Arlington National Cemetery i Washington D.C.

Ældste militærkirkegård stadig i brug

Amerikanernes aktive rolle på den verdenspolitiske og militære scene kommer tydeligt til udtryk i Washington D.C., bl.a. i kraft af Arlington-kirkegården, der ligger lige på den anden side af Potomac-floden end centrum. Over 270.000 gravsten og mere end 400.000 begravede personer minder om nogle af de krige, som USA har været med i – lige fra den amerikanske borgerkrig i 1864 til Irak og Afghanistan i dag. Det er også her, at John F. Kennedy og hans kone Jacqueline Kennedy ligger begravet. I området er flere monumenter, der er værd at besøge.

OBS: Ønsker du at besøge Arlington National Cemetery, skal du medbringe et gyldigt pas.

Inspiration

En bevæget oplevelse i gravstenes historier

Oplev de mange hvide gravstene, der nærmest millimeter præcist flugter med hinanden, når du kigger henover Arlington-kirkegården, der er inddelt i 70 sektioner. I sektion 60 finder du de faldne soldater under ”Global War on Terror” siden 2001 – John F. Kennedy finder du i sektion 30, og i sektion 27 mindes mere end 3.800 slaver. Bare for at nævne nogle få særprægede områder. Et must er at besøge ”De ukendte soldaters grav”, der minder de uidentificerede faldne soldater under forskellige krige. Vagtskiftet her er helt specielt at opleve og udføres med største respekt hver halve time fra april-september og hver hele time fra oktober-marts.

Must see-monumenter nær Arlington

Et must er at besøge Iwo Jima-monumentet, nord for kirkegården, der ærer faldne soldater i marinekorpset siden 1775. Skulpturen er inspireret af et stærkt bevægende foto af seks soldater, der planter det amerikanske flag på toppen af Mount Suribachi under kampen om Iwo Jima i 2. verdenskrig. Syd for kirkegården er Air Force Memorial, der med tre stålarme, som rækker op til 82 meter op i luften og kan ses fra flere steder i Washington, ærer de faldne i luftvåbnet. Oplevelsen af skulpturen er forskellig alt efter, hvor du står, vejr og tid på dagen.


"at stå på Arlington-Kirkegården foran John F. Kennedys grav med den evige flamme – det er en oplevelse så hårene rejser sig på armene."


Kort

Vis på kort