One Liberty Observation Deck i Philadelphia

Vil du opleve Philadelphia i fugleperspektiv?

Der er noget dybt fascinerende ved at betragte en by fra oven. Du kan fornemme dens struktur. Dens bevægelser. Dens puls. Noget, du behøver lidt afstand og et særligt overblik for rigtigt at fornemme. Netop dette forgyldte overblik kan du få på One Liberty Observation Deck, der ligger på 57. etage i Philadelphias tredje højeste bygning. Med 360 graders vue over Philadelphias skyline tør vi godt sige, at det er byens vildeste udsigt.

Inspiration

Et historisk overblik fra 57. etage

Den svage trykken i ørerne er det eneste, der indikerer at elevatoren i forrygende hastighed suser 57 etager op til One Liberty Observation Deck. Det tager knapt et minut Det første, der springer i øjnene er ikke, som forventet, panoramaet over byen. Derimod står du ansigt til kæmpeansigt med en grafisk-lignende figur af Benjamin Franklins hoved. Det kan virke lidt mærkeligt at møde ham her på 57. etage. Men sådan er det her i Philadelphia. Alt opleves igennem historiske briller.

Philadelphia kan måske ikke bryste sig af lige så suveræn en skyline som fx New York City. Men med det forkromede overblik her langt over hustagene kommer byens historie for alvor til syne. Delaware-floden, hvor Philadelphias grundlægger, William Penn, lagde til i 1680'erne, slange sig i udkanten af byen. Netværket af brede gader og boulevarder, der sirligt organiserer byen i kvadratiske blokke - et design Penn opfandt, der siden har været modellen for mange af USAs storbyer - ligger spredt ud for dine fødder. På toppen af rådhuset står selveste William Penn og betragter sit skaberværk. Og i horisonten fornemmer du Liberty Hall, hvor USAs uafhængighed blev til virkelighed - ikke mindst takket være Philadelphias nok mest indflydelsesrige indbygger og visionær, Benjamin Franklin.

Vil du have det hele med, så tilbyder One Liberty Observation Decks guider gratis rundvisninger flere gange om dagen, hvor byen og dens historie sættes i perspektiv.


"Se byen badet i morgensolens varme stråler, forném eftermiddagens mylder langt nede på gaden eller se tusinde lys tændes i aftenmørket. Philadelphia ændrer konstant karakter. Vil du opleve byen forandre sig, så kan du købe en billet, der giver dig adgang til One Liberty Observation Deck to gange på 48 timer.

- Ditte, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort