The Grand Prospector Alaska and The Yukon

Den store Kør-selv-ferie i Alaska på 16 dage

Her er tale om den helt store kør-selv-ferie i Alaska, hvor I også slår et smut ind forbi Yukon-provinsen i Canada. Glæd jer til natur i verdensklasse. Her er gigantiske ødemarker, imponerende gletsjere, et rigt dyreliv og spændende nationalparker med høje bjerge og dybe fjorde.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får jeres helt personlige drømmerejse gennem de smukke landskaber i Alaska og Canada.

Fra 28.070 kr.
pr. person i dobbeltværelse for 16 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje.

Rejseperiode:
7. juni - 30. august 2018.

Afrejsedatoer 2018:
Juni: 7., 9., 12., 14., 16., 21., 23., 26. og 28.
Juli: 1., 5., 7., 10., 12., 14., 19., 21., 24., 26. og 28.
August: 2., 4., 7., 9., 11., 16., 21., 23., 25. og 30.

Varighed:
16 dage / 15 nætter

Længde:
3.620 km
 

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

Dagsprogram

Dag for dag

Dag 1: Anchorage - Talkeetna (181 km)
Dag 2: Talkeetna til Denali (169 km)
Dag 3: Oplevelser i Denali National Park
Dag 4: Denali til Fairbanks (198 km)
Dag 5: Fairbanks
Dag 6: Fairbanks til Tok (325 km)
Dag 7: Tok til Dawson City (297 km)
Dag 8: Dawson City
Dag 9: Dawson City til Whitehorse (532 km)
Dag 10: Whitehorse til Skagway (176 km)
Dag 11 : Skagway til Haines (1 time med færge/8 km kørsel)
Dag 12: Haines til Haines Junction (238 km)
Dag 13: Haines Junction til Tok (467 km)
Dag 14: Tok til Valdez (407 km)
Dag 15: Valdez til Whittier (3-7 timer med færge) – Whittier til Seward (386 km)
Dag 16: Seward til Anchorage (236 km)

Anchorage - Talkeetna (181 km)

Fra Anchorage kører I ad Glenn Highway mod nord til Wasilla og videre til Talkeetna. Undervejs kan I gøre et stop og besøge Alaska Native Heritage Centre.

Talkeetna fungerer som base camp for bjergbestigere, på vej op på Mt. McKinley; byen med 857 indbyggere ligger ved sammenløbet af floderne Talkeetna og Susitna. Byen har stadig megen af sin oprindelige charme fra tiden omkring århundredeskiftet, hvor den var centrum for guldgravning: træhytter, en landevejskro og klinkbeklædte butiksfacader ligger på rad og række i ujævne gader, og på de træbelagte fortove går lokale, bush pilots og originaler side om side.

 

Talkeetna til Denali (169 km)

I dag har I mulighed for at opleve den sydlige del af Denali, eller I kan tage tidligt afsted og køre til Denali National Park. I har rigelig tid til at se nationalparkens storhed, nyde de mange seværdigheder langs med George Parks Highway, eller I kan vælge at ankomme tidligt til hotellet nær parkens indgang, for at deltage i en valgfri udflugt eller besøge Denali Visitor Centre.
 

Oplevelser i Denali National Park

Denne heldags-bustur med guide fører 148 km igennem Denali National Park til Denali Backcountry Lodge (turen er inkluderet i udflugtspakken). Under turen til lodgen, hjælper den erfarne chauffør og guide med at holde udkig efter bjørne, elge, caribou rensdyr, Dall’s får og andre dyr, mens der fortælles om områdets biologi og geologi. Undervejs, er der utallige pauser med mulighed for at se dyr, tage billeder og strække benene.

Efter ankomst til lodgen, er der mulighed for en spadseretur i den skønne natur, eller I kan prøve at vaske guld. I vender tilbage til nationalparkens indgang i et lille bush plane. Hvis vejret tillader det, flyver piloten tæt forbi Mt. Denali.
 

Denali til Fairbanks (198 km)

Kør den korte tur over Nenana (Alaska Ice Classics) til Fairbanks. Byen, der også kaldes Golden Heart City of Alaska, er porten til baglandet og har om sommeren næsten 24 timers dagslys. Brug eftermiddagen på at besøge det kendte Alaska University Museum med Alaskas største udstilling af naturhistoriske genstande.

 

Fairbanks

I Fairbanks er der mulighed for at deltage i en unik dagstur til den nordlige polarcirkel og den gigantiske ødemark. Derudover kan det anbefales at køre en tur langs Chena Hot Springs road (hold øje med elge!), at tage på vandretur og besøge Chena Hot Springs Resort. Her kan I slappe af i den store indendørs pool eller nyde et bad i klippesøen udenfor.
 

