San Antonio, det oprindelige Texas

Kultur og historie

Byen San Antonio er en af de ældste spanske bosættelser i Texas og var i årtier den største by. Før spansk kolonisering var området i tusinder af år hjemsted for forskellige kulturer af oprindelige folk. De historiske Payaya-indianere var sandsynligvis dem, der stødte på de første europæere.

San Antonio, der ligger mindre end et par timers kørsel fra grænsen til Mexico, har gennem tiden haft en betydelig historisk og kulturel indflydelse. Først som holdepunkt for missionærer og senere hen som centrum i Texas krig for uafhængighed fra Mexico. I dag er San Antonio en moderne storby med over 2 millioner indbyggere.

Byens største attraktion River Walk er et projekt, der stammer tilbage fra 1939, hvor en brusende flod gik gennem byen. Man indsnævrede floden og byggede en smal kanal rundt om den centrale bydel. Begge bredder blev brolagt og langs floden og kanalen finder du i dag smukke haver, kunst, små broer fortovscafeer, forretninger og restauranter. At du befinder dig i en storby kan du hurtigt glemme, når du går rundt langs kanalerne, men her befinder du dig også ca. 3 meter under gadeniveau. Det betyder skygge på de varme dage og læ på de blæsende dage. Området indbyder til hyggelige spadsereture, men prøv også en af de fladbundede flodbåde, der stille tøffer afsted. 

Byen oser af charme og er et fantastisk sted at besøge. Her mødes Tex Mex med Old West. 
  
Besøg missions-stationerne der er opført på UNESCOs verdensarvsliste, hvor også Alamo fortet indgår da dette oprindeligt blev bygget som en Mission.

Tag også en køretur gennem King William distriktet med flotte, historiske sydstats-villaer. Er der børn, eller barnlige sjæle, med på turen kan vi anbefale Six Flags Fiesta forlystelsespark

Kort

Vis på kort