Fountainhead Antique Auto Museum i Fairbanks

Amerikansk bilhistorie i verdensklasse

Der venter dig en overraskende stor oplevelse hos Fountainhead Antique Auto Museum i Fairbanks. Her kan du se en samling af veteranbiler i verdensklasse, men ikke nok med det, så udstillers der også en vintage modekollektion, der var passende, når bilerne skulle luftes. Det er som at træde ind i en tidslomme af automobilhistorie og et slaraffenland for bilentusiaster.

Samlingen af biler er opbygget siden 2007 af Tim og Barb Cerny og omfatter i dag omkring 100 nøje udvalgte biler. De er udvalgt ud fra deres historiske betydning, tekniske opfindsomhed eller sjældenhed. Samlingen fortæller om amerikansk bilhistorie fra slutningen ag 1800-tallet til 1930érne. Nogle biler fra Alaskas er også udstillet – se fx Alaskas allerførste bil fra 1905, der blev bygget af en mand, der efter sigende aldrig havde set en bil…

Alle biler skinner flot i lakken, kromdetaljerne er unikke ligesom interiøret er perfekt og så er næsten alle biler funktionsdygtige. Flere af bilerne bliver luftet om sommeren, hvilket gør oplevelsen endnu større.

Som en ekstra kuriositet fuldendes samlingen af veteranbiler en enestående kollektion af herre- og damemode fra samme periode som bilerne, samt smukt, antikt tilbehør som hatte, sko, smykker, der giver et godt indblik i datidens vintage elegance. Og endelig er museets vægge prydet af historiske fotos med biler og deres stolte ejere og passagerer.

Kort

Vis på kort