Talkeetna - charmerende landsby

Porten til Denali National Park

Den charmerende landsby Talkeetna lever op til de flestes forestillinger om livet i en lille by i Alaska. Byen har nemlig bevaret megen af sin oprindelige charme fra tiden omkring århundredeskiftet, hvor den var centrum for guldgravning. Talkeetna ligger ca. 180 kilometer nord for Anchorage og i dag kendt som porten til Denali National Park, hvor du kan nyde synet af Nordamerikas højeste bjerg Denali (tidligere kendt som Mount McKinley) med sine 6.190 meter.

Talkeetna tiltrækker eventyrere fra hele verden på grund af de mange muligheder for vandreture, klatring, fiskeri og naturoplevelser. Mens Talkeetna hovedsageligt er kendt for sit udendørsliv, har det også et pulserende kunst- og kulturfællesskab med lokale kunstnere og kunsthåndværkere, der viser deres talent i gallerier og værksteder – måske finder du en souvenir som minde fra din rejse.

Specielt Main Street er superhyggelig med to blokke af historiske bygninger, butikker, kunstgallerier, restauranter og et bryggeri, hvor du kan nyde en kold og se på det herlige leben på Main Street. Gaden starter med et ”Welcome to Beautiful Downtown Talkeetna” ved byparken og ender ved Susitna flodens bred, hvor du i klart vejr har en fantastisk udsigt til Denali.

Har du planer om at klatre eller vandre i Denali National Park, bør du besøge Walter Harper Talkeetna Ranger Station. Her kan du få en masse oplysninger fra erfarne ranger, se kort, udstillinger og betale entre til parken.

Kort

Vis på kort