Moonshine i Tennessee

Besøg et destilleri og smag Moonshine

Er du på tur rundt i det østlige Tennessee, så bør du lægge vejen forbi destilleriet Shine Girl i Sevierville, byen hvor Dolly Parton kommer fra. Ejeren hedder Danielle Parton, og ja, hun er i familie med Dolly. Danielles far er bror til Dolly Parton, og de voksede op i netop dette område af Tennesee.

På Shine Girl, der er et mindre destilleri, er der mulighed for at se og høre om, hvordan de fremstiller Moonshine, men naturligvis kan en smagsprøve også arrangeres, så du kan finde din helt egen favorit.

Historien om Moonshine

I dag det muligt at købe Moonshine på destillerier rundt om i Tennessee. Det laves på helt lovlig vis i registrerede destillerier, men oprindeligt dækker ordet over det hjemmebrændte sprit, der om natten blev lavet ulovligt hjemme i privaten. Det startede under spiritusforbuddet i USA.

Der er ganske få regler, der skal overholdes for at lave Moonshine, og det kan fremstilles på ganske kort tid. Der er stort set ingen grænse for, hvad der kan blandes i af smag fx vanilje, banan, pebermynte, rosevin, lavendel, kaffe m.v. Almindeligvis benyttes koncentreret essens som tilsætning af smag. Alkohol procenten er mindst 40% på de mange forskellige varianter med tilsat smag. Den rene vare er ganske meget stærkere. Nærmeste relaterede drink vil nok være Burbon Whiskey.       
 

Kort

Vis på kort