Ithaca i Finger Lakes-regionen

Elsker du vandfald og smuk natur er Ithaca stedet du skal besøge

Byen Ithaca ligger i Finger Lakes-regionen i staten New York, kun 4 timers kørsel nord for New York City. Byen og området er specielt kendt for naturen med de mange flotte vandfald og kløfter, der blev dannet under istiden og Finger Lakes største sø, Cayuga Lake. Taughannock Falls er det højeste vandfald med et fald på 66 meter, som I kan opleve på forskellige korte vandreruter. Ithaca Falls ligger tæt på downtown og Stewart Park. Det imponerende Triphammer Falls ligger inde på Cornell Universitets område, hvor der er adgang til i dagtimerne. Gennem året arrangeres koncerter og forskellige festivaler – jo der sker noget i Ithaca.

I nærområdet er der ikke mindre end 28.000 hektar (280 km²) offentlig skov - en skøn ”legeplads” for friluftsmennesker. I kan fx tage på vandreture eller mountainbiking og udforske området.

Sæt endelig også tid af til Cayuga Lake Wine Trail, en af de ældste og smukkeste vinruter i USA. Ruten fører dig gennem et landskab af frodige vinmarker og prisbelønnede vingårde. Her kan du smage på spændende lokale vine og lære om vinproduktionens kunst. Undervejs er der også mulighed for at smage og købe lokalproducerede øl, cider og spiritus.

Inden for 1-2 timers kørsel fra byen Ithaca, ligger fx Corning Museum of Glass, vingårde, bryggerier, NY Kitchen, smuk natur og super shopping i Waterloo Premium Outlets og Destiny USA.

Man kan ikke sætte fingeren på det, men der sker noget særligt her i byen Ithaca og nærområdet. På bilernes kofanger ser du klistermærker med teksten "Ithaca is Gorges" og I vil opleve en særlig stemning og natur, der er svær at finde noget andet sted i USA.

Kort

Vis på kort