Kystbyen Homer i Alaska

Helleflynderens hovedstad

Kører du sydpå fra Anchorage via Sterling Highway, ender du i Homer efter ca. 350 kilometer. Den lille kystby er kendt som "Helleflynderens Hovedstad," men det lille charmerende samfund på Kenai-halvøen, har meget mere at byde på end blot sit øgenavn. Homer ligger på den sydlige spids af halvøen med en pragtfuld udsigt over Kachemak Bay og Cook Inlet, og lokker med masser af udendørsaktiviteter til lands og på havs.

Homer er specielt berømt for sit fremragende helleflynderfiskeri, og det er en af de absolut bedste steder i verden, hvor du kan fange denne gigantiske fladfisk. Mange lystfiskere drømmer om at opleve spændingen ved at fange en kæmpe helleflynder, og Homer er det ideelle sted at gøre det – er det noget for dig?

Foretrækker du at spotte dyreliv, kan komme på guidede ture og opleve alt fra ørne, søløver og hvaler til bjørne. På den anden side af bugten fra Homer, lokker I Kachemak Bay State Park med enestående vandreruter med udsigt til gletsjere og majestætiske bjerge. Du kan tage en vandtaxi fra Homer eller tage på guidede dagsture.

Inde i selve Homer kan du gå på opdagelse i talrige kunstgallerier og håndværksbutikker. Og Pratt Museum har spændende interaktive udstillinger om den oprindelige befolkning, kulturen og områdets rige dyreliv samt skiftende udstillinger.

Homer Spit er en smal tange, der strækker sig helt ud i Kachemak Bay og en livlig del af byen. Her kan du ose rundt i de mange butikker, restauranter og i havnen eller bare slappe af og nyde udsigten.

Kort

Vis på kort