Texas i børnehøjde

10 dages kør-selv-forslag til westernoplevelser i det centrale og nordlige Texas

Glæd jer til vaskeægte westernoplevelser i den store og stolte stat, Texas. Her er kvæg, majs og cowboys faste ingredienser i en skøn cocktail, der kan tilsættes kultur-, sport- og kulinariske oplevelser efter behag.  

Fra den lille og lokale Grapevine, lige nord for Dallas, kommer I via Abilene og Lubbock til kvægbyen Amarillo. Herefter venter jer cowboylivet på Wildcatter Ranch, inden I slutter af i historiske Stockyards, hvor longhorn-kvæget stadig drives gennem hovedgaden.  

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Texas vilde vest.

Fra 11.167 kr.
pr. person ved 2 voksne og 2 børn under 17 år inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 10 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje.

Rejseperiode:
Hele året

Startdag: 
Daglig

Varighed:
10 dage/9 nætter

Længde:
Ca. 1.440 km

Klimapåvirkning:
13.185 kg CO2 samlet for 4 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Afrejse Danmark - Dallas - Grapevine

Velkommen til Texas!

Efter ankomst til Dallas/Fort Worth International Airport har I blot 8-10 min. kørsel til den lille hyggelige by Grapevine, hvor I skal tilbringe de første 2 nætter. Grapevine ligger lige nord for lufthavnen og er et glimrende udgangspunkt for oplevelser i området omkring Dallas. 

Den historiske Downtown Grapevine rummer alt, hvad I kan ønske jer, til et par hyggelige dage i området. Med udgangspunkt i Main Street, kan I gå rundt i det velbevarede historiske område og se klokketårnet, hvor klokkespillets 2 figurer flere gange dagligt kommer ud og leverer en ægte western skudduel. Endvidere kan I tage en tur med Grapevine Vintage Railroad, besøge byens center for kunst eller det store akvarie, gå i de lokale butikker eller prøve vinsmagning i en af de hyggelige vinbarer. Byen har også et godt udbud af restauranter i forskellige kategorier. Er I til seriøs shopping, så vil et besøg i Grapevine Mills være en sikker succes, for her ligger godt 200 butikker, som I kan boltre jer i. 

Overnatning i Grapevine.

Oplevelser i Grapevine og Dallas (70 km)

Fra Grapevine kan I hurtigt komme ind til Dallas, hvor I har mulighed for at tilbringe hele dagen. Et besøg på 6th Floor Museum, der fortæller historien om drabet på J. F. Kennedy, er bestemt et besøg værd. En sightseeing rundt i storbyen kunne også være et et godt bud, og endelig er der jo Cowboys Stadium (AT&T stadium), der er hjemmebane for NFL-klubben Dallas Cowboys,  der helt sikkert vil kalde på mange mange sportsinteresserede - voksen som barn. Det berømte stadion er enormt og har plads til 80.000 tilskuere. 

Tilbage i Grapevine er der tid til lidt afslapning, inden I i morgen starter på køreturen rundt i Texas.   

Overnatning i Grapevine.

Grapevine - Abilene (275 km)

I sætter nu kursen mod vest og kører til Abilene i det centrale Texas. Byen opstod som knudepunkt for jernbanen og har været centrum for kvægproduktionen i området. Senere blev det olie og gas, der gav byen den største indtægt, og da byen i slutningen af 1900-tallet fejrede sit 100-års jubilæum, blev der sat olieboreudstyr på markedspladsen for at demonstrere, hvordan man borer huller. Overraskelsen var stor, da der sprang olie op – godt nok ikke så meget olie, men nok til at starte en mindre produktion.

Er I heldige at komme til Abilene den anden torsdag i en måned, så afholdes Artwalk om aftenen i downtown Abilene. Under Artwalk er alle de lokale museer gratis, her optræder lokale musikere og kunstnere, og flere kunsthåndværkere og kunstnere stiller boder op og sælger deres varer.

Lidt vest for byen ligger Air Force base som I kan besøge og se en lang række fly, der er blevet brugt i perioden fra 2. verdenskrig og op til i dag.

Overnatning i Abilene

Abilene - Lubbock (265 km)

Lubbock er den største by i Great Plains-regionen, der dækker over det aflange område mellem Mexico i syd og Oklahoma i nord. Med en central placering fungerer byen som knudepunkt for økonomi og landbrug, hvor bomuldsdyrkning er en væsentlig faktor. 

I Lubbock ligger ikke mindre end 3 universiteter, og det mærkes i bybilledet. Her mødes vestlige normer og historie med et blomstrende og moderne liv, hvor god mad, vin og lokalbrygget øl går hånd i hånd med kunst i verdensklasse, kulturelle festivaller og spændende museer. Oplev også byens fredfyldte udendørsrum, smag Lubbocks  anerkendte BBQ eller lyt til et klassisk symfoniorkester. Her er plads og oplevelser til alle.

Overnatning i Lubbock

Lubbock - Amarillo (200 km)

Fra Lubbock går turen videre til Amarillo og porten til Palo Duro Canyon, Amerikas næststørste canyon. Her finder I de mest utrolige spir og klippeformationer, der gennem årtusinder er skabt af områdets floder. I kan vælge selv at køre rundt i Palo Duro Canyon eller tage på en spændende jeeptur arrangeret af Elkins Ranch (ikke inkluderet - købes lokalt). 

