Historiske Fort Stockton i Texas

Byen der blev beskyttet af "Buffalo Soldiers"

Fort Stockton ligger dybt inde i Texas og et tidligt knudepunkt for kvægdrivere og pionere, der kom for at søge lykken, finde vand eller bare en stiv drink. Det hele startede i 1858, hvor soldater blev udsendt til området for at beskytte rejsende mod Comanche-stammen på deres vej mod Californien og Mexico – stedet blev kendt som Camp Stockton og i dag, Historic Fort Stockton.

Fort Stockton begyndte efterhånden at vokse i takt med, at truslen fra Comanche-stammen var væk. Kvæg- og fårerancher og flittige landmænd flyttede til området, da det lå strategisk godt ved Pecos floden, hvor der var rigelige mængder vand til alle.

Inspiration

Fortet er blot en af mange seværdigheder i byen

  • Historic Fort Stockton – i dag kan du besøge det gamle militæranlæg, der består af nogle rekonstruerede barakker, et køkken og et interessant besøgscenter. Her er fx historien om ”Buffalo Soldiers”, der bestod af mørke mænd, som søgte sikkerhed i den amerikanske hær efter borgerkrigen.
  • Annie Riggs Memorial Museum – et tidligere hotel fra omkring 1900, der blev drevet af en kvinde, som museet er opkaldt efter. Det udstiller bl.a. en stue, spisestue, køkken og andre værelser, som de så ud på Annies tid.
  • Piasano Pete – byen maskot og en kæmpe statue af en ”roadrunner”, der byder dig velkommen til Fort Stockton.
  • Old Pecos County Jail – en imponerende bygning fra 1883, der fungerede som byens fængsel, indtil den sidste sherif gik på pension i 2000. I dag er det et museum med en original celle fra 1883 og fortællinger om de lokale sheriffer.

Kort

Vis på kort