Frihedsgudinden i New York

Nationalsymbolet over dem alle

Findes der noget større ikon og nationalsymbol end Frihedsgudinden i New York? Næppe – og hun er bestemt et besøg værd, men det kræver lidt planlægning i god tid, hvis man vil sikre sig den ultimative oplevelse, nemlig at komme op i ”kronen” – hovedet med det syv-piggede diadem der peger ud på og symboliserer de syv verdenshave.

Inspiration

Oplev hende fra kronen

Turistbådene fragter dagligt tusindvis fra Manhattans sydspids, Battery Park til Liberty Island - øen hvor Frihedsgudinden står placeret og hilser alle sejlende velkommen til New York og USA, men det er vigtigt, at bestille billetter på forhånd, da der kun er adgang for 30 personer pr. time.

Du bliver taget godt imod af venlige medarbejdere når du ankommer til Liberty Island, som hjælper dig op i toppen af statuen. Udsigten fra kronen er enestående og du kan studere alle detaljerne ved Frihedsgudinden på nærmeste hold. Hun tager fuldstændigt pusten fra én, og det skyldes ikke bare de 354 trappetrin derop.

Oplev hende fra vandet

New York er en dyr by at opholde sig i, så det kan være en god ide at benytte sig af et par gratis glæder. Det kunne fx være en sejltur med Staten Island-færgen, som forbinder det sydligste Manhattan med øen Staten Island.

Den 10 kilometer lange tur tager cirka en halv time hver vej, og undervejs har du direkte udsigt til Frihedsgudinden og Ellis Island. Har du tid, så gå i land og nyd den fredelige atmosfære på Staten Island. Det er en behagelig afveksling til det hektiske storbyliv på Manhattan i New York.

 

 

kort

Vis på kort

Oplev New York - Skab din egen historie