Overnatning i Amarillo

Oplevelser i og omkring Amarillo

I Amarillo kan I på nærmeste hold opleve det sande vest på Amarillo Livestock Auction, hvor der sælges og købes kvæg (kun mandage).  

Der er masser at opleve i Amarillo, der også byder på en strækning af den legendariske Route 66 og kunstværket Cadillac Ranch, hvor ti klassiske Cadillacs er begravet i marken med næsen forrest i samme vinkel som Keopspyramiden! Og når sulten melder sig for alvor, kan vi anbefale jer et besøg Big Texan Steakhouse, der i den grad lever op til sit navn. 

Byen har desuden nogle spændende museer og I kan fx besøge det nærliggende Penhandle-Plains Historical Museum og lære om områdets fascinerende historie. Af andre muligheder kan nævnes American Quarter Horse Hall of Fame and Museum og Kwahadi-Kiva Indian Museum. 

Rejser I med mindre børn, kan I evt. besøge Wounderland Amusement Park i den nordlige del af Amarille. En forlystelsespark primært for mindre børn. 

Overnatning i Amarillo

Amarillo - Graham og Wildcatter Ranch (450 km)

Fra Amarillos naturlige skønhed tager I nu til det smukke North Texas Hill Country, hvor I skal tilbringe de næste to nætter på Wildcatter Ranch til en rigtig "Hand-on Cowboy Experience". Wildcatter Ranch omfatter 750 ha af det smukkeste Texas-landskab, man kan forestille sig. Her kan I virkelig nyde den hjemlige komfort med den specielle, rustikke Texascharme. Glæd jer til et par dage, som I kan tilbringe på hesteryg, med lerdueskydning eller kanoture, og hvor dagen passende sluttes af på verandaen med den skønneste solnedgang.

Undervejs på turen fra Amarillo kan I besøge det spøjse Devil's Rope Museum, der ligger lidt øst for Amarillo. 

Overnatning på Wildcatter Ranch ved Graham.

Wildcatter Ranch & Resort

På Wildcatter Ranch kan I starte dagen med at tage ned og fordre ranchens longhorn kvæg. Der er naturligvis også heste på Wildcatter, og hvorfor ikke tage med på en guidet ridetur i det naturskønne område. Om eftermiddagen har I mulighed for at slappe af ved stedet flotte swimmingpool-område. 

I kan også køre en tur til Graham for at besøge "America's Largest Downtown Square", hvor I kan shoppe eller blot slentre lidt rundt og nyde byen. Endelig er der også mulighed for at køre ud til det nærliggende Fort Belknap. Tilbage på ranchen kan I besøge restauranten, inden aftenen går med ren afslapning.

Overnatning på Wildcatter Ranch ved Graham.

Graham - Stockyards/Forth Worth (140 km)

Stockyards, der ligger i udkanten af Fort Worth, kaldes også for "City of Cowboys and Culture". Aflæg gerne Fort Worth Stockyards National Historic District et besøg og oplev den sande amerikanske westernkultur og traditioner. Stedet er fyldt med Old West-atmosfære, en storslået Texas-shopping og et fantastisk køkken. 

Her i Stockyards kan I også, som det eneste sted i verden, opleve studedriverne der med deres langhornskvæg går gennem byen to gange daglig. Det må I ikke gå glip af. Om aftenen kan I spise middag og hygge jer "the Texas style" på et af de mange hyggelige steder i Stockyards, evt. på den internationalt kendte Cattlemen's Steak House, hvor I kan få en stor, saftig bøf tilberedt på en trækulsgrill lige efter jeres ønske! 

I har også mulighed for at shoppe autentisk cowboyudstyr og danse natten lang på Billy Bob's Texas, den største Honky Tonk i verden, eller besøge White Elephant Saloon. Og glem ikke at besøge downtowns Sundance Square eller det berømte Cultural District.

Overnatning i udkanten i Stockyards.

 

 

Stockyards - Dallas og hjemrejse til Danmark (40 km)

En kør-selv-ferie fuld af oplevelser og aktivitet nærmer sig sin afslutning, og den sidste strækning går fra Stockyards til Dallas for hjemrejse eller videre rundt i en af USA's andre stater. 

Går jeres fly først om aftenen, har I mulighed for at bruge noget af dagen på shopping. På vej til lufthavnen kan I køre via Grand Prairie Premium Outlets, der ligger ca. 20 km syd for lufthavnen, og her kan I købe mærkevarer til spotpris.  Et alternativ til shopping er, at besøge Six Flags over Texas i Arlington, der er en kæmpe forlystelsespark med et utal af rutsjebaner og andre sjove kørende forlystelser. Denne park er i øvrigt den første af parkerne, der går under navnet Six Flags over Texas.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 11.167 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-Dallas retur
 • 9 hotelovernatninger (3 stjernede hoteller)
 • 9 dages billeje gruppe C (fx Toyota Corolla) inkl. forsikringer


Prisen inkluderer ikke

 • Måltider
 • Udflugter og éntreer
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

Denne tur er beregnet på standard hoteller.
Ønsker I Budget eller Superior hoteller undervejs, tilpasser vi gerne turen til jeres ønsker.

 

Ekstra oplevelser

I kan fx forlænge med en nat i starten eller slutningen af turen omkring Dallas. Det er også muligt at lægge ekstra nætter ind undervejs på ruten. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

 

 

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011