Pentagon i Washington D.C.

Den ikoniske femkantede bygning

På den anden side af Potomac-floden fra Washington D.C. og syd for Arlington-kirkegården finder du Pentagon, der er hovedkvarteret for det amerikanske forsvarsministerium. Det er en af verdens største kontorbygninger, hvor op mod 26.000 personer dagligt har sin gang. De fleste husker måske Pentagon for angrebet den 11. september 2001, men i sig selv er Pentagon et arkitektonisk pragteksemplar.

Inspiration

En militærbygning ikke set før

16 måneder tog det 13.000 mænd at bygge Pentagon under de tidlige år af anden verdenskrig. Den 15. januar 1943 stod bygningen færdig, efter man havde sikret jorden, hvor der tidligere lå en sump, og banket næsten 42.000 pæle i jorden for at markere bygningen. Den ikoniske femkantede bygning har et areal på 600.000 m2, 5 etager over jorden og 2 under. Skulle du gå gangene tynde og nå hele vejen rundt i Pentagon, ville du nå op på en næsten 30 km lang gåtur.

Se Pentagon, før du tror det

Indtil 11. september 2001 var turister og andre gæster velkommen i Det Hvide Hus og Pentagon. Det ændrede den sorte tirsdag i september dramatisk, og siden har de to verdensberømte bygninger i Washington været stort set lukket for turister. Pentagon har rundvisninger for grupper, men det kræver, at du tilmelder dig mindst to uger før dit besøg i Washington. Desuden stilles der en række skrappe sikkerhedskrav til de besøgende.

Kort

Vis på kort