Fort Worth Stockyards

Kvæghandel på Texansk

Kvægeventyret i Fort Worth startede, da man begyndte at drive kvæg op fra det sydlige Texas til Fort Worth. Området var dengang en frodig dal med græs og vand, så kvæget kunne spise, drikke og komme sig efter en lang vandring, og samtidig blive klar til at kunne fortsætte endnu længere mod nord. Det blev hurtigt til nogle millioner kvæg, der blev drevet gennem Fort Worth og byen blev snart kendt som "Cowtown".

I 1876 kom jernbanen til byen, og Fort Worth blev et stort forsendelsessted for husdyr, hvorfor de byggede stockyards, et stort stald-kompleks, hvor kvæget kunne vente indtil de skulle transporteres videre med tog. Staldene var en finurlig labyrint af gange og indhegninger i flere etager. For hestene ville helst ikke møde fårene – og grisene larmede, når de var i nærheden af køerne, så der blev lavet et gang-system, der sørgede for at dyrene ikke mødte hinanden.

I 1890 blev denne handel sat i system med etableringen af Fort Worth Stockyards, som dækker et kæmpe område nord for byens centrum. I 1907 blev over 1 million kvæg solgt på stedet, der var vigtig for kvæghandelen helt frem til 1950'erne.

I dag er der næsten kun historien tilbage – og dog - 2 gange dagligt drives en flok longhorn kvæg gennem gaden for at vise turisterne lidt om stedets historie. Det omfattende området, som udgør en hel historisk bydel, er et historisk mindesmærke over denne vigtige del af historien og kulturen i Texas. Udover at I kan lære mere om kvæghandelens historie, er der i dag indrettet en række butikker, restauranter og underholdning i de gamle stalde. Fort Worth Stockyards National Historical District er et af Texas mest populære turistmål.

Kort

Vis på kort