Prairie Dog Town i Lubbock

Kom tæt på præriens små charmetrolde

På din kør-selv-ferie gennem Texas, har du måske fået et glimt af nogle små, charmerende gnavere. Det er højst sandsynligt den sorthalet præriehund du har set. Hvis du kører til byen Lubbock, har du mulighed for at besøge Prairie Dog Town, hvor der er gode chancer for at komme tættere på de små charmetrolde og få tage nogle gode billeder til feriealbummet.

Historien om Prairie Dog Town strækker sig tilbage til starten af 1930érne, hvor området blev etableret som en del af Mackenzie Park i Lubbock for at beskytte dem mod regeringens store forgiftningsprogram. Det startede med nogle få hanner og hunner, hvilket hurtigt blev til flere – mange flere. Stedet blev flyttet til sin nuværende placering i 1935, og blev hurtigt et utroligt populært sted for rejsende, der ønskede at opleve præriehundens adfærd, sociale strukturer det unikke prærieliv.

Prairie Dog Town har fungeret som en vigtig del af bevaringsindsatsen for præriehunde, samtidig med at det giver en unik mulighed for offentligheden at forstå og værdsætte hele præriens økosystem. Det er et oplagt sted, hvis du rejser med børn.

Kommer du fra Amarillo, skal du bare køre ca. 200 kilometer sydpå og du kommer til Lubbock og Prairie Dog Town.

Kort

Vis på kort