Titanic museet i Pigeon Forge

Oplev Titanic 700 kilometer fra nærmest kyst i Tennessee

Et besøg på Titanic museet i Pigeon Forge, er meget mere end blot et besøg. Det er en følelsesmæssig rejse, der kommer snigende helt ind under huden på dig.

Oplevelsen starter ved indgangen, hvor du får et boardingkort til turen over Atlanten i april måned 1912. Boardingkortet er udstedt til en af de virkelige personer, der var ombord på det elegante skib og turen, der endte så grufuldt, da de påsejlede et isbjerg og Titanic efterfølgende sank.

Turen rundt på museet er en audio-tur, hvor du hører om de forskellige udstillede objekter, men også får fortalt nogle fakta om turen, som ellers ikke er kendt. Undervejs vil du genkende ’Grand staircase’, Macy’s Department, gangene på skibet, Rose’s tøj og det fine smykke med det blå hjerte, Heart of the Ocean, men også skibets bro, hvorfra du kan gå ud i kulden og mærke vandtemperaturen på den skæbnesvangre dag. Turen slutter ved nogle tavler med oversigt over alle ombordværende, og her finder du frem til, om du overlevede turen eller ej.

På trods af at ’skibet’ ligger på land mere end 700 km fra nærmeste kyst, er det klart et besøg værd. Kommer du fra Atlanta, er der ca. 350 kilometers kørsel mod nord til museet.

Der ligger et tilsvarende Titanic Museum i Branson, Missouri.

Fakta om Titanic museet i Pigeon Forge

  • Det åbnede i 2010.
  • Det er halv størrelse i forhold til det originale Titanic skib
  • Det er designet til at give besøgende en fornemmelse af at være passager på Titanics jomfrutur i 1912
  • Museet udstiller mere end 400 genstande fra skibet og dets passagerer
  • Det kostede 25 millioner USD at bygge

Kort

Vis på kort