Sydstatsbyen Mobile

Byboerne smiler i sydstatsbyen…

Du vil hurtigt opleve, at traditionerne trives i Alabama og sydstatsbyen, Mobile. Den var hjemsted for Mardi Gras, der stadig ruller gennem gaderne i det historiske centrum, ligesom andre traditioner jævnligt fejres med masser af festligheder. Den herlige stemning har smittet af på byens beboere, der er stolte af deres by og modtager tilrejsende med åbne arme. Tag en guidet tur i de historiske distrikter, besøg Battleship Memorial Park eller oplev Mobile-Tensaw floddeltaet, der ligger få minutter fra centrum.

Sydkystens kulturelle centrum

Tidligere blev Mobile kaldt Sydstaternes Paris, da byen længe har været Sydkystens kulturelle centrum. Byen oplever stadig en bølge af kunstudstillinger, festivaler og madlavningskonkurrencer. De elsker nemlig mad i Mobile – specielt fra områder omkring den Mexicanske Golf, hvor gumbo er en af klassikerne.

Syv historiske distrikter udgør Downtown og Midtown Mobile med hver deres ”personlighed”. Læg mærke til de smukke, gamle træhuse og palæer med idylliske verandaer - flere med Stars and Stribes svajende i takt med de gamle ege- og magnoliatræer, der flere steder danner en levende baldakin over mange af gaderne. Se også Africatown, der er en vigtig del i områdets afrikanske amerikanske historie.

Inspiration

Battleship Memorial Park

En spændende historisk militærpark og museum med det enorme krigsskib USS Alabama, ubåden USS Drum, fly og tanks, der har haft en rolle i 2. verdenskrig, Korea- og Vietnamkrigen.

Mobile-Tensaw River Delta

I dette floddelta er der en overflod af plante, fugle- og dyreliv. Tag på en guidet tur gennem denne labyrint af floder. Se de kæmpe træer, hvor enorme mængder spansk mos, hænger ned fra grenene – et fantastisk syn. Hold øje med alligatorer, slanger, vildsvin, skildpadder, havørne og meget mere.

Kort

Vis på kort