Prince William Sound i Alaska

Oplev en af verdens største koncentrationer af tidevandsgletsjere

Prince William Sound er pakket i ét kompakt område ved foden af de majestætiske Chugach Mountains og forbavsende let tilgængeligt fra Anchorage. Denne lille by Whittier, med ca. 300 indbyggere, ligger kun 1½ times kørsel fra Anchorage. Herfra arrangeres der bådture og kajaksejlads og vandreture, hvis du foretrækker fast grund under fødderne. Byen blev grundlagt som en isfri havn under Anden Verdenskrig.

Valdez ligger ca. 5½ times kørsel fra Anchorage. Udenfor den lille by, åbner Prince William Sound sig og inviterer dig og andre besøgende til ærefrygtindgydende naturoplevelse med sine forrevne fjorde, søer, gletsjere og dybblå farvande. Fra Valdez kan du komme på dagskrydstogter og kajak-ekspeditioner ud til gletsjere gennem det klare vand, hvor hvaler, søløver og havoddere boltrer sig mens søpapegøjer og havørne svæver højt oppe og har en misundelsesværdig udsigt.

Inspiration

Oplev Kælvende gletsjere

På en klar dag minder Prince William Sound om ét stor tredimensionelt postkort. Inde i landet står isdækkede bjerge og rækker mod himlen foran frodige skovområder og vildmark, hvor bjørne er faste beboere.

Et højdepunkt i Prince William Sound er de majestætiske gletsjere, der langsomt strækker sig mod vandet. Du har mulighed for at tage på bådture ud til disse iskolosser og opleve det dramatiske fald af isstykker, der regelmæssigt falder i vandet, kendt som "calving," en hændelse, der ofte ledsages af buldrende lyde og bølger af skaber energi. Dette er et godt eksempel på naturens magt og skønhed.

Kort

Vis på kort