Kenai Fjords National Park, Alaska

Tæt på dyrelivet

Pludselig skyder vandstrålen fra hvalens åndehul lige op fra havoverfladen og kort efter dukker hvalens karakteristiske bagfinner op af vandet, for igen at forsvinde ned i dybet. På nogle klipper sidder en gigantisk koloni af søløver og holder hof, og i et uddødt træ lidt derfra sidder to hvidhovede havørne og spejder efter bytte. Kenai Fjords i det sydlige Alaska er et paradis for alle naturelskere, og den bedste måde at komme tæt på det fantastiske dyreliv er en guidet hvalsafari fra havnebyen Seward.

Inspiration

Gletsjerlandet

Velkommen til et af USAs vildeste islandskaber. De store gletsjere ligner nærmest bølger, der er frosset til is på vejen igennem bjergsider og dale. Som hjem for den imponerende Harding Icefield kan I tydeligt fornemme, hvordan ismasserne her har været med til at forme landskabet gennem årtusinder. Kenai er det perfekte sted til en Gletsjer-ekspedition. Den mest tilgængelige. og den eneste, der kan nås i bil, er Exit Glacier Area med forskellige vandrestier, der hver især byder på fantastiske vues.

Fjorden skal opleves fra vandet

Det kræver nærmest øjne i nakken at få hele Kenai Fjords ind på nethinden. Allerbedst tager det sig ud fra vandet, så I bør unde jer selv at tage en bådtur fra havnebyen Seward. Det imponerende fjordlandskab med sin dybe smaragdgrønne farver, basaltklipper, stolte bjergtinder og gletsierdale myldrer af hvaler, ørne, søløver, sæler og bjerggeder, så husk kikkerten, når I drager afsted.

Bemærk: Exit Glacier Area er tilgængelig i bil ca. fra maj til november. I de resterende måneder kan I komme dertil med snowmobile, slæde, ski eller andre vintertransportmidler.

Kort

Vis på kort