Fairbanks til Tok (325 km)

Kør syd ad Richardson Highway gennem skove med hvid birk og rødgran, der ofte ligger tæt og idyllisk nær Tananafloden. Nyd naturens rå skønhed, mens I kører ind i Alaskabjergkæden, der flere steder forløber parallelt med Alaska Pipeline. Tok er ikke meget mere end et lille stop på vejen og omfatter kun tankstationer, gavebutikker, cafeer og hoteller til de highwayrejsende.

 

Tok til Dawson City (297 km)

Top of the World Highway (bemærk, at noget af vejen er grusvej) bringer jer gennem det vidtstrakte bagland og områder med guldminer. Når I kommer til det højeste punkt på vejen, åbenbarer landskabet sig i en fantastisk udsigt. Inden I når til Dawson City, krydser I over Yukonfloden med en statslig færge. Når I ankommer i Dawson City, føles det som at træde ind i et andet århundrede. Oplev det gamle Klondike i al sin storslåede stil og charme.
 

Dawson City

I dag har I hele dagen til at besøge alle de historiske seværdigheder i Dawson City: SS Keno – den sidste hjuldamper, der sejlede på Yukonfloden fra Whitehorse, Jack London Interpretive Center med digterens originale hytte, bymuseet med audiovisuelle rundvisninger, Dredge #4 – bygget i 1912 i den kendte Bonanza Creek, Grand Palace Theatre – hjemsted for ”Gaslight Follies Show” og Diamond Tooth Gertie’s Casino med lovligt spil og ”Can-Can” danseshows.

I bør desuden tage den korte køretur ad Ridge Road til toppen af Midnight Dome, hvorfra udsigten over Dawson, Ogilviebjergene, Yukon og Klondikefloderne er ganske fantastisk.

 

Dawson City til Whitehorse (532 km)

Nyd det omkringliggende landskab, mens I kører mod syd. Hold pause ved Five Finger Rapids og tag en vandretur ned til Yukonflodens bred. Sent på eftermiddagen når I frem til Yukons hovedstad, Whitehorse – en by, som er en unik kombination af pionerværdier og moderne byliv.

 

Whitehorse til Skagway (176 km)

Kør mod syd ad South Klondike Highway, der forbinder Yukonterritoriet med Inside Passage færgesystemet i Alaska. Også kendt som Skagway – Carcross Road, er vejen et godt udgangspunkt for enestående udsigter over landskabet, mens I kører fra Whitepasset ned til Skagway. Vejen snor sig gennem det subalpine landskab i Tormented Valley til Tutshisøen, Tagishsøen og den meget kendte og ofte fotograferede Emeraldsø. Resten af dagen kan med fordel bruges til at udforske området omkring Skagway på egen hånd.
 

Skagway til Haines (1 time med færge/8 km kørsel)

Brug morgenen i Skagway og besøg nogle af byens gamle bygninger. Tag eftermiddagsfærgen til Haines. Sejlturen er smuk og afslappende langs med Lynn Canal, en af de mange smukke og uberørte fjorde i verden. Fjordens klippevægge rejser sig stejlt 2.000 meter i vejret.

I ankommer til Haines, der ligger i Valley of the Eagles. Her samles omkring 4.000 hvidhovedede havørne på en strækning på 8 km langs med Chilkatfloden i nærheden af Haines og Klukwan. Ørnene kommer fra overalt i Alaska, British Columbia og helt fra staten Washington for at fange laks. Fra begyndelsen af oktober måned, er det muligt at se hundredevis af ørne langs med sandbankerne eller i de nærliggende popler.
 

Haines til Haines Junction (238 km)

Haines Highway snor sig fra Haines over Chilkatpasset – det højeste punkt på denne highway. Klukshupasset er et yndet fiskested for de lokale om sommeren og her er der gode muligheder for at tage flotte billeder. Kør igennem Chilkat Bald Eagle Preserve, inden I ankommer i Kluane National Park. Kluaneregionen har verdens største ikke-polare ismarker. Besøg Sheep Mountain Visitor Center med flotte udstillinger om flora og fauna. Der er udsigtskikkerter, så I kan iagttage Dall’s får på bjergsiderne.
 

Haines Junction til Tok (467 km)

Nyd en kort vandretur denne morgen, inden I kører mod nord langs Kluanesøens smukke bredder. Stop ved Sheep Mountain, for at holde udkig efter Dall’s får, der græsser på bjergsiderne. Turen fortsætter ad den berømte Alaska Highway over de endeløse ødemarker. Ankomst i Tok, der ofte i folkemund kaldes ”Slædehundens hovedstad i Alaska”. Velkommen tilbage til Alaska.
 

