, enkle cafeer til rigtige restauranter. Crawfish serveres på mange måder fra den helt enkle kogte version med hvidløg og krydderier til mere omfattende retter, hvor flodkrebsen får følge af alt fra majs, rejer og pølse. Vi garanterer en ægte cajun-oplevelse ved et stop i Lafayette.

Kort

Vis på kort