Tok til Valdez (407 km)

Rundrejsen fortsætter ad Glenn Highway, hvorfra I kan nyde den smukkeste udsigt over Wrangellbjergene – Mt. Deborah, Mt. Sanford og Mt. Drum. Efter at have nået Richardson Highway, bør I stoppe ved den historiske landevejskro i Copper Center og se de særprægede ”fiskemøller” ved Copperfloden, der af de lokale bruges til at fange laks.

Kort derefter kommer Worthingtongletsjeren til syne. I kan gå til gletsjerens fod ad en promenade. Valdez, som ofte kaldes ”Alaskas Schweiz” er udgangspunkt for laksefisketure og guidede krydstogter til den enestående Columbiagletsjer. Besøg Alaska Pipeline terminalens endestation eller tag på en afslappende kajak- eller vandretur.
 

Valdez til Whittier (3-7 timer med færge) – Whittier til Seward (386 km)

Alaska Marine Highway-færgen tager jer gennem Prince William-sundet til Whittier. Hold udkig efter hvaler, oddere og sæler under sejlturen. Fra Whittier, kører I gennem Whittier-Portage-tunnelen (ensporet tunnel, kun åben for trafik på bestemte tidspunkter). Efter tunnelen, kan I stoppe ved Portagegletsjeren og Portage Visitor Centre. Fortsæt derefter på Seward Highway til Seward. Tag en omvej forbi Exitgletsjeren, inden I når helt til Seward.
 

Seward til Anchorage (236 km)

Start dagen med et krydstogt i Kenai Fjords National Park, der er hjemsted for et rigt dyreliv, alpine og tidevandsgletsjere og en ganske usædvanlig og betagende natur (turen er inkluderet i udflugtspakken). 

Kør derefter tilbage til Anchorage og nyd de mange seværdigheder langs Seward Highway. Hold udkig efter hvidhvalerne, på vej ind og ud af havbugten Cook Inlet, eller nyd synet af de mange Dall’s får på bjergsiderne. Efter ankomst i Anchorage, er en afslappet aften i byen en oplagt mulighed.
 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 28.070 kr.

Prisen inkluderer

 • 15 hotelovernatninger i Standard-kategori
 • Færgeoverfart fra Skagway til Haines (bil og passagerer)
 • Færgeoverfart fra Valdez til Whittier (bil og passagerer)
 • 15 dages billeje (type 4x4 SUV) inkl. forsikring
  Bemærk, at der på ruten forekommer kørsel på grusveje, og der kræves en speciel billeje-aftale, hvor forsikringen dækker kørsel på grusvej. Billejen, der er inkluderet i prisen er derfor baseret på en 4x4 SUV og inkluderer den nødvendige forsikring.


Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybillet
 • Udflugtspakke
 • Måltider
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

Der kan vælges mellem følgende hotelkategorier:
Moderate og Superior.

Skræddersyet rejsebeskrivelse på tryk
Med i købet kan I få en detaljeret rejseplan på engelsk, kort over området samt en Lonely Planet travel guide, som beskriver jeres rejserute og de mange seværdigheder undervejs. Materialet vil blive leveret på jeres første hotel i Alaska.

Pris: 970 kr.

ekstra oplevelser

Udflugtspakke

 • Denali National Park Backcountry Adventure, med bus og bush plane (heldagstur inkl. frokost)
 • 6 timers cruise i Kenai Fjord National Park

Pris pr. person fra:
Voksen: 4.960 kr.

Forlæng rejsen
I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i Anchorage.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Intern kommentar

Salgsinfo

Leverandør: Discover Holidays 

Turnavn: The Grand Prospector Alaska and The Yukon

Koder:
SDAFDM09P = Moderate uden udflugtspakke
SDAFDM09S = Superior uden udflugtspakke

--
SDA09P = Moderate inkl. udflugtspakke
SDA09S = Superior inkl. udflugtspakke

Vær opmærksom på at Alaska kan have strengere betingelser end Canada og resten af USA.

PÅ denne tur skal du være opmærksom på, at der ikke kan benyttes AVIS billeje, da man på en af dagsstrækningerne kører på grusvej. I skal her benytte GoNorth Rentals, som I kan bestille gennem Discover Holidays.

Bemærk, der er ikke længere inkluderet detaljeret rejsebeskrivelse på tryk. Kunden får kun vouchers med.


KURS: 6,45

Udregning:
Standard-tur FRA:
Net 1.644 usd/ brutto 2.055 USD = 13.255 kr. pp

Billeje - GO NORTH gennem DH - 15 dage grp 4x4 Dodge Nitro el. lign:
15 x 245 net = 3675 USD / brutto 4594 USD = 29.631 = 14.816 kr. pp
Pris er inkl. UM og CDW.

I alt FRA 28.070 kr. pp i dbl.vær.

Pris på Udflugtspakken findes ved at tage forskellen på DH og FDM udgaven af turen.
Net 615 USD / brutto 769 USD = kr. 